MENÜ

Eric Bailly'den olay itiraf! 'Ne kadar utanç verici'

Beşiktaş'tan ayrıldıktan sonra İspanya temsilcisi Villarreal'e transfer olan Eric Bailly, açıklamalarda bulundu. Fildişi Sahilli futbolcu, dikkat çeken sözler kullandı.

Eric Bailly'den olay itiraf! 'Ne kadar utanç verici'

Geçtiğimiz günlerde Beşiktaş'taki sözleşmesi feshedilen Eric Bailly'nin daha önce de formasını giydiği Villarreal'e transfer oldu. Tecrübeli futbolcu, The Athletic'e açıklamalarda bulundu. İşte Eric Bailly'nin sözleri...

Haberin Devamı

'TELEFONA CEVAP VERDİM'

2016 yılında Villarreal'den Manchester United'a transfer olduğu dönemi anlatan Fildişili stoper, "Bir Portekiz numarası aradı. Ama Portekiz'de kimseyi tanımıyordum. Düşünmeye başladım. Eski bir takım arkadaşım vardı. Telefona cevap verdim. "Kim o?" dedim. Telefonun diğer ucundaki ses, "Ben Mourinho, Manchester United'da oynamak ister misin?" dedi. Halüsinasyon görüyormuşum gibi hissettim. Beni kızdırmaya çalışıyorlar ya da şaka yapmak isteyen biri olduğunu düşündüm. Mourinho'nun aradığına kim inanır! Videolu arayıp Mourinho olduğunu kanıtlaması gerektiğini söyledim. Sonra bunu yaptı. Arayan Mourinho'ydu ve Manchester'a gitmem gerektiğini söyledi. Ben de gittim" dedi.

'DÜNYANIN EN BÜYÜK KULÜBÜ'

Haberin Devamı

Bailly, Manchester United'a transferini, "Dünyanın en büyük kulübüne imza attım" sözleriyle aktardı.

Eric Baillyden olay itiraf Ne kadar utanç verici

AVRUPA SÖZLERİ

Kariyeriyle ilgili açıklamalarda bulunan 29 yaşındaki oyuncu, "Kariyerimin en zor kısmı Avrupa'ya gitmeden önceydi. Espanyol'a geldiğimde uyum sağlamak zorundaydım. Farklı bir iklim, insanlar, kültür, dil, farklı bir yaşam tarzı. Elimden geldiğinde çabuk adapte olmaya çalıştım. İspanyolca öğrendim" değerlendirmesini yaptı.

TRANSFER SÖZLERİ

Espanyol'un nakit akışına ihtiyacı olmasının ardından 2015 yılında Villarreal'e transfer olan Bailly, bu sürecin bir ay içinde gerçekleştiğini söyledi. Bailly, "Ocak ayında Afrika Uluslar Kupası'nda mücadele ediyordum ve Espanyol'dan Villarreal'e transfer olmak için otelde sözleşme imzaladı. Fildişi Sahili ile ilk maçıma çıktım. Gana'yı yenerek Afrika Uluslar Kupası'nı kazandık. Güzel bir duyguydu. Sonra Villarreal'e transfer oldum. Hepsi bir ay içinde oldu" diye konuştu.

Villarreal'deki dönemi için konuşan Bailly, "Orada her şey yolunda gitti. Afrika Kupası'ndan sonra İspanya'ya döndüm ve ilk deplasman maçım Karim Benzema ve Cristiano Ronaldo'nun oynadığı Real Madrid'e karşıydı, 1-1 berabere kaldık. Bir sonraki sezon Avrupa Ligi'nin yarı finalinde Liverpool ile karşı karşıya geldik. Evimizde 1-0 kazandık ama deplasmanda 3-0 kaybettik. Anfield'daki maçta sakatlandığım için oynayamadım. Ama bunların hepsi inanılmaz bir deneyimdi" dedi.

Haberin Devamı

'XAVİ, LİONEL MESSİ, LUİS SUAREZ...'

Bailly, açıklamalarına, "Yedek bir oyuncuyken, Avrupa'da yarı final oynamıştım. Marcelona yönetiminde sürekli bir şeyler öğreniyordum. Xavi, Lionel Messi, Luis Suarez ve Cristiano Ronaldo'ya karşı oynuyordum. Bunları tahmin etmek imkansızdı" sözleriyle devam etti.

