MENÜ

Çok konuşulacak sözler! 'Büyük hayal kırıklığı! Oynama bilgisi düşük'

Beşiktaş, yaşanan terör saldırı ve deprem nedeniyle iki kez ertelenen ve Süper Lig'in 14. haftasında oynanması gereken maçta Antalyaspor'u ağırladı. Bir golü iptal edilip, bir de penaltı kaçıran Beşiktaş, sahadan 1 puanla ayrılmaya razı oldu. Fanatik yazarları da siyah-beyazlı ekibin Antalyaspor'u konuk ettiği maçı köşe yazılarında değerlendirdi. İşte o yazılar...

Çok konuşulacak sözler! 'Büyük hayal kırıklığı! Oynama bilgisi düşük'

Süper Lig'de 14. haftada oynanması gereken ancak hem İstanbul'da yaşanan terör saldırısı hem de deprem nedeniyle iki kez ertelenen Beşiktaş-Antalyaspor mücadelesi dün akşam oynandı.

Haberin Devamı

DAKİKA 04:17'DE SAHAYA OYUNCAK YAĞDI
Beşiktaş Kulübü ve taraftarları depremden etkilenen çocuklar için Antalyaspor maçı öncesinde ‘Bu oyuncak sana arkadaşım’ kampanyası başlatmıştı. Siyah-beyazlı taraflar, karşılaşmanın 4'üncü dakikasının 17'nci saniyesinde oyuncakları sahaya atarak, depremzede çocuklara anlamlı hediyeler gönderdi.

İLK YARI GOLSÜZ SONA ERDİ
45+3. dakikada Rosier'in pasında ceza sahasına doğru hareketlenen Redmond'un çaprazdan yapmış olduğu vuruş auta gitti. 45+5. dakikada Beşiktaş köşe vuruşu kazandı. Redmond'ın kullandığı kçşe vuruşunda ön direkte Salih topu arkaya aşırdı, Muleka'nın kafa vuruşu direğin üzerinden auta gitti. Bu pozisyonlardan gol sesi çıkmayınca mücadelenin ilk yarısı golsüz sona erdi.

Haberin Devamı

Çok konuşulacak sözler Büyük hayal kırıklığı Oynama bilgisi düşük

79’DA GELEN GOLÜ VAR İPTAL ETTİ
Gol pozisyonu yönünden kısır geçen maçın 79. dakikasında Beşiktaş, Salih'in yerde kalmasıyla sağ kanattan serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Redmond'ın ceza sahasına yaptığı ortayı Tayyip Talha kafa vuruşuyla ağlara gönderdi ancak gol VAR kararı sonrası elle oynama gerekçesiyle iptal edildi.

BEŞİKTAŞ, 90+4’DE PENALTI KAÇIRDI
Beşiktaş 90+4. dakikada penaltı kazandı. genç futbolcu Semih'İn ara pasında ceza sahasına yönelen Cenk, kaleci Ataberk'in müdahalesiyle yerde kaldı ve beşiktaş penaltı kazandı. Topun başına geçen Cenk Tosun, penaltıyı kaçırdı. Kalan dakikalarda başka pozisyon olmadı ve mücadele 0-0 sona erdi.

Çok konuşulacak sözler Büyük hayal kırıklığı Oynama bilgisi düşük

Şampiyonluk yarışından gittikçe uzaklaşan Beşiktaş’ın kendi evinde Antalyaspor’a karşı aldığı puan kaybını Fanatik yazarları köşe yazılarında değerlendirdi. İşte o yazılar…

İNSANLIK ŞAMPİYONLARI - ALİ ECE

Zamanında ilk kim dediyse çok doğru demiş: Futbol, hayattaki önemsiz şeylerin en önemlisidir. Bu maç önce terör saldırısında hayatını kaybeden insanlarımıza saygı duyduğumuz için ertelenmişti. Maç oynanmasa da olurdu ama depremzede çocuklara yardım elini uzatmadan olmazdı. Maçı anlatan spiker kardeşimiz Özkan’ın altını çizdiği gibi yaralar sarılmadan ne bahar gelir ne de yaz. Bu çok saygıdeğer oyuncak organizasyonunu organize edenlerin astığı pankarttaki gibi: “Siz üşürken, biz de üşüyoruz. Birlikte iyileşeceğiz.” Deprem felaketi yaşanır yaşanmaz futbolcular da her şeyden önce bu ülkenin insanları oldukları için doğal olarak biz ülkenin diğer insanları kadar yaşanan acıdan etkilendiler. O yüzden herhangi bir oyuncuyu normal zamandaki, normal performansını sergileyemediği için ekstra eleştirmek hiç içimden gelmiyor. Sadece genç kaleci Ataberk’i ekstra tebrik ediyorum. Boffin’den sonra Leite de iyi bir kaleci takviyesi, arkasının da yetenekli Ataberk ile sağlam olması Antalyaspor için büyük şans.

