MENÜ

Hasan Arat'tan kadro dışı kalan futbolcular hakkında açıklama

Ahmet Nur Çebi'nin seçim kararı almasının ardından yapılan başkanlık seçimini Hasan Arat kazanmıştı. Arat yönetiminin ilk Divan Kurulu toplantısı yapıldı. Beşiktaş'ın borcu açıklanırken Beşiktaş Başkanı Hasan Arat da kadro dışı kalan futbolcular hakkında konuştu.

Beşiktaş 2023 Yılı 3. Olağan Divan Kurulu Toplantısı yapıldı.

Haberin Devamı

Beşiktaş Kulübü’nün Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı Anadolu Oditoryumu’nda yapılan 2023 yılı 3. olağan divan kurulu toplantısında Başkan Hasan Arat ve yönetim kurulu tam kadro olarak hazır bulundu. Toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Toplantıda siyah-beyazlı kulübün yeni Başkanı Hasan Arat ve yönetim kurulunun planladığı faaliyet raporu sunuldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan toplantı, Divan başkanı Tevfik Yamantürk'ün konuşması ile devam etti. Yamantürk'ten sonra kürsüye gelen Özgür Şentürk, Denetleme Kurulunun hazırladığı raporu sundu. Bu rapora göre Beşiktaş'ın 31 Ağustos 2023 itibariyle toplam borcu 8 milyar 282 milyon 243 bin 263 liraya ulaştı.
Divan Kurulu toplantısını devam yönetim faaliyetlerinin okunmasıyla devam ediyor.

Haberin Devamı

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, Divan Kurulu toplantısında açıklamalarda bulundu. Arat'ın açıklamaları şöyle;

ŞEFFAF OLACAĞIZ

İlk günkü toplantımızda kulüp personeline ve en üst düzeydeki yöneticilere elinizdeki tüm bilgi ve belgeleri Denetleme Kurulu'na teslim edilmesi gerektiğini söyledim. Şeffaf olacağız. Devir teslim töreni yapılmadan kulübü devraldık. Hukukumuzun çiğnendiği, keyfiyetin egemen olduğu bir döneme son verdik.

Hasan Arattan kadro dışı kalan futbolcular hakkında açıklama

GEREKENİ YAPACAKLARINI SÖYLEDİLER

Futbol profesyonel ekibimizin aldığı kadro dışı kararı etkili olmuştur ve karara konu olan oyuncular bizimle görüşerek gerekeni yapacaklarını ifade etmişlerdir. Büyük Beşiktaş camiasının futbolcusu olmanın taşıdığı beklentiyi karşılayacaklarına ben inanıyorum.

UYARILAR BUGÜN GERÇEK OLDU

Hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırıyı büyük teessir ve kaygıyla izledik. Hatırlayın, Josef de Souza 4 Eylül 2022'de arkadaşını bir taraftar saldırısından korurken ceza almıştı. Hayat ne enteresan değil mi? O zaman onun yaptığı uyarılar bugün gerçek oldu. En büyük Beşiktaşlı, Atatürk'ün huzuruna gidiyoruz. Lütfen 23 Aralık'ta Anıtkabir'e gelin hep birlikte gidelim.

AKATLAR'DAKİ SON SEÇİMDİ

Kulüp tarihinin en çok katılım sağlanan seçiminde başkan seçildiğini söyleyen Hasan Arat, “Tarihimizin en çok katılım sağlanan seçimini geride bıraktık. Tüm Türkiye’ye demokrasi dersi verdik. Seçime 12 bin 157 kişi oy kullanmaya geldi. Yaşanan yoğunluk sebebiyle 2 bine yakın kişi oy kullanamadı. Bu seçim Akatlar’daki son seçimimizdi. Bundan sonraki Divan Toplantılarımız da en nezih ortamlarda, Beşiktaş’a yakışır şekilde yapılacak. Türk futbol tarihinde ilk kez başkan adaylarının taraftarları birlikte tezahürat yaptı. Camiamız kenetlendi. Beşiktaş’ın kaybedecek 1 günü daha yoktur dedim. Seçime kadar 103 gün daha kaybettik. Seçimden sonra kulübümüzde devir teslim süreci yaşanmadı. Burası 120 yıllık kulüp. Bu işin bir nezaketi vardır. Her şeyden önce burası kimsenin şahsi şirketi değildir. Biz hukukumuzun çiğnendiği, keyfi yönetimlere son verdik. Bir yandan kurumsallaşacağız bir yandan da başarılı olacağız. Kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.

