MENÜ

İşte Beşiktaş'ın Talisca gerçekleri! Her şey ortaya çıktı

Şenol Güneş’in, “Talisca beni aradı, geri dönmek istiyor” sözleri, Al Nassr’da rahatsızlık yaratmıştı. Önce Brezilyalı futbolcuya bu sözleri yalanlatan Arap kulübü, ardından Beşiktaş’tan gelen 12 milyon Euro’luk teklifi yanıtsız bıraktı. Uzun süredir transfer gündeminde yer alan Talisca'nın transferindeki tüm gerçekler ortaya çıktı. İşte Brezilyalı yıldızın transfer sürecine dair tüm detaylar...

İşte Beşiktaş'ın Talisca gerçekleri! Her şey ortaya çıktı

Beşiktaş'ın 1 numaralı transfer gündeminde olan Talisca konusunda her geçen gün yeni bir gelişme yaşanıyor ve Siyah-Beyazlı ekibin, Brezilyalı yıldız hakkındaki tüm gerçekleri ortaya çıktı. Kartal, konuya ilişkin bir açıklama da yayımladı. Talisca transferinin yanı sıra Beşiktaş'a dair güncel gelişmelere de göz atalım...

Haberin Devamı

İşte Zaynutdinov'un sözleşme detayları

Beşiktaş, 25 yaşındaki Kazakistanlı orta saha oyuncusu Bakhtiyor Zaynutdinov ile 4 yıllık sözleşme imzalandığını Türkiye Futbol Federasyonu’na bildirdi ve lisansını çıkardı. Kartal, deneyimli futbolcu için Rusya Kulübü CSKA Moskova’ya 4.5 milyon Euro bonservis, 500 bin Euro bonus ve yüzde 15 sonraki satıştan pay verecek. Oyuncu da 1.2 milyon Euro maaş kazanacak. Siyah-Beyazlı oyuncunun Beşiktaş’la sözleşmesi 30 Haziran 2027’ye kadar devam edecek. CSKA Moskova formasıyla bu sezon 5 resmi maça çıkan Bakhtiyor Zaynutdinov bu karşılaşmalarda 1 gol, 1 asistlik katkı sağladı. Tecrübeli oyuncu, anlaşmanın resmen duyurulması sonrasında Beşiktaş forması giyecek olması sebebiyle çok heyecanlı olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

İşte Beşiktaşın Talisca gerçekleri Her şey ortaya çıktı


Beşiktaş'ta hedef yeniden Holding

Kara Kartal, stoper transferinde rotasını yeniden Rob Holding’e çevirdi. Lyanco hamlesi sonrasında liste dışı kalan İngiliz futbolcuyu, iş iptal olunca tekrar gündemine alan Siyah-Beyazlılar, 27 yaşındaki futbolcuya Beşiktaş formasını bu kez giydirmek istiyor. Başarılı oyuncunun da kariyerine düzenli olarak oynayabileceği bir kulüpte devam etmeye olumlu baktığı ifade edildi. Kuzey Londra ekibiyle 7 yılda 163 maça çıkan deneyimli oyuncu, bu karşılaşmalarda 5 gollük katkı sağladı.

Al Nassr'dan geri dönüş alamadı

Beşiktaş’ın Al Nassr’dan kadrosuna katmak istediği Talisca konusunda sıcak saatler yaşanıyordu. İlk olarak teknik direktör Şenol Güneş’in, “Anderson Talisca beni aradı. Beşiktaş’ı özlediğini ve geri dönmek istediğini söyledi. Rakamlar ortada. Ancak orta yolu bulabileceğini söyledi” açıklamasıyla resmen başlayan süreç, Al Nassr’ın bu açıklamadan rahatsızlık duyması ve sonrasında Brezilyalı futbolcunun bu sözleri söylediğini yalanlayan bir sosyal medya paylaşımı yapmasıyla devam etmişti. Ardından Beşiktaş’ta başkan Ahmet Nur Çebi’nin danışmanlığını yapan Erol Kaynar, “Başkan, Al Nassr’a 2 kez 12 milyon Euro’luk teklifte bulundu ancak geri dönüş alamadı” ifadelerini kullanmıştı.

Al Nassr kotayı aştı!

Kartal, Talisca için girişimlerini sürdürse de Arap Kulübü, bir karşılık vermemişti. Bu gelişmenin ardından Siyah-Beyazlılar, gerçekten Beşiktaş’a dönmek istiyorsa bundan sonraki süreçte düğümü çözmesi için topu Anderson Talisca’ya attı. İlk etapta sosyal medya hesabından, “Al Nassr’da mutluyum” diyen Talisca’nın son 3 gündür Al Nassr’da yaşadıkları dikkat çekici... Arap kulübü, peş peşe yabancı transferleri yaparak yabancı kotasını aştı. Öyle ki Brezilyalı futbolcu, Al Nassr’ın Asya Şampiyonlar Ligi listesinde 5 yabancı oyuncu kotası bulunması sebebiyle teknik direktör Luis Castro tarafından kadro dışı bırakıldı.

Haberin Devamı

İşte Beşiktaşın Talisca gerçekleri Her şey ortaya çıktı

15 milyon Euro’dan aşağı...

Arap basınında da son 3 gündür Talisca’nın ayrılması için iznin çıktığı duyurulurken Beşiktaş Yönetimi ise yaşananları izlemeye geçmişti. Tecrübeli futbolcunun, son kulüp içi gelişmeler sebebiyle gözden düşmesini bir fırsat olarak değerlendiren idareciler, Talisca’nın maliyetinin düşmesini ve sonrasında uygun şartlar oluşursa bu transfer için devreye girmeyi planlıyordu. 29 yaşındaki futbolcu için ilk etapta 15 milyon Euro bonservis beklentisiyle karşılaşan yönetim, süreci takip edip oyuncuyu çok daha düşük rakamlara almayı umuyordu, ancak Al Nassr ve Talisca'nın talepleri Beşiktaş'ın beklentisinde çok uzakta kaldı. Ekonomik anlamda tarafların beklentilerinin çok uzak kalması sebebiyle transfer gerçekleşmedi. Beşiktaş, bu konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: 

Haberin Devamı

Yazılı ve görsel basınla sosyal medyada Kulübümüzle ilişkilendirilen profesyonel futbolcular Anderson Talisca ve Sergio Ramos ile ilgili açıklamamızdır: Her kulübün, her başkanın ve her teknik adamın kadrosunda görmek isteyeceği, kaliteleriyle dünya futbol piyasasında önemli bir yere sahip başarılı futbolcular Anderson Talisca ile Sergio Ramos, Kulübümüzün de transfer gündeminde yer almışlardır. Bu doğrultuda; gerek Anderson Talisca ve kulübüyle gerekse de bonservisi elinde bulunan Sergio Ramos’la temas kurulmuş; Kulübümüzün menfaatleri gözetilerek yürütülen görüşmeler, maddi konulardaki anlaşmazlıklar nedeniyle sona erdirilmiştir. Kamuoyunun ve taraftarlarımızın bilgilerine saygılarımızla sunarız.

GÖKMEN ÖZCAN / FANATİK ÖZEL

İşte Beşiktaşın Talisca gerçekleri Her şey ortaya çıktı

YORUM YAZ