MENÜ

Hull City'nin sahibi Acun Ilıcalı'dan Ozan Tufan ve Beşiktaş açıklaması

İngiliz ekibi Hull City'nin sahibi Acun Ilıcalı, takımın Türkiye kampında açıklamalarda bulundu. Ilıcalı, Beşiktaş'a transfer olacağı iddia edilen Ozan Tufan için verilen kararı da açıkladı.

Hull City'nin sahibi Acun Ilıcalı'dan Ozan Tufan ve Beşiktaş açıklaması

TFF Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirilen basın toplantısına Hull City Başkanı Acun Ilıcalı, Başkan Vekili Tan Kesler, Teknik Direktör Liam Rosenior, yeni transferlerden Liam Delap katıldı. Hull City'de yeni bir döneme başladıklarını aktaran Acun Ilıcalı, "Hayatta mutlu olduğum çok anım var. Bugün burada yine sizlerle birlikte olmak, sahip olduğum takımı getirip sizlerle buluşturmak ve gelecekle ilgili ümitlerimi de hesaba kattığımda çok mutluyum. Hayalden de ötesi bir durum benim için.

Haberin Devamı

Takımı aldıktan sonra ilk kafamdaki düşünce, dünyada öyle bir takım yaratalım ki, dünyanın en önemli liginde oynayabilsin ve bu takım da bizim takımımız olsundu. Çok güzel bir şehir olan Hull City'nin insanlarıyla bir güç birliği içerisindeyiz. Bu hayalimiz, gerçekleşti. Son maçta yaşadığım şeyleri, anlatmam mümkün değil. Türk bayraklarıyla dolu tribünde 20 bine yakın taraftar tribündeydi. Geleceğe ümitle bakan taraftarlarımız, bizi bağrına bastı. Hepsinin inancı, geleceğimizle ilgili pozitifti. Bu inancı onlara sağlamak kolay değildi. İlk günden itibaren beni çok iyi anladılar. Onlar için bir şey yapmak zorunda hissettim kendimi. Bu birliktelik yeni bir sayfa açıyoruz. Benim için İngiltere'deki futbol eğitiminin bittiği ilk gün diyebiliriz. Ümitle ve başarıyla aç bir şekilde yeni bir döneme başlıyoruz. Hocamızla 8 aydır birlikteyiz. Desteklediğimiz ve arkasında durduğumuz bir hoca. Yarın Galatasaray ile bir maçımız var, bu bizim için bir mutluluk. Hocamız, iyi takımlarla hazırlık maçı yapmak istedi. Galatasaray ile görüştük ve onlar da kabul ettiler. Bizim için heyecan verici bir maç olacak. Türkiye şartlarında olabilecek en üst düzey maçlardan birini yaşayacağız" diye konuştu.

Haberin Devamı

YENİ KULÜBÜYLE ANLAŞMA SAĞLADI

"İRFAN CAN'I TRANSFER ETME GİBİ BİR DÜŞÜNCEMİZ YOK"

Fenerbahçe'nin milli oyuncusu İrfan Can Kahveci'nin transferini düşünmediklerini aktaran Ilıcalı, "Ben böyle konularda bir hareket yapacaksam ilk işim Ali Koç ile görüşmek olur. Böyle bir durum söz konusu değil. İrfan'ı çok beğeniyor ve takdir ediyorum. Fenerbahçe onu tutmak isteyecektir. Aksi bir durum olursa da dediğim gibi takdir ettiğim bir oyuncu" şeklinde konuştu.

Hull Citynin sahibi Acun Ilıcalıdan Ozan Tufan ve Beşiktaş açıklaması

"HEDEFİM HULL CITY İLE TARİH YAZMAK"

Hull City ile hedeflerine dair açıklamalarda bulunan Ilıcalı, "Bir hedef üzerine yaşamıyorum. Yenilikler istiyorum. Bu doğrultuda kendimi İngiltere futbolunun içinde buldum. İş hayatımda da her sene başka bir şey yapmışım. Burada yeni bir yolculuğa başladım ve bu yolculukta bir yere varmak istiyorum. Hedefim Hull City ile tarih yazmak. Neden Leicester City gibi olmayalım? Bizim bir eksiğimiz yok" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"İRLANDALI TARAFTARLAR BİZİ ÇOK İYİ KARŞILADI"

Geçtiğimiz haftalarda satın aldığı İrlanda'nın Shelbourne takımının taraftarlarının kendilerini çok iyi karşıladığını aktaran Ilıcalı, "İngiliz-İrlanda ilişkilerine faydam olursa ne mutlu bana. Hull City taraftarları, maçı izlemeye geldi. İrlandalılar, olayın şaşkınlığı içindeler. İrlandalı taraftarlar bizi çok iyi karşıladı. Sosyal medyada 14 milyon takipçisi olan bir insan gelince onlar da biraz şaşırdı tabi. İrlanda tarafına farklı bir operasyon olarak bakıyoruz. Hull City için de farklı avantajları olacak" dedi.

"TÜRKİYE'DEN BİR KULÜP 'KESİN ALMAM' DİYEMEM"

Türkiye'den bir kulüp satın almayı düşünüp düşünmediği yönünde gelen bir soruyu ise Acun Ilıcalı şu şekilde cevapladı:

"Kesin almam, kesin yapmam, diyemem. Ben futbolun NBA'indeyim. Ulaşmak istediğim yer, dünyanın en büyük liginde başarılı olmak ve ben bu kapının eşiğindeyim. İleride başka bir şey olur ama şu anda gündemimde yok. Amatör bir ruhla taraftar olarak bu ülkede kalmak beni mutlu ediyor. Erzurum'un benim için yeri farklı ama Erzurumlular, takımlarını ne kadar destekliyor ona da bakmak gerekiyor. Göztepe, Kocaelispor, Sakaryaspor'un çok önemli bir taraftar kitlesi var mesela. Biz Hull City'i ilk aldığımızda seyirci ortalaması 8 bindi ve biz bu ortalamayı 20 bine yükselttik. Adım adım gitmek istiyoruz. Bunu da başardığımızı düşünüyorum. İrlanda operasyonunun bize büyük faydası olacak. Hull City'nin Premier Lig'i zorlamasına odaklanmış durumdayız. Shelbourne'le de Avrupa kupalarına katılmak istiyoruz."

