MENÜ

Haydi bastır Beşiktaş!

Avrupa Ligi’ndeki tek temsilcimiz Beşiktaş, son 16 turunda yola devam ediyor. Ülke sıralamasında üstümüzde bulunan Belçika’nın 3 takımından 2’sinin, birbiriyle eşleşmesi sonrasında Siyah-Beyazlılar, Türkiye’nin ülke puanını artırıp farkı azaltmak için mücadele edecek.

Haydi bastır Beşiktaş!

Türkiye, Avrupa Ligi’nin son 32 turunda ilk kez 3 takımla birlikte temsil edilmenin gururunu yaşadı. Ancak bu turnuvadaki takımlarımızın sadece 1’inin son 16’ya kalmasıyla bu sevinç uzun sürmedi. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Osmanlıspor ile yer aldığımız bu kulvarda alacağımız başarılı sonuçlar, 10. sırada yer aldığımız UEFA ülke sıralamasında gelecek adına kilit bir rol oynayacaktı. Özellikle hedefimiz; 3 takımın da yola devam etmesi ve bizim gibi 3 takımla temsil edilen hemen üzerimizdeki Belçika’yı geçmekti. Ne yazık ki sadece Beşiktaş bir üst turu görürken, Belçika’nın 3 takımından Genk, Rumen Astra Giurgiu’yu; Gent, Tottenham’ı; Anderlecht de Zenit’i saf dışı bırakarak adlarını son 16’ya yazdırdı. Tek tesellimiz bu turda iki Belçika takımı Genk ile Gent’in birbiriyle eşleşmesi oldu.

Aradaki fark 2 bin

Bu sonuçların ardından biz puanımızı 38 bine çıkarırken, Belçika da 40 bine yükseldi. Belçika’nın üstünde yer alan 8. Ukrayna, Avrupa’daki tek temsilcisi Shakhtar Donetsk’in elenmesiyle birlikte bu sezonu 42 bin 633 puanla kapatmış oldu. Şu an itibariyle Belçika’nın amacı, Türkiye ile aradaki farkı açmak, Ukrayna’yı ise 3 takımının alacağı sonuçlarla geçmek. Ekstra bonuslar hariç maç başına galibiyete 400 puan, beraberliğe 200 puanın verildiği formatta artık bizim adımıza bütün sezonun yükü Beşiktaş’ın omuzlarına binmiş durumda.

5 takımımızın şansı var

Umudumuz Belçikalılar’ın tek tek elenmesi Siyah-Beyazlılar’ın ise sonuna kadar yarışın içinde kalıp elde edeceği başarılarla birlikte Türkiye’yi de üst sıralara taşıması olacak. Ayrıca tekrar hatırlatmakta fayda var; yakın zamanda Avrupa Kupaları’na katılımla ilgili bulunduğumuz yer itibariyle bir değişiklik gözükmüyor. Gelecek sezon da yine Süper Lig şampiyonumuz, Devler Ligi’ne direkt gruplardan katılacak, ikincimiz 2 ön eleme oynayacak. Avrupa Ligi’nde Türkiye Kupası’nı kazanan takım direkt gruplara kalacak, lig üçüncümüz 2 ön eleme, dördüncümüz de 3 ön eleme oynayacak.

M.Çağrı Davran


Beşiktaş favoriler arasında!


Haberin Devamı
YORUM YAZ