MENÜ

İnönü'de süper parti: 3-0

Beşiktaş, Kasımpaşa ve Ofspor'dan sonra Mersin'i de yıktı, iyice havaya girdi. İnönü'deki renkli gecede perdeyi penaltı golüyle Almeida açtı. 'Messivari' bir oyun sergileyen Oğuzhan önce attı, sonra Holosko'ya attırdı.

İnönü'de süper parti: 3-0

Gecenin adamı olmaya aday Oğuzhan 49’da atılınca devreye tribünler girdi, Siyah-Beyazlılar maça 11 kişi devam etti! Taraftarını mest eden Kartal, Fener’in ensesine yapışırken, zirvedekilere de ‘Takipteyim’ mesajı yolladı.

Kartalbank!

Dün gece İnönü’de kapalı yoktu! Stadın kalbi pahalı bilet yüzünden bomboş kaldı. Sakatlar, formsuzluklar da cabası. İşte bu yoklukta Oğuzhan dümene geçti. Genç oyuncu penaltı pozisyonu öncesi ve bir de gol pası verdi. Yetmedi bir de gol attı. Maçın önüne geçti! İkinci yarının başında çift sarıdan oyun dışı kaldı.

Fenerbahçe derbisi sonrası yaşanan sorunlardan kurtulup kendine gelen Beşiktaş, Mersin’i de farklı geçip kazanmaya alıştı.

Oğuzhan var!


Hep soruluyordu; Fernandes sakatlanır ya da kötü gününde olursa ne olacak diye. Oğuzhan çıktı sahneye. Gurbetçi oyuncu oynadığı futbol, atıp attırdığı gollerle bu yarıda hit yaptı. Fernandes ile birlikte stat ve ekranları başındaki sporseverler de, genç yeteneği izleyip zevk aldı.
Kartal maça golle başladı. Daha altıncı dakikaya girerken, Oğuzhan’ın pasında Almeida kaleye vurdu. Boum topu elle kesti. Kazanılan penaltıda Portekizli oyuncu top ve kaleciyi ayrı köşelere gönderdi: 1-0. Golden sonra Beşiktaş frene bastı. Mersin topa daha fazla sahip olan taraf oldu.
Ancak goller Siyah-Beyazlılar’dan geldi. 31’de Uğur’un soldan getirip bıraktığı topun gelişine müthiş vuran Oğuzhan skoru 2-0 yaptı. Devrenin son dakikası içinde atılar golde yine Oğuzhan başroldeydi. Genç oyuncu bu kez sağdan girip ortaya çıkardı, Holosko’ya boş kaleye vurmak kaldı: 3-0. On kişi kalınca ikinci yarıya farkı daha da arttırma adına çıkan Kartal, Oğuzhan’ın atılması ile yıkıldı. Rakibi karşısında bu yarıyı eksik oynayan Beşiktaş kontrolü elde tutup skoru koruma düşüncesine girdi. Mersin orta alanda etkisiz kaldı.

Taraftar nasıl girebiliyor!


Israrla uzun pas ile Nobre’yi buluşturma düşüncesi sonuç getirmeye yetmedi.

Buna karşın sağda Hilbert, solda ise Uğur ataklara destek veremedi. Her iki kale arasında gidip gelen top ilk yarıdaki oyun zevkini de sekteye uğrattı.

Almeida maçın son dakikası içinde geleneği bozmadı. Bomboş durumda yine golü atamadı.

Bu arada bir ayrıntıya da dikkat çekmek istiyorum. İnönü’de elini atsan sözde güvenlik elemanı var. Buna rağmen her canı isteyen sahaya dalıyor. Bu nasıl iş!

Orhan Yıldırım



Maçın hakemi ne yaptı?

Barış Şimşek yardım mı alamadı?
6. dakikada Almeida’nın 7-8 metre mesafeden kaleye gönderdiği topa eliyle oynayan Boum’un, yaptığı penaltıyı gecikmeli çaldı. Kırmızı kart vermesi gerekirken, sarı kart gösterdi. 49 da Oğuzhan, barajda üzerine gelen topa dirseğiyle dokunup, bu posizyonu gecikmeli çalıp, sarı kartı göstereceğini kulaklıkla sorması insanın aklına gelmiyor da değil. Holosko’yla çarpışan Sehic’in, pozisyonunda da önce oynatıp, sonra düdük çalması da insanın aklına yardımcısının uyarılarıyla verdiği karar olduğu geliyor. 5. dakikada Oğuzhan’a, 54. dakikada Boum’a, yapılan penaltıları devam ettirmesi, yardım mı alamadın diye mi insanın aklına geliyor. Barış Şimşek, ocakta ‘FİFA’ kokartı takacak. Onun için hayırlı olsun, ancak gösterdiği bu hakemlik performansının üzerine çok fazla koyması lazım.

Serdar Tatlı

2

Haberin Devamı
YORUM YAZ