Haberin Devamı

Hull Citynin sahibi Acun Ilıcalıdan Ozan Tufan ve Beşiktaş açıklaması

"KORSAN YAYININ BİTMESİ GEREKİYOR"

Türkiye'deki futbolun gelişmesi ve kulüplerin daha iyi duruma gelmesi için korsan yayının mutlaka bitmesi gerektiğini aktaran Ilıcalı, "Türk futbolunun gelişmesini istiyorsak tek bir çözüm var. Korsan yayının bitmesi gerekiyor. Bu ülke çok zor duruma düşecek. Futbol olarak çok zorlanacak. Anadolu takımlarının geleceği için büyük kaygı içindeyim. İngiltere'de Premier Lig takımları 200 milyon Pound alıyor. Bizim üç büyüklerimizin gişe, sponsor gelirleri var. Bunlar sayesinde ekonomiyi koruyabiliyorlar. Anadolu'da bunlar olmayınca sıkıntı oluyor. Anadolu, naklen yayın geliriyle yaşıyordu ve bu gelir çok düşmüş durumda. Korsan yayın olduğu için abone az ve gelirler, Dolar bazında 10'da 1'e düştü. Tahmin edemeyeceğiniz sorunlar bekliyorum Anadolu takımlarında. Ben bile bunun için 1 yıldır uğraşıyorum. Türkiye'nin naklen yayın geliri, İngiltere'nin yüzde 1.5'ine denk geliyor. 2 sene sonra çok daha zor günler bizi bekliyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE'YE LIVAKOVIC ŞOKU

"OZAN, ŞU ANDA TÜRKİYE'YE DÖNMEK İSTEMİYOR"

Beşiktaş'ın transfer gündeminde yer alan Ozan Tufan'ın son durumuyla ilgili de konuşan Ilıcalı, "Beşiktaş benim için çok değerli bir camia. Ozan konusunda bazı konuşmalar olması normal. Ozan değerli bir oyuncu. Biz olmasaydık normal şartlarda Beşiktaş'a giderdi. Ona İngiltere'de güzel bir ortam sağladık. Taraftarlar onun şarkılar söylüyor. Bizimle birlikte Premier Lig'i zorluyor durumda. Türkiye'ye şu anda dönmek istemiyor. Tahmin ediyorum ve izlenimim o ki, çok mutlu burada. Bize katkı vereceğini biliyor. Hocamızla da arası çok iyi. Bizimle birlikte kalacaktır" ifadelerini kullandı.

Hull Citynin sahibi Acun Ilıcalıdan Ozan Tufan ve Beşiktaş açıklaması

LIAM ROSENIOR: AMACIMIZ PREMIER LİG'E ÇIKMAK

Hull City Teknik Direktörü Liam Rosenior, İstanbul'da oldukları için mutlu olduğunu belirterek, "İstanbul gibi bir şehirde olmak benim için bir mutluluk. Bu ligdeki her takımın hayali var. Bizim yapmamız gereken kendimize odaklanmak. Bu şekilde başarı elde edebiliriz. Galatasaray ve Hatayspor ile hazırlık maçları yapacağız. Amacımız Premier Lig'e çıkabilmek. Ben hayal etmeyi seven bir insanım" dedi.

"OZAN, ANAHTAR PARÇALARIMIZDAN BİRİSİ"

Takımda yer alan Türk futbolcular Ozan Tufan ve Doğukan Sinik'le ilgili de açıklamalarda bulunan Rosenior, "Ben Kasım ayında takıma geldiğimde bazı noktalar vardı. Herhangi bir yerden oyuncu İngiltere'ye geldiğinde zorlanabilir. İngiltere'de daha hızlı bir oyun oynanıyor. Buna çok güzel uyum sağladı. Güvendiğimiz anahtar parça oyuncularımızdan birisi. Doğukan antrenmanda sakatlanmıştı. Daha sonra Antalyaspor'a kiralık olarak gönderdik. Takıma tekrar katıldığında fiziksel durumunu en iyi seviyeye çıkarmak istiyoruz. Doğukan'ın sakatlığı omzundandı. Bu durumu aşmasını ve takıma dahil olmasını bekliyoruz" diye konuştu.

TAN KESLER: BENİM GÖREVİM, HATAYI MÜMKÜN OLDUĞUNCA MİNİMİZE ETMEK

Hull City Başkan Vekili Tan Kesler ise yaptığı açıklamada, "Başkanımızın bize olan bir güveni var. Bu işe girdiğimizde ortak bir masada herkes fikrini söyleyebiliyor. Bu durum bizim için çok kıymetli. Son kararı kendisi verirken bizlere çok fazla kıymet veriyor. Sezon içerisinde bir sürü iniş-çıkışlar oluyor. Transfer döneminde fikir ayrılıkları oluyor. Benim görevim, hatayı mümkün olduğunca minimize etmek" dedi.

Hull Citynin sahibi Acun Ilıcalıdan Ozan Tufan ve Beşiktaş açıklaması

YORUM YAZ