MENÜ

Güntekin Onay'dan Beşiktaş - Fenerbahçe yorumu! "Bu kadar yetersiz..."

Süper Lig'de 15. hafta maçında derbi mücadelesinde Beşiktaş sahasında Fenerbahçe'ye 3-1 mağlup oldu. Karşılaşmaya VAR kararları damga vururken ev sahibi takımın etkisiz görüntüsü eleştirilerin odağı oldu. Hürriyet yazarı Güntekin Onay karşılaşmayı değerlendirdi ve Beşiktaş'ı eleştirdi.

Güntekin Onay'dan Beşiktaş - Fenerbahçe yorumu! "Bu kadar yetersiz..."

Trendyol Süper Lig'in 15. haftasındaki derbide Beşiktaş'ı deplasmanda 3-1 yenen Fenerbahçe, averajla yeniden liderlik koltuğuna oturdu. 3 penaltı kararının çıktığı dev kapışmaya VAR kararları damga vurdu.

Haberin Devamı

Tüpraş Stadı'nda oynanan derbiye iyi başlayan konuk Fenerbahçe, yıldız oyuncusu Edin Dzeko'nun 10. dakikada attığı golle derbide 1-0 öne geçti.

22. dakikada ev sahibi Beşiktaş penaltı kazandı. 24. dakikada meşin yuvarlağın başına geçen İngiliz yıldız Alex Oxlade-Chamberlain, atışı gole çevirdi ve skoru 1-1'e getirdi.

Siyah-beyazlı ekipte sakatlanan Gedson Fernandes, 39. dakikada yerini Salih Uçan'a bıraktı. Beşiktaş'ta Gedson'un ardından Umut Meraş da sakatlanarak oyundan çıktı. Umut'un yerine oyuna Tayfur Bingöl girdi.

Dev mücadelenin ilk yarısı 1-1'lik eşitlikle tamamlandı.

İkinci yarıya da etkili başlayan Fenerbahçe, VAR incelemesi sonrası 62. dakikada penaltı kazandı. 63. dakikada penaltıyı kullanan Dusan Tadic, sarı-lacivertli ekibi 2-1 öne geçirdi. Sırp oyuncu, Sarı-lacivertlilerin Dzeko ile bulduğu ilk golde de asisti yapan isimdi.

Haberin Devamı

76. dakikada hakem Atilla Karaoğlan, ceza yayı içinde Szymanski'ye yaptığı faulün ardından Tayfur Bingöl'e direkt kırmızı kart gösterdi. VAR odasının uyarısı üzerine pozisyonu saha kenarındaki ekrandan izleyen hakem Karaoğlan, kırmızı kartı iptal etti ve Tayfur'a sarı kart gösterdi.

89. dakikada Beşiktaşlı oyuncu Eric Bailly'nin ceza sahası içinde topa elle yaptığı müdahale VAR'da incelendi. Hakem Atilla Karaoğlan, inceleme sonrası bir kez daha penaltı noktasını gösterdi.

Fenerbahçe'de 90+2, dakikada topun başına geçen Tadic, bu kez Beşiktaş'ın kalecisi Mert Günok'u geçemedi.

Dev kapışmanın skorunu 90+6'da Fenerbahçe'den Szymanski ilan etti: 1-3

7 maç sonra Beşiktaş'ı Süper Lig'de mağlup eden sarı-lacivertli ekip, puanını 40'a yükselterek averajla yeniden liderlik koltuğuna oturdu.

Rıza Çalımbay'ın 2. döneminde ilk yenilgisini derbide yaşayan Beşiktaş ise 26 puanda kaldı. Siyah-beyazlıların zirvedeki ekiplerle arasındaki puan farklı da 14'e çıktı.

GÜNTEKİN ONAY'IN BEŞİKTAŞ - FENERBAHÇE YAZISI

Maç öncesinde İsmail Kartal’a sorsalar “Beşiktaş’ta kim oynamasın istersiniz?” diye herhalde Aboubakar derdi. Rıza Hoca tamamen Fenerbahçe’ye karşı tedbir amaçlı bir 11 sahaya sürdü. Ne hücum yapabildi, ne de savunma... Beşiktaş iç sahada bu anlayışla oynamaz. Orta alanda neden Necip? O bölgeye sertlik katsın diye. Kattı mı? Hayır. Sürekli alanını kaybetti. Ama Necip elinden geleni yaptı mı? Her şeyini iyi niyetiyle ortaya koydu ama Beşiktaş’ta formanın değerini bilmeyen, profesyonelliğin gereklerini yerine getirmeyen çok oyuncu var.

Haberin Devamı

Beşiktaş orta alan oyuncuları 2 blok arasını kapatamadı ve Szmanski, Tadiç ve İrfan Can o bölgede cirit attı. Yenilen 3 gol var, direkten dönen top var, kaçan penaltı ve Fenerbahçe'nin net pozisyonları...

FARK YARATTILAR

Hadi savunmada tel tel döküldün, bu tercihlerle bu kadroyla hücum yapabildi mi Beşiktaş? Hayır. Neden Muleka? İnanılır gibi değil ama 80 dakika sahada kalıyor. Tercih edilen 11 mücadele edilsin diye. Ancak kalite diye bir realite var. Büyük takımları büyük yapan oyuncu kalitesi ve yıldız futbolculardır. Lakin Tadic, Szymanski, Dzeko ve Ferdi kaliteleriyle fark yarattı.

Beşiktaş, kalesinde 3 gol yemesine rağmen Mert devleşmese, Fenerbahçe yakaladığı fırsatların yarısını değerlendirse siyah-beyazlılar dün akşamki derbide çok daha ağır bir yenilgi alabilirdi.

Haberin Devamı

Sahadaki kadro kalitesi farkı ortada ancak dün seçilen oyun Beşiktaş’ın ve büyük takımın iç sahada taraftarın önünde oynayacağı bir futbol değil.

HAKLI BİR ZAFER

F.enerbahçe çok haklı ve net bir derbi zaferi elde etti. Bu tartışılmaz. Dün 3 kez skora etki eden kritik VAR müdahaleleri olmasa hafta boyunca hakem skandallarının konuşulacağı bir derbi olacaktı. Uzun lafın kısası, Beşiktaş’ın evinde bu kadar yetersiz göründüğü bir başka derbi hatırlamıyorum..

Güntekin Onaydan Beşiktaş - Fenerbahçe yorumu Bu kadar yetersiz...

YORUM YAZ