MENÜ

Cenk Tosun, Beşiktaş tarihine geçti! Vodafone Park'ın 'Paşa'sı...

4 maç üst üste kazanarak zirve yarışına tekrar dahil olan Beşiktaş, 5'te 5 hedefiyle ağırladığı Alanyaspor'u 3-0 mağlup etti. Vincent Aboubakar'ın ilk 11'de çıktığı, Rosier, Redmond, Saiss, Souza ve Ghezzal'ın olmadığı maçta skor perdesini açan isim olan Cenk Tosun, Beşiktaş tarihine geçti.

Cenk Tosun, Beşiktaş tarihine geçti! Vodafone Park'ın 'Paşa'sı...

Son 4 maçını kazanan Beşiktaş, yeniden şampiyonluk için ümitlendi. Seri galibiyetler de taraftarın motivasyonunu iyice artırdı. Bu doğrultuda, Süper Lig'in 21. haftasında evinde Alanyaspor il ekozlarını paylaşacak olan Beşiktaş'ta taraftar da takımını yalnız bırakmadı. Vodafone Park'ta satışa çıkarılan tüm biletler tükendi. Zorlu karşılaşmada tribünler tıklım tıklım doldu.

Haberin Devamı

ŞENOL GÜNEŞ'TEN 3 DEĞİŞİKLİK

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, son oynadıkları Kayserispor maçına göre Alanyaspor karşısında sahaya sürdüğü 11’de 3 değişikliğe gitti. Deneyimli teknik adam, Romain Saiss, Valentin Rosier ve Nathan Redmond’ın yerine Welinton, Dele Alli ve Vincent Aboubakar’a şans verdi.
Siyah-beyazlılar, Alanyaspor karşısına şu 11 ile sahaya çıktı: “Mert Günok, Tayfur Bingöl, Welinton, Tayyip Talha Sanuç, Masuaku, Gedson Fernandes, Salih Uçan, Jackson Muleka, Dele Alli, Cenk Tosun ve Vincent Aboubakar“

Cenk Tosun, Beşiktaş tarihine geçti Vodafone Parkın Paşası...

EVİNDE HİÇ YENİLMEDİ

Siyah Beyazlılar, kulüp tarihinde Alanyaspor'u 7. kez evinde ağırladı. Cenk Tosun (2) ve Dele Alli'nin attığı gollerle maçı 3-0 kazanan Kartal, Akdeniz ekibi karşısında fire vermedi. Süper Lig'de 5 maçlık galibiyet serisi yakalayan Şenol Güneş'in öğrencileri, 38 puana yükselerek zirve iddiasını sürdürdü.

Haberin Devamı

5 EKSİKLE ÇIKTILAR

Zorlu Alanyaspor mücadelesinde Beşiktaş'ta önemli isimler takımını yalnız bıraktı. Josef ve Rachid Ghezzal, sakatlığı sebebiyle forma giyemedi. Aynı zamana Romain Saiss, Valentin Rosier ve Nathan Redmond da kart cezası sebebiyle Siyah Beyazlı formasından uzak kalan isimler.

Cenk Tosun, Beşiktaş tarihine geçti Vodafone Parkın Paşası...

ALANYASPOR İSTANBUL'DA KAZANAMIYOR

Akdeniz ekibinde Jure Balkovec, kart cezası sebebiyle Siyah-Beyazlılar karşısında takımını yalnız bıraktı. İstanbul takımlarına konuk olduğu son 6 Süper Lig maçını kazanamayan Alanyaspor (1 beraberlik, 4 mağlubiyet), bu karşılaşmalarda kalesinde 19 gol gördü.

SALİH UÇAN DEVAM EDEMEDİ

Siyah-beyazlı ekipte orta saha oyuncusu Salih Uçan, yaşadığı sakatlık sonrasında oyuna devam edemedi. Karşılaşmanın 63’üncü dakikasında orta alanda yaşanan pozisyon sonrasında sakatlanan tecrübeli oyuncu, kenara geldi. Salih’in yerine oyuna Necip Uysal dahil oldu.

Cenk Tosun, Beşiktaş tarihine geçti Vodafone Parkın Paşası...

677 GÜN SONRA VODAFONE PARK'TA

Wout Weghorst'un İngiliz ekibi Manchester United'a transfer olmasının ardından hücum hattına takviye için arayışlara giren Beşiktaş, çareyi eski golcüsü Vincent Aboubakar’da buldu. Siyah-beyazlılar, Al Nassr ile sözleşmesini fesheden 30 yaşındaki golcüye yeniden Siyah Beyazlı formayı giydirdi. Kayserispor maçının son anlarında oyuna giren Kamerunlu, Alanyaspor maçında ilk 11'de sahaya çıktı. Beşiktaş ile son iç saha maçını 21 Mart 2021 tarihinde Fenerbahçe karşısında oynayan tecrübeli golcü, daha sonra sakatlığı nedeniyle 4 maç görev yapamamıştı. Daha sonra Sivasspor deplasmanında 45 oyunda kalan Aboubakar, sakatlığının nüksetmesiyle sezonun geri kalanında forma giyememişti. Alanyaspor mücadelesine ilk 11’de başlayan Kamerunlu golcü, 677 gün sonra iç sahada siyah-beyazlı taraftarlarla buluştu.

Haberin Devamı

Cenk Tosun, Beşiktaş tarihine geçti Vodafone Parkın Paşası...

ABOUBAKAR İLE CENK ESKİ GÜNLERDEKİ GİBİ

Beşiktaş'taki ilk döneminde müthiş bir uyum yakaladığı Cenk Tosun'la yeniden bir araya gelen yıldız oyuncu, milli forvetin gol sevincinde yanına koşan ilk isim oldu. İkili, klasikleşen gol sevinçleriyle kutlama yaptı. 2016-17 sezonunda Beşiktaş, şampiyonluğa ulaşırken Cenk Tosun 20, Vincent Aboubakar 12 gol atmıştı. 2 futbolcu, 4'er de asist yaparken toplam 40 gole katkı vermişlerdi.

Cenk Tosun, Beşiktaş tarihine geçti Vodafone Parkın Paşası...

Cenk Tosun-Vincent Aboubakar ikilisi, Beşiktaş'ın şampiyon tamamladığı 2016-17 sezonunda toplam 40 gole katkı sağlamışlardı.

Haberin Devamı

CENK TOSUN BEŞİKTAŞ TARİHİNE GEÇTİ 

Valerien Ismael sonrası göreve Şenol Güneş'in gelmesiyle daha çok süre alan Cenk Tosun, Alanyaspor maçında Beşiktaş tarihine geçmeyi başardı. 20. dakikada kazanılan penaltıda hata yapmