MENÜ

Güntekin Onay'dan Beşiktaş eleştirisi! "Lezzet yok, heyecan yok..."

Beşiktaş Süper Lig'in 27. hafta maçında düşme potasının en dibinde yer alan İstanbulspor ile karşılaştı. Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi konuk ekip 2-0 kazanmayı bildi. Beşiktaş'ın gollerini Muçi ve Semih Kılıçsoy kaydetti. Hürriyet Yazarı Güntekin Onay ve yorumcu Tugay Kerimoğlu Beşiktaş'ın galibiyetini değerlendirdi.

Güntekin Onay'dan Beşiktaş eleştirisi! "Lezzet yok, heyecan yok..."

Süper Lig'de 27. hafta maçında İstanbulspor Beşiktaş'ı konuk etti. Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi konuk ekip 2-0 kazanmayı bildi. Beşiktaş'ın gollerini Muçi ve Semih Kılıçsoy kaydetti. Hürriyet Yazarı Güntekin Onay ve yorumcu Tugay Kerimoğlu Beşiktaş'ın galibiyetini değerlendirdi.

Haberin Devamı

GÜNTEKİN ONAY: LEZZET YOK, HEYECAN YOK

Beşiktaş, bir kez daha gol yemeden kazandı. 6 haftadır takımın başında olan Fernando Santos’un önceliği gol yememek. Bunda da başarılı. Hiç risk almadan ve emniyetli bir anlayışı tercih ediyor. Özellikle de ilk yarılarda.

Dün İstanbulspor karşısında ilk 45 dakikada Semih Kılıçsoy ile golü bulan Beşiktaş, Cenk Tosun ile 2 pozisyondan faydalanamasa da futbol kalitesi ve tempo anlamında bekleneni yine veremedi.

Yeni transfer Al-Musrati’yi oyun kurucu yerine stoperlerin önünde konuşlandıran Fernando Santos, Ernest Muci’yi de Gedson Fernandes ile birlikte 8 numara pozisyonunda kullandı. Bu anlayış ile Beşiktaş yeni transferlerin potansiyelini de sahaya yansıtamıyor.

Haberin Devamı

Beşiktaş’ın oynadığı futbolu eleştirirken ligden düşmesi kesin görünen bir rakibe karşı oynadığını da göz önünde bulundurmak gerekiyor. Siyah beyazlıların futbolunda bir gelişme yok. Lezzet yok. Heyecan yok. Her şeyden önce pres yapmayan büyük takım mı olur? Fernando Santos’un anlayışında takım halinde alan daraltarak oynamak yok. Öndeki 5’liyle arkadaki 5’li arasında kopukluk var.

"Derbide böyle oynamamalı"

Beşiktaş, rakiplerin orta alanı kolay geçmesine ve topla fazla oynamasına izin veriyor. Son maçlarda düşmemeye oynayan takımlara karşı bu anlayış ve Semih Kılıçsoy’un golcülüğü problemleri çözdü. Ancak derbide Galatasaray’ın topla istediği gibi oynamasına izin verirseniz bunun faturası pahalı olabilir. Siyah beyazlıların bu anlayışından en çok memnun olan kişi kaleci Mert Günok’tur. Çünkü Beşiktaş’ın önceliği gol yememek.

Fernando Santos savunmadaki sorunları oyun disiplini ve emniyetli anlayışıyla çözdü. Ancak Kartal’ın ofansif olarak gelişmesi şart.

Beşiktaş dün ışık vermedi ama 18 yaşındaki Semih Kılıçsoy yine parıldadı. Alkışlar Semih’e...

TUGAY KERİMOĞLU: ZATEN BEKİN YETERSİZ

Spor yorumcusu Tugay Kerimoğlu, Beşiktaş'ın 2-0 kazandığı İstanbulspor karşılaşmasını TRT Spor'da yorumladı.

"27. haftaya geldik, kalan 11 hafta daha Beşiktaş'ın oynayacağı oyun bu. Değişmeyecek, değiştiremeyeceksin. Hocanın anlayışı ve bakış açısı bu. Şu anda önemli olan şey takım savunmasını toparlıyor olabilmen. Hocanın hedefi oyundan önce sonuç almak."

Haberin Devamı

"Alan kat eden kaç oyuncu var"

"Bu oyunu kabul ediyorsun. Bu oyunu topla dribbling yapıp alan kat eden oyuncu sayısı kaç tane var? Çok az. Bu oyunla birlikte Masuaku'nun hücumdaki etkinliğinden vazgeçiyorsun. Zaten diğer bekin yetersiz. Onu hiç katmıyoruz bile. "Bu oyun seni teknik direktör olarak sezon sonuna kadar takımın başında kalmaya ne kadar rahatlatabilir ve camia bu oyuna ne kadar mutlu olabilir?"

"Yakın oynadı golünü attı"

"Muçi'de çok iyi oyuncu ama onu da forvet arkası oynatıp kaleye yakın oynatmak lazım. Geçen hafta hep uzaktan şut attı. Bu hafta yakın oynadı ve golünü attı. Beşiktaş camiası adına bu akşam önemli olan şey 3 puandı. Bunu başardı."

Güntekin Onaydan Beşiktaş eleştirisi Lezzet yok, heyecan yok...

 

YORUM YAZ