MENÜ

'İki taraf da kazanır'

Yazarlarımız, olası ikinci Beşiktaş-Gomez birlikteliğini yorumladı: İki taraf da kazanır.

'İki taraf da kazanır'

Mehmet Demirkol:

Bu konuda karar verici Şenol Güneş olmalı. Eğer bu transferi istiyorsa dengeleri değiştirebilir. Oyuncunun gözlerinden bu işin olup olmayacağını anlar. O olur diyorsa sorun yok.

Erman Özgür:

Beşiktaş taraftarının ona olan sevgisi Quaresma örneğinde olduğu gibi bu transferi cazip hale getiriyor. Şartlar oluşursa ligi bilmesi sebebiyle en mantıklı seçim olur.

Serkan Akcan:

Gomez, Wolfsburg formasıyla bu sezon Avrupa vitrininin uzağında kaldı ve Beşiktaş artık bir Şampiyonlar Ligi takımı. Yani hem Gomez’in Beşiktaş’a hem de Beşiktaş’ın Mario’ya ihtiyacı var.

Gökmen Özcan:

Wolfsburg’ta küme düşmeme mücadelesi veren Gomez’in, 2018 Dünya Kupası’nda olmak için takımından kopması şart. Bayern Münih dışında evinde hissedip kısa sürede başarı yakalayacağı tek takım Beşiktaş olur.


Dudu seferi başlıyor


******************************************************************

Güneş isterse olur

Normal şartlarda Mario Gomez’in Beşiktaş’a dönmesi her yönüyle riskli bir transfer olur. Gomez’in ayrılışı doğru idare edilip yankısı büyük olmasa da kulüple oyuncu arasında tek taraflı bir kopuş oldu. Bu tip bir ilişkide oyuncunun yeniden takıma dönmesi çok mantıklı değil. Amma velakin burada her şeyi değiştiren bir faktör var. Şenol Güneş eğer bu transferi istiyorsa tüm bu dengeleri değiştirebilir. Burada karar vericinin o olması lazım. Oyuncunun gözlerinden bu işin olup olmayacağını anlar. O olur diyorsa sorun yok.

Mehmet Demirkol

******************************************************************

En mantıklı seçim

Her ne kadar giderken Beşiktaş’ı yüz üstü bıraksa bile İstanbul’dan ayrılmak yaramadı Mario Gomez’e. Sürekli hücumu düşünen şampiyonluk adayı bir takımdan, kendi ülkesi
bile olsa hedefi kümede kalmak olan bir takıma gitmek bir santrfor için çok kötü bir seçim. Futbol için çok güzel bir yaşta olması (31) ve Beşiktaş taraftarının ona olan sevgisi Quaresma örneğinde olduğu gibi bu transferi cazip hale getiriyor. Yani şartlar oluşursa yeni maceralara nazaran bu lige ve İstanbul’a alışkın bir oyuncu olduğu için en mantıklı seçim hâlâ Mario Gomez.

Erman Özgür

******************************************************************

Kartal’ın da lidere ihtiyacı var

Mario Gomez, Beşiktaş’ta Les Ferdinand tadı bırakıp gidenlerden. Wolfsburg’ta bu sezon çok mutlu bir dönem geçirdiğini söylemek pek mümkün değil. Beşiktaş’ta Cenk Tosun’un performansı, Gomez’in yokluğunu hissettirmiyormuş gibi görülebilir ama bu sadece rakam olarak. Beşiktaş’ın Gomez’e futbol olarak da lider olarak da çok ihtiyacı var. Aynı şekilde Gomez’in de kariyerinin son 4 yılına baktığımızda Beşiktaş’ın onu nasıl yücelttiğini hatırlarsa Beşiktaş’a ihtiyacı olduğunu görebilir. Gomez, Wolfsburg formasıyla bu sezon Avrupa vitrininin uzağında kaldı ve Beşiktaş artık bir Şampiyonlar Ligi takımı. Bu açıdan bakılırsa hem Gomez’in Beşiktaş’a hem de Beşiktaş’ın Gomez’e ihtiyacı var.

Serkan Akcan

******************************************************************

Beşiktaş’la hedefine ulaşır

Geçen sezon Beşiktaş’ta attığı 26 golle Kara Kartal’a tam 7 yıl sonra lig şampiyonluğunu getiren Mario Gomez, aynı zamanda da kendisine Euro 2016 yolunu açmıştı. Siyah-Beyazlılar’ı futbol anlamında üst seviyeye taşıyan kilit isim olan Gomez, istediği gibi geçmeyen Euro 2016 sonrasında yolunu tuttuğu Wolfsburg’ta küme düşmeme mücadelesi veriyor. Kariyeriyle ilgili yaptığı bu kritik hatadan dolayı yaşadığı pişmanlığı eski takım arkadaşlarıyla sık sık paylaşan Süper Mario, Almanya Milli Takımı’yla son turnuvası olmasını istediği 2018 Dünya Kupası için sezon sonunda ayrılığa hazır. Eski yuvası Bayern Münih dışında evinde hissedip kısa sürede başarı yakalayacağı tek takım Beşiktaş olur.

Gökmen Özcan

******************************************************************

Beşiktaş’ı şampiyon yapmıştı

Fiorentina’dan geçen sezon Siyah-Beyazlılar’a kiralanan Mario Gomez, Beşiktaş formasıyla çıktığı 33 lig maçında 26 gol ve 5 asistlik performans sergileyerek 7 yıl sonra gelen şampiyonluğun anahtarı olmuştu. Lig sonunda Almanya Milli Takımı’nın Euro 2016 kadrosuna dahil olan ve turnuva sonunda da Wolfsburg’la anlaşan Mario Gomez, yeni kulübüyle erken ayrılığın eşiğine geldi. Sözleşmesinde, ‘Wolfsburg, Bundesliga’yı ilk 6’da tamamlayamazsa fesih hakkı elde eder’ maddesi bulunan tecrübeli futbolcu, kulübünün küme düşmeme mücadelesi vermesi sonrasında 2018 Dünya Kupası hedefleri için sezon sonunda kulübünden ayrılma noktasına geldi.

Aboubakar’ın yerine...

Sezon sonunda Aboubakar’la yollarını ayırmayı planlayan Beşiktaş Yönetimi’nin de bu gelişmenin ardından eski yıldızını bedelsiz olarak geri kazanmak için çalışma başlattığı ileri sürülmüştü. Yazarlarımız, olası ikinci Beşiktaş-Gomez birlikteliğiyle ilgili olarak görüşlerini yazdı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