MENÜ

İbrahim Üzülmez, Beşiktaş-Galatasaray maçını yorumladı: Derbi böyle kazanılır!

'Teknik Bakış' formatımızın bu haftaki konuğu İbrahim Üzülmez oldu. Beşiktaş'ın efsane kaptanlarından, teknik direktör İbrahim Üzülmez, Beşiktaş-Galatasaray derbisini FANATİK'e değerlendirdi. Tecrübeli hoca, 'Derbi böyle kazanılır' sözleriyle Kartal'ın zaferini özetledi. İşte başarılı çalıştırıcının değerlendirmeleri...

İbrahim Üzülmez, Beşiktaş-Galatasaray maçını yorumladı: Derbi böyle kazanılır!

Süper Lig'in 32. haftasında gözler Beşiktaş-Galatasaray derbisine çevrilmişti. Haftanın kapışmasında Siyah-Beyazlılar 1-0 geriye düştüğü maçı Romain Saiss, Amir Hadziahmetovic ve Vincent Aboubakar'ın golleriyle 3-1 devirdi. Aslan'da Mauro Icardi'nin golü puan için yeterli olmadı. 

Haberin Devamı

'Teknik Bakış' formatımızda derbideki konuğumuz İbrahim Üzülmez oldu. Son olarak Eyüpspor'u çalıştıran eski Beşiktaş kaptanı Üzülmez dev derbiyi değerlendirdi. İşte İbrahim Üzülmez'in, Beşiktaş-Galatasaray mücadelesi yorumları...

İbrahim Üzülmez, Beşiktaş-Galatasaray maçını yorumladı: Derbi böyle kazanılır

Beşiktaş derbi nasıl oynanmalıysa öyle oynadı

Beşiktaş kötü başladığı maçı özellikle ikinci yarıdaki müthiş baskısıyla kazandı. Bu tür maçları kazanmak istiyorsanız oyunu domine etmek zorundasınız. İlk yarıda üretkenlikten uzak bir futbol vardı. İki takımın da beklentilerin uzağında kaldığını gördük. Icardi’nin defans hatasıyla attığı gol ve Beşiktaş’ın savunma yerleşim eksikliğini değerlendirip bulduğu golden başka bir şey izleyemedik. İkinci yarıda ise Şenol hoca oyuncularına derbide olduklarını, hatta sezon finali oynadıklarını hatırlatmış ki soyunma odasından çok daha farklı bir Beşiktaş çıktı. Bir derbi nasıl oynanması gerekiyorsa öyle oynadı Siyah-Beyazlılar... Müthiş bir baskı, agresif bir hücum, taraftarının coşkusuna tam olarak karşılık veren ve kazanacağından emin bir oyuncu grubu derbiyi kazanmak için gereken dominasyonu elde etti.

Haberin Devamı

İbrahim Üzülmez, Beşiktaş-Galatasaray maçını yorumladı: Derbi böyle kazanılır

Gedson olağanüstü

Amir’in attığı gol de zaferi getirdi. Defansif açıdan zayıf gösterilen Salih’in dahi sahada kaldığı süre boyunca yardımlaşmaya muazzam bir katkısı vardı. Masuaku başta olmak üzere savunma dörtlüsü için mükemmel bir ikinci yarı oynadıklarını söylemek gerek. Burada taraftarın coşkusu da unutulmaması lazım. Oyuncular, “Biz bu maçı kazanmak zorundayız” dediler taraftarın müthiş ambiyansına karşı. Gedson olağanüstü oynadı. Şenol hocayı, oyuncuları, taraftarı kutlamak gerekiyor.

İbrahim Üzülmez, Beşiktaş-Galatasaray maçını yorumladı: Derbi böyle kazanılır

Okan hoca gecikti çünkü...

Okan hoca değişiklikler geç kaldığı için eleştirildi belki. Ancak eminim ki bu baskıyı o da beklemiyordu. Özellikle 60’a kadar ortaya konan o baskı galibiyet habercisi. Bazı teknik adamlar buna hemen reaksiyon vermeyebiliyor. Baskıyı aşıp oyunu yönlendirmek istedi mutlaka ama şu bir gerçek ki Galatasaraylı oyuncuların ikinci yarıda sahada kim olursa olsun ‘Kazanamayacağız’ gibi bir vücut dili vardı. Bu da Beşiktaş’ı iştahını daha da artırdı. Icardi gole rağmen hiç gününde değildi. Sonuç olarak Beşiktaş, bir derbi nasıl oynanması gerekiyorsa öyle kazandı. Tribün, kulübe ve oyuncular...Herkes istedi, Beşiktaş kazandı.

Haberin Devamı

KULÜBELERDE TANSİYON YÜKSELDİ! GÜNEŞ VE BURUK...

YORUM YAZ