Haberin Devamı

Beşiktaş’ta zaten statü gereği yeni transferler forma giyemedi. Ghezzal’ın ısınırken sakatlanması ise her Ghezzal’sız Beşiktaş kadrosunda olduğu gibi Beşiktaş’ın gücünü yarı yarıya düşürdü. Bu maçtan geriye birçok Beşiktaşlı, sadece depremzede çocuklar için düzenlenen insanlık şampiyonu organizasyonu hatırlayacak. Onlarla aynı takımı tuttuğum için gurur duyuyorum. Bu tabii ki diğer takımları tutup depremzede kardeşlerimiz için çabalayan her insanla paylaştığım bir gurur: İyi ki varsınız, siz olmasaydınız futbol ne oynanmaya ne de izlenmeye değer olurdu.

Haberin Devamı

Çok konuşulacak sözler Büyük hayal kırıklığı Oynama bilgisi düşük

DAYANIŞMA ÖRNEĞİ SAYESİNDE... - ERMAN ÖZGÜR

Beşiktaş’ın dizilişi ne kadar doğru olursa olsun, kadrosunda kaliteli oyuncu sayısı eksik, az sayıdaki kaliteli oyuncunun da form durumu düşük olunca kötü oyun kaçınılmaz oldu. Özellikle Muleka ve ısınırken sakatlanan Ghezzal’ın yerine oynayan Dele Alli o kadar kötü oynadılar ki Beşiktaş zaten topu zor geçirdiği rakip sahada o topla iş yapacak oyuncuyu da mumla aradı. Girdiği 1-2 pozisyon da Muleka tarafından heba edildi. İlk yarının Beşiktaş için bu sıkıntıları, çok sayıda eksiği olan Antalyaspor için avantaj olsa da onların da değerlendirebilecek bir görüntüsü olmayınca kısır, temposuz ilk yarı golsüz bitti. Maçın 2. yarısı futbol adına daha da kötüye gitti. Özellikle bana göre şampiyonluk şansı neredeyse hiç olmayan Beşiktaş’ın stresten uzak, sadece iyi futbola odaklanması gerekirken oynadığı oyun büyük bir hayal kırıklığı oldu.

Haberin Devamı

Gol mucizelere kaldı

Antalyaspor bu kadar eksikle geldiği Beşiktaş’ın görüntüsünden memnun olunca maç her geçen dakika gol özellikle de akan oyunda tesadüflere kaldı. Birkaç cılız denemeden de sonuç çıkmadı. Maçın sonlarına doğru bu oyun için gol mucize gibiydi ve Cenk Tosun aldığı penaltı ile bunu gerçekleştirdi ancak golü yapamayınca son şans da harcanmış oldu. Gecenin sonunda futbol adına konuşacak olumlu bir şey çıkmasa da Beşiktaş taraftarının gösterdiği dayanışma örneği ülkemizin birlik ve bütünlüğü için güzel bir akşam geçirmemize yetti.

 

