MENÜ

Fernando Santos, 'Kupa finaline kadar buradayım' dedi, 30 dakika sonra gitti!

Fernando Santos, Samsunspor beraberliği sonrası konuştu. Son 5 maçtır kazanamayan Beşiktaş'ın Portekizli hocası, "Şu anda durum zor. Son 3 maçı düşünürsek, son 3 maçta kazanmayı hak ettiğimizi düşünüyorum ama olmadı" yorumunu yaptı. Bu açıklamalardan yaklaşık yarım saat sonra ise Beşiktaş, tecrübeli hocayla yolların ayrıldığını resmen duyurdu.

Siyah-Beyazlılar, Süper Lig'in 32. hafta maçında Samsunspor'la kozlarını paylaştı. Art arda oynadığı Galatasaray, Gaziantep ve Antalyaspor maçlarını kaybeden, sonrasında ise Başakşehir'le berabere kalan Beşiktaş'ın 4 maçlık galibiyet hasreti 5 karşılaşmaya çıktı. Karadeniz ekibiyle de 1-1 berabere kalarak yenişemeyen Kara Kartal'da kritik maçta taraftarın teknik direktör Fernando Santos'a 'istifa' çağrısı vardı. 

Haberin Devamı

Fernando Santos, Kupa finaline kadar buradayım dedi, 30 dakika sonra gitti

'Söyleyecek bir şey yok, herkes üzgün'

Maç sonunda konuşan Portekizli teknik adam, "Şu anda durum zor. Son 3 maçı düşünürsek, son 3 maçta kazanmayı hak ettiğimizi düşünüyorum ama olmadı. İlk yarı, çok iyi başladık. Şanslar yakaladık, golü de bulduk. 2-3 de yapabilirdik. İkinci yarıya da iyi başladık ama sonra geri çekilmeye başladı takımımız. Bu geri çekilmeyi engellemek için Alex'i oyuna aldım ama tam o zamanlarda gol yedik. Oyuncularım istediler, denediler. Herkes kazanmak istiyordu. Söyleyecek bir şey yok. Herkes çok üzgün" dedi.

Tecrübeli çalıştırıcı sözlerine şu ifadelerle devam etti:

İlk yarıda gayet net pozisyonlar bulduk, 2-3 yapabilirdik ama olmadı. Hücum aksiyonu anlamında üretkendik sonra bu üretkenlik düştü. İkinci yarıda aynı şekilde devam etmemiz gerektiğini söyledim ama geri çekildik. Rakibimiz de hiç olmayan pozisyondan gol buldu. Oyuncularım çok uğraştı ama olmadı. Bazen futbolda bunlar oluyor, diyecek bir şey olmuyor.

'İstifa düşüncem yok'

Santos basın toplantısında istifa sorularına, "O esnada Türkçe bilmediğim için o tezahüratların ne anlama geldiğini bilmiyorum. Ama bunlar sonuçlar kötü gidince olabiliyor, futbolun içinde var. İstifayı düşünmüyorum. Geçen hafta net açıklamıştım proje anlamında gelme nedenimi. Yaptığım işe güveniyorum. Neler yaptığımı biliyorum. O yüzden herhangi bir istifa düşüncem yok. Ben buraya çalışmaya geldim, işimi yaptığımı düşünüyorum. Türkiye Kupası'nı kazanacağız. Kupa, ligden farklı bir kulvar. Kazanacağımıza yüzde yüz inanıyorum" açıklamasında bulunmuştu.

Haberin Devamı

Fernando Santos, Kupa finaline kadar buradayım dedi, 30 dakika sonra gitti

'Kupa finaline kadar buradayım'

Deneyimli hoca geleceğiyle ilgili de, "Yönetim bana güvenirse, devam ederim. Ama çok şeyin değişmesi lazım. Çok büyük değişiklik lazım. Bunu da yapabileceğimi biliyorum. Sonuçlar kötü ama bu anlamda da bunu nasıl değiştirebileceğimizi, nasıl yapabileceğimizi biliyorum. Bunu yapabileceğime inanıyorum. Ben kupa finaline kadar buradayım. Kupayı alırsam, konuşuruz. Kupayı alamazsak daha farklı şeyler kendim de konuşurum" yorumunu yapmıştı.

Yarım saat sonra resmen yollar ayrıldı

Bu açıklamalardan yaklaşık yarım saat sonra ise Kara Kartal'dan resmi açıklama geldi. Beşiktaş, Fernando Santos ile yolların ayrıldığını resmen açıkladı. Siyah-Beyazlılar'ı sezon sonuna kadar U19 Takımı Teknik Direktörü Serdar Topraktepe çalıştıracak.

Fernando Santos, Kupa finaline kadar buradayım dedi, 30 dakika sonra gitti

YORUM YAZ