MENÜ

Güzel - Çirkin

Beşiktaş maçı öncesi yaşanan olaylar, İnönü'nün son gecesine gölge düşürdü. Ancak maç sonu taraftarların stattan hatıra olarak almaya çalıştıkları parçalar, güzel görüntülere sahne oldu.

Güzel - Çirkin

Çirkin

Maç öncesi yolu kapatan taraftarları dağıtmak için motosikletli polisler, havaya ateş açtı. Ortalık karıştı, taşlar ve şişeler havada uçuştu, güvenlik güçleri yüksek dozda biber gazı kullanarak olayları yatıştırdı

Hem Türk futbolu için hem de Beşiktaşlılar için oldukça duygusal olan İnönü Stadı’ndaki son maç öncesi istenmeyen olaylar yaşandı. Beşiktaş Çarşı’da öğle saatlerinden itibaren toplanan Siyah-Beyazlı taraftarlar, marşlar ve tezahüratlar eşliğinde maç saatini beklemeye başladı. İşte tam bu sırada trafiği kapatan Beşiktaş taraftarlarını dağıtmak için onların arasına giren iki motosikletli yunus polisi, bir anda havaya ateş açtı. Yunusların silahlarına bu şekilde başvurmaları sonrasında taraftarlar da, onlara taş ve şişe atarak tepki gösterdi.

Herkes gazdan etkilendi

Bir süre sonra olay yerine çevik kuvvet polisleri gelerek biber gazıyla müdahale etti. Taraftar polise ellerindeki şişeleri atarak karşılık verdi. Gaz bombasından etkilenen taraftarların bazıları camiye sığındı. Vatandaşlar ve turistler de atılan gaz bombalarından etkilendi. Olayların yaşandığı Çırağan Caddesi, atılan bira şişeleri ve taşlarla doldu. Bazı vatandaşların yaralandığı öğrenilirken, yaşanan arbededen çevredeki dükkanlar da nasibini aldı. Birçok iş yerinde ve etrafta bulunan araçlarda maddi hasarlar meydana geldi. Biber gazından birçok minik futbolsever de etkilenirken, kapanan trafik, yaklaşık 2 saatlik bir çalışmanın ardından açılabildi.

Gazeteciler de nasibini aldı


Siyah-beyazlı taraftarlar, Başbakanlık ofisi önünde bekleyen basın mensuplarına da olaylar sırasında saldırdı. Yaşanan gerginlikte bazı polis memurları ve gazetecilerin de yaralandığı bildirildi. Medya mensupları, ofise sığınarak, kendilerini korumaya çalıştı. Biber gazının etkisi statta da hissedildi.

Güzel

Dile kolay... Tam 66 yıl Türk Futbolu’na hizmet verdi bu stat... Kimi zaman gözyaşları döktü Beşiktaşlılar, kimi zaman mutluluk çığlıkları attı... Ve ‘veda günü’ geldi, çattı. Kartallar, efsane stadına efsane bir uğurlama yaptı.

Türk futbol tarihinin en özel statları arasında her zaman ilk sırada yer alan İnönü Stadı’nın son karşılaşmasına elbette taraftarlar büyük ilgi gösterdi. Dolmabahçe, yıkılıp yeniden yapılacak stattaki son karşılaşma öncesi adeta tarihi günlerinden birini yaşadı. Beşiktaş formaları ve bayrakları ile maça gelen 32 bin taraftar, son resmi maçta tribünleri tamamen doldurdu. Çok sayıda taraftar da stada giremedi. Beşiktaşlı futbolcular, ısınmak için sahaya çıktıktan sonra tribünlere giderek, seyircilere çiçekler attı. Oyuncuların bu jestine alkışlarla karşılık verildi. Öte yandan kapalı tribünde üzerinde, ‘Çocukluğum, kavgalarım, hüzünlerim, sevinçlerim, hoşçakal gözüm, hoşçakal’ yazılı pankart açıldı.

Eski futbolcular unutulmadı

Kara Kartal’a gönül veren taraftarlar, İnönü’de geçmiş yıllarda söyledikleri tezahüratları da yapmayı unutmadı. 1980’li yılların “1, 2, 3 gol yetmez, 4, 5, 6 olsun... Metin, Ali, Feyyaz atsın, Beşiktaşım şampiyon olsun” tezahüratını yapan taraftarlar, eski futbolcularını da unutmadı. Daniel Amokachi, Fani Madida, İlhan Mansız, İbrahim Üzülmez, Mehmet Özdilek, Koray Avcı, Baki Mercimek, John Carew, Mattias Delgado, Ricardo Quaresma ve Pascal Nouma lehine de tezahüratlarda bulunuldu.

Kale direğini götürdüler

Maç sırasında koltukların tamamını söken taraftarlar, bitiş düdüğüyle sahaya girdi. Çimleri yerinden çıkaran Siyah-Beyazlılar, son olarak kale direklerini de yerlerinden sökerek stattan çıkardı. Tribündeki koltukları sökenler, sahadan aldıkları çimleri, koltukların içine koyarak hatıra fotoğrafı çektirdiler. Stadı terk eden taraftarlar, kapalı tribünün altında yer alan Kartal Yuvası mağazasını da adeta talan ettiler.

Haberin Devamı
YORUM YAZ