MENÜ

Eski futbolcu İbrahim Toraman, Beşiktaş'ın derbi mağlubiyetini yorumladı: Büyük oyuncular kayıp!

Beşiktaş, Süper Lig'in 28. haftasında Galatasaray ile karşı karşıya geldi. Kritik maçı konuk ekip Galatasaray 1-0'lık skorla kazandı. Son olarak Beşiktaş'ta forma giyen eski futbolcu İbrahim Toraman, oynanan maçı 'Teknik Bakış' köşemizde mercek altına aldı.

Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında Beşiktaş, sahasında Galatasaray'ı konuk etti. Siyah-beyazlılar maçtan 1-0 mağlup ayrıldı. Beşiktaş'ın eski futbolcusu İbrahim Toraman, oynanan maçı 'Teknik Bakış' köşemizde değerlendirdi.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ, YENİ STADINDA İKİNCİ DERBİ YENİLGİSİNİ ALDI

Siyah-beyazlılar, İnönü Stadyumu’nun yıkılmasının ardından yapılan ve 2016 yılında siyah-beyazlılara ev sahipliği yapmaya başlayan Tüpraş Stadyumu’nda oynadığı derbilerde Fenerbahçe ve Galatasaray’ı 16 kez konuk etti.

Kartal, söz konusu maçlarda 8 galibiyet, 6 beraberlik ve 2 yenilgi yaşadı. Yeni stadındaki ilk derbi mağlubiyetini bu sezonunun ilk yarısında Fenerbahçe karşısında alan siyah-beyazlılar, ikinci yenilgisini de Galatasaray’a karşı yaşadı.

Eski futbolcu İbrahim Toraman, Beşiktaşın derbi mağlubiyetini yorumladı: Büyük oyuncular kayıp

6 MAÇ SONRA KAYBETTİ

Beşiktaş, sahasında Galatasaray’a 1-0 kaybetti. Bu skorla siyah-beyazlıların 6 maçlık yenilmezlik serisi de sona ermiş oldu. Son yenilgisini ligin 23. haftasında konuk olduğu Sivasspor’a karşı 1-0’lık skorla alan Kartal, söz konusu müsabakadan sonra ligde ve Türkiye Kupası’nda oynadığı 6 mücadelede 5 galibiyet, 1 beraberlik elde etmişti.

Bu dönemde Beşiktaş, Süper Lig’de; Trabzonspor, Konyaspor ve İstanbulspor’u 2-0’la geçerken, kupada ise Antalyaspor’u 2-1, Konyaspor’u da 2-0 mağlup etmişti.

Haberin Devamı

İŞTE İBRAHİM TORAMAN'IN DEĞERLENDİRMELERİ

"Kalitesi yüksek bir maç değildi bana göre. Ama bazı oyuncuların ortaya koyduğu eforun hakkını vermek gerek. Galatasaray açısından hayati bir 3 puan. Çünkü kayıp beklentisi yüksek bir fikstürde karşılaştılar formda Beşiktaş’la. Ancak bu tür maçlar sıkıntıların ortaya çıkması açısından da önemli doneler verebiliyor. Beşiktaş’ın hedefi seneye şampiyon olmak. Bence bu maçta da şampiyonluk kadrosu ve oyununu oluşturmak isteyen Beşiktaş için eksiklerin net anlaşıldığını söyleyebiliriz. Beşiktaş’ın saha içinde organizasyon sıkıntıları var.

Saha içindeki kopuklukları görebiliyorsunuz. Bu da son pozisyonlarda tecih yanlışlarını beraberinde getiriyor. Defansif kurgusu daha önplanda olan bir ekip için bir kere takım boyunun çok fazla uzun ya da geniş olduğuna dikkat çekmek gerek. Bazı gerçekler var ve bunları gözardı edemezsiniz. Beşiktaş taraftarı özellikle kendi sahasında dominasyon bekler fakat izlediğimiz karşılaşmada bundan uzak olduklarını gördük.

Haberin Devamı

BÜYÜK OYUNCULAR KAYIP

İlk yarıda özellikle hücumcuların bariz şekilde önde baskı oluşturmak istediği bölümü savunma çok geride kalarak dominasyonu engelledi. Al Musrati ve Muçi devre arasında bu takımın seviyesini ve kalitesini artırmak için büyük hamlelerdi. Yatırımlar büyük olduğunda beklenti de büyüyor. Büyük oyuncular da büyük maçlarda büyüklüğünü gösteriyor. Ben açıkçası Al Musrati ve Muçi’den bu anlamda çok etki göremedim. Beşiktaş’ın bir an önce aynı dili konuşan bir takım haline gelmesi şart."

Eski futbolcu İbrahim Toraman, Beşiktaşın derbi mağlubiyetini yorumladı: Büyük oyuncular kayıp

YORUM YAZ