"BENİM İÇİN HER ŞEY YENİYDİ"

Villarreal'in ardından İngiltere'ye transfer olan Bailly, "Manchester'a gittiğimde her şey benim için yeniydi. Medyanın sürekli ilgisi vardı. Old Trafford'da sözleşme imzaladığımda her yerde kameralar vardı. İlk başta Bowdon'da tek başıma yaşadım, sonra ailem de gelince daha büyük bir eve ihtiyacımız oldu ve Hale'ye taşındık. İnsanlar beni tanımıyordu ve benden şüphe ediyorlardı ama Manchester'daki ilk yılım, en iyi yılımdı. Birçok maçta oynadım, üç kupa kazandık. Community Shield'de Leicester City'e karşı kupayı kazandığımızda maçın adamıydım. Çok mutluydum. İlk ayımda kulübün en iyi oyuncusu ödülünü kazandım. Zlatan Ibrahimovic, Wayne Rooney gibi isimlerle birlikte oynuyordum" değerlendirmesini yaptı.

Haberin Devamı

Eric Baillyden olay itiraf Ne kadar utanç verici

Manchester United'ın UEFA Avrupa Ligi'ni kazandığı 2017 yılında finalde cezalı olan Bailly, bu durumu şu sözlerle anlattı; "Celta Vigo'ya karşı oynanan yarı final ikinci maçının 88. dakikasında kırmızı kart görerek cezalı duruma düştüm. Bu yüzden finali kaçırmış olmam ne kadar utanç verici!"

Lig Kupası'nda ise Southampton ile oynanan final maçında 90 dakika sahada kalan Fildişili oyuncu, "Soyunma odamız Ibra ve Rooney gibi güçlü karakterlerle doluydu. Ciddi ve büyük oyuncular. Rooney, Ibra'dan çok daha sessizdi, daha sakindi. İngilizce felaketti. Ama şanslıydım çünkü İngilizce'den çok İspanyolca konuşulan bir soyunma odasındaydım. Juan Mata, Ander Herrera, David de Gea, Marcos Rojo, Sergio Romero, Antonio Valencia gibi isimler. Paul Pogba, Anthony Martial ve Morgan Schneiderlin ile Fransızca konuştum. Gerçekten iyi bir atmosfere sahip soyunma odasıydı. Orayı çok sevdim, taraftarlar çok saygılıydı" sözlerini sarf etti.

Haberin Devamı

SAKATLIK SÖZLERİ

Manchester United'daki ikinci sezonuna iyi başladığını aktaran Bailly, "Bazı sakatlıklar yaşadım. Ama her zaman Mourinho'nun bana güvendiğini ve sakatlıklardan sonra beni oynatacağını hissettim." dedi.

Manchester United'da Jose Mourinho'nun ayrıldığı dönemi anlatan deneyimli futbolcu, "Futbolda bir menajer değiştiğinde olabileceği gibi karmaşıktı ama bu da normal. Mourinho'nun yerine gelen Ole Gunnar Solskjaer ile iyi bir ilişkim vardı. Sözleşmemi yenilememi istedi, ben de yeniledim" sözlerini kullandı.

Eric Baillyden olay itiraf Ne kadar utanç verici

"ÇARESİZ HİSSETTİM"

2018-2019 sezonunda sadece yedi lig maçına çıkan ve daha sonra sık sık sakatlık yaşayan Bailly, "Kendinizi çaresiz hissediyorsunuz çünkü sakatlandığınızda hiçbir şeyi değiştiremiyorsunuz. Kendinizi değersiz hissetmek istemezsiniz ama hissettiğiniz tam olarak bu. Geri dönmek istiyorsunuz ama büyük kulüplerde büyük bir rekabet var." diye konuştu.

CRISTIANO RONALDO İTİRAFI

Manchester United'da Cristiano Ronaldo'nun takıma geri döndüğü 2021 dönemini anlatan Bailly, "Cristiano Ronaldo geri döndü. O benim için dünyanın en iyi oyuncusuydu. Geri döndüğünde Cristiano Ronaldo kulübe çok şey kattı. Onun gibi bir oyuncu önemli olduğunu hissetmek ister. Bu şartlarda ayrılması çok yazık oldu" şeklinde konuştu.

Manchester'daki son yılının ardından Marsilya'ya kiralandığı 2022-2023 sezonuyla ilgili konuşan, "Tutkulu taraftarları olan bir başka büyük kulüp. Şehir, hayatını kulüp üzerinden yaşıyor. Ligi üçüncü bitirdik, bu kolay bir şey değildi." ifadelerini kullandı. 

Eric Baillyden olay itiraf Ne kadar utanç verici

YORUM YAZ