Haberin Devamı

Hasan Arattan kadro dışı kalan futbolcular hakkında açıklama

"BEŞİKTAŞ TARFATARI UMUTSUZ OLMASIN"

İlk günden itibaren çalışmaya başladıklarını dile getiren Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, "Biz büyük bir camiayız. Beşiktaş taraftarı umutsuz olmasın. Hep beraber ayağa kalkacağız. Başarılı günlerimize geri döneceğiz. Camia olarak birlik ve beraberlik içerisinde olmaya devam etmeliyiz. Bu kulübe adım attığımdan itibaren 46 yıl geçti. Bugün ilk defa Divan Kurulu toplantımıza başkan olarak iştirak etmek nasip olduğu için çok mutluyum. Hepinize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"ARA TRANSFERDE GEREKEN TAKVİYELERİ YAPACAĞIZ"

Futbol şubesinin ivedilikle başarı odaklı yapılanmaya gideceğini dile getiren Hasan Arat, "Futbol kadro dışı kararları etkili olmuştur. Karardan etkilenen oyuncularımız bizimle iletişime geçtiler. Gereğinin yapılacağı konusunda hem fikir olduk. Beşiktaş kulübünün büyüklüğü hafife alınmaz. Ara transferde gereken takviyeleri yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın" açıklamalarında bulundu.

Hasan Arattan kadro dışı kalan futbolcular hakkında açıklama

 

"100. YILA ÖZEL BEŞİKTAŞ FORMASINI TANITACAĞIZ"

Başkanlık görevine geldiği 11 gün de kulüp için çalışmalara hız bir şekilde başladığını dile getiren Başkan Hasan Arat, “Beşiktaş’a yakışır 100. Yıl formasının çalışmalarında sona gelindi. 100. yıla özel Beşiktaş formasını yakında tanıtacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Planladıkları Anıtkabir ziyareti hakkında da konuşan Başkan Arat, “23 Aralık’ta isteyen tüm taraftarlarımız ile birlikte Anıtkabir’e gideceğiz. Herkesin katılımlarını bekliyorum. En büyük Beşiktaşlı olan Mustafa Kemal Atatürk’ü kabri başında ziyaret edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Tevfik Yamantürk: "Para ile ödenebilecek bir borca sahip değiliz"

Beşiktaş'ın 2023 yılı 3. olağan divan kurulu toplantısı, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı Anadolu Oditoryumu'nda gerçekleştiriliyor. Toplantıda konuşan Divan Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk, Başkan Hasan Arat ve yönetimine başarılar dileyerek sözlerine başladı. Kulübün borç yüküne ve futbol şubesinin başarısı için gerekenlere değinen Tevfik Yamantürk, "Yeni yönetimimizin camiamıza hayırlı olmasını divan kurulu olarak temenni ediyoruz. Geride bıraktığımız başkanlık seçim sürecinde adaylarımızın saygı ve sevgi içerisinde bir süreç geçirmesi hepimizi mutlu etti. Ben ve arkadaşlarım kulübün borcunu nasıl ödeyebileceğimizi sizlere anlatmaya çalıştık. Para ile ödenebilecek bir borca sahip değiliz. Ancak güvenilir ve planlı insanlar tarafından çözülebilecek sorunlar bunlar. Ben yeni yönetimimizden bu konu hakkında gerçekçi çözümler bekliyorum ve inanıyorum. Menajerlere verdiğimiz paranın zekatını kulübe ayırsak, borcumuzu daha düzgün yönetiriz. Yönetim kurulu üyelerimizin bu yükün altından kalkabilecek potansiyelde olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Hasan Arattan kadro dışı kalan futbolcular hakkında açıklama

"Camianın efsane isimlerinin işe el atmış olması kendi adıma sevindirici bir durum"

Futbol şubesinde olumlu gelişmelerin yaşandığını dile getiren Yamantürk, "Futbolumuzun emin ellerde olması, camianın efsane isimlerinin işe el atmış olması kendi adıma sevindirici bir durum. Samet Aybaba ve Feyyaz Uçar, Beşiktaş'ın simge isimleridir ve futbol şubemizin yeniden ayağa kalkmasında büyük rol oynayacaklardır. Bir Beşiktaşlı olarak, Rıza Hocanın (Çalımbay) en azından 1.5 sene takımın başında kalması yerinde olacaktır. Bu sebeple başkanımız Hasan Arat'a teşekkür ediyorum. Yeni yönetimimize başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.
Kulübün normalleşmesi gerektiğini ve camianın başarıya odaklanması gerektiğini söyleyen Tevfik Yamantürk, "Biz kulüp olarak 7 yılda 5 kez seçim yaptık. Yeni Başkanımızın görev süresini taraftarın belirlememesini diliyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Hasan Arattan kadro dışı kalan futbolcular hakkında açıklama

YORUM YAZ