MENÜ

İşte Beşiktaş'ın yeni transferi Al Musrati! İlk keşfeden kişi Makine gibi

Süper Lig'de göreve Fernando Santos'u getirdikten sonra toparlanma sürecine giren Beşiktaş, devre arasında kadroya takviyeler yaptı. Özellikle Braga'dan takıma katılan Al Musrati'nin nasıl keşfedildiği, hangi pozisyonda verim alınabileceği ve Libya'dan Portekiz'e uzanan yolculuğu merak ediliyor. Öte yandan Pendikspor Teknik Direktörü Ivo Vieira oyuncunun kariyerinde çok önemli bir yere sahip.

İşte Beşiktaş'ın yeni transferi Al Musrati! İlk keşfeden kişi Makine gibi

Beşiktaş, transfer çalışmalarının son gününde Legia Varşova'dan Ernest Muçi ve Portekiz ekibi Braga'dan Al Musrati'yi renklerine bağladı.

Haberin Devamı

Daha önce Fenerbahçe'nin de gündemine gelen Libyalı orta alan oyuncusu ligin ikinci yarısında siyah - beyazlılar için oynayacak.

İşte Beşiktaşın yeni transferi Al Musrati İlk keşfeden kişi Makine gibi

ROMANO SION, LİBYA'DA KEŞFETTİ

Tam adı Almoatasembellah Ali Mohamed Musrati olan Al Musrati, Libya'nın Misrata kentinde dünyaya geldi. 17 yaşındayken Al-Ittihad Tripoli formasıyla ilk maçına çıktı.

Libyalı oyuncuyu ilk olarak eski Hollandalı forvet Romano Sion, Libya'da izlerken keşfetti. Sion'un tavsiyesi üzerine Ocak 2017'de Vitoria Guiamraes B Takımı'na transfer oldu.

'MAKİNE GİBİ...'

Romano Sion, geçmiş yıllar önce verdiği bir demeçte, Al Musrati için şu ifadeleri kullanmıştı:

"Al Musrati'nin muazzam bir potansiyeli var. Bunu onu 19 yaşındayken Libya'da izlediğimde fark ettim. Neredeyse tüm ikili mücadeleleri kazanan ve oynamak için sahaya çıkan, her zaman en formda olan defansif bir orta saha oyuncusu. Büyük bir geleceği olan yetenekli bir oyuncu ve bunun yanı sıra antrenmanlarda gerçek bir makine gibi"

Haberin Devamı

İşte Beşiktaşın yeni transferi Al Musrati İlk keşfeden kişi Makine gibi

KARİYERİNDE BÜYÜK PAY PENDİKSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ VIERA'NIN

İki yıl geçmesine rağmen B Takım'da devam eden Al Musrati'nin kariyerine en önemli dokunuşu, şimdilerde Pendikspor'u çalıştıran dönemin Vitoria Guimaraes takımının teknik direktörü Ivo Vieira yaptı. Vieira dönemin A Takım'da süre almaya başladı.

TARAFTARLAR AYAĞA KALKTI

BRAGA'YA ESKİ BİR BEŞİKTAŞLI GÖTÜRDÜ

Al Musrati'yi Braga'ya bir dönem Beşiktaş'ı da çalıştıran Carlos Carvalhal transfer ettirdi. Joao Palhinha iki yıl Braga'da kiralık olarak forma giyip Sporting'e geri dönerken yerine ise Al Musrati gelmişti.

İşte Beşiktaşın yeni transferi Al Musrati İlk keşfeden kişi Makine gibi

TEKNİK ANALİZİ

Al Musrati özellikle 2020/2021 sezonunda Braga'nın en iyi oyuncularından biri olarak gösteriliyordu. Özellikle Portekiz ekibinin o sezon oynadığı 3-4-3 sisteminde Fransergio ile orta sahanın ortasında müthiş bir uyum yakalamışlardı.

Hem defansif hem de ofansif yönüyle orta çıkan, komple bir box-to-box oyuncusu...

REAL MADRID'İN KRİTİK MAÇI

Ivo Vieira döneminde Pepe, Dennis Wil Poha, Lucas Evangelista ve Joao Teixeira gibi hücuma yatkın orta saha oyuncularıyla, orta saha tutan isim olarak oynadı.

Rio Ave'de forma giydiği dönemde ise Filipe Augusto ve Tarantini gibi oyuncularla çift orta saha oyuncusu olarak görev yaptı. Braga'da ise hem Andre Castro hem de Fransergio'nun yanında 3-4-3'te gayet başarılı oldu.

Haberin Devamı

Burak Özdemir - Fanatik.com.tr ÖZEL

Beşiktaş’ın yeni transferi Al-Musrati, İstanbul'da

İşte Beşiktaşın yeni transferi Al Musrati İlk keşfeden kişi Makine gibi

YORUM YAZ