Çok konuşulacak sözler Büyük hayal kırıklığı Oynama bilgisi düşük

OYNAMA BİLGİSİ DE NİYETİ DE DÜŞÜK! - CEM DİZDAR

Sarılamaz yarayı sarabilme umuduyla herkes, her yerde bir şeyler yapmaya çalışıyor. Hayatta kalanların yarına tutunabilmesi için küçük küçük ışıklar yakılıyor. Dün akşam oyuncak yağdı tribünden dünyamıza. Yara sarmaz ama belki yalnız olmadıklarını hissettirebilir çocuklarımıza... Ancak daha mühimi, bu duyarlığı gelecek için toplumsal sorumluluğa evirebilmekte. Her alanda yurttaş denetimini yükseltecek uygulamaları hayata geçirme ısrarı bu duyarlığı gerçek anlamına ulaştıracaktır. Evet, insanlar elinden geleni yapmaya çalışıyor ama bu futbola yansıyor mu, konumuzla ilgili soru işareti tam da burada. İşleyiş, eski tas eski hamam! Transfer politika ve uygulamaları aynı... Olan bitene göz yummalar aynı... Peki sahadaki futbol? Ne yazık ki o da aynı! Onca insan tribüne yığılmış ama vasata dahi yaklaşamayan bir ilk yarı izliyorlar. Oysa yapılması gereken sadece maç kazanmak değil acılı, kaygılı, kederli insanlara gayret ve marifetle bezeli bir zaman dilimi sunmak! Ama nerede? Öylesine başlayan maç öylesine devam edip gitti.

'ŞAMPİYONLUĞU BIRAKTI'



Penaltıyı kurtarışı...
Beşiktaş Gedson Fernandes ile hücum eder gibi yaptı ama hücum edemedi. Antalya fırsat kolladı, bulamadı. Neredeyse futbol adına hiçbir şey olmadı. İyi olan yok muydu? İlk maçını oynayan Antalya kalecisi Ataberk Dadakdeniz’in (23) maçı süslemiş olmasıydı... Son dakikadaki penaltıyı kurtarışı ise zirvesi. Peki, Beşiktaş’ın bu mecalsiz oyununu yükseltmesi beklenen Rachid Ghezzal’ın ısınırken sakatlanması nasıl okunmalı?.. Şu soruyla olabilir belki; "Onca yatırım ne oldu?" Daha iyisini daha fazla paraya bulana kadar buharlaştı! Sorumlusu bulunabilir mi? Bu gidişe olur veren kim varsa, hepsi... Bu haliyle Beşiktaş yönetim, teknik ekip, futbolcularıyla daha çok slogan atar gibi duruyor!

 

Çok konuşulacak sözler Büyük hayal kırıklığı Oynama bilgisi düşük

SİYAH BEYAZ GECE - ORHAN YILDIRIM

Depremin yaşattığı yas, kapkara bulut gibi çökmüştü stada.Herkes, her yer siyahtı. Tribünlerin yaptığı organize, ışıl ışıl aydınlık yarattı. Siyah, bir an da beyaz oldu. Bu duygu fırtınası maçın önüne geçti. Beşiktaş tribünleri, müthiş organize oldu. Maçın 4 dakika 17'nci saniyesinde yanlarına getirdikleri, oyuncak ve atkıları sahaya attılar. Yas tutmayı ifade eden, siyah kıyafetler ile tribünlere geldiler. 'Çocuklar hep gülsün' mottosu ile sosyal sorumluluk örneği gösterdiler.

Sistemsizlik
Erteleme maçında eksik çoktu. N'Koudou da yoktu. Sakatlıktan çakan Ghezzal, ısınırken tekrar sakatlandı. Cezayirli yerine 11'de sahaya çıkan Dele Alli; bitikti. İngiliz futbolcu, takımın lüksü. Tıpkı beklentilere karşılık veremeyip giden Alex gibi. İlk yarıda Kartal, atak oynamaya çalıştı. Orta alan ve kanatlar işlemedi. Gedson durunca, merkez etkisiz kalıyor. Redmond'un bireysel çabaları, hücuma etkili top aktarmaya yetmiyor. Pas alamayan Cenk, yalnızları oynuyor. Tüm bu olup biteni seyirci gibi izleyen Güneş, bu yarıda oyuna müdahalede bulunup hamle yapmıyor. Bu sistemsizlik doğal olarak tabelaya yansıyor. Antalyaspor, kapasitesi ölçüsünde mücadele etti. Önce gol yememe adına, savunma güvenliğini öne çıkardı.

Gol gelmez oldu
Güneş, ikinci yarı hücum hattına takviyeler yaptı. Final vuruşlarındaki etkisizlik, gol çıkmasını engelledi. Baskıya rağmen, bir türlü gelmeyen gol, her geçen dakika stres yarattı. Sete dönen oyunun son bölümleri sinir harbi şeklinde geçti. 90+7'de kazanılan penaltıda Cenk, topu kaleciye nişanladı! Evinde 2 puan daha ikram eden Beşiktaş, zirve takibinde ağır yara aldı.

Dele Alli'nin Everton'a Attığı Goller

YORUM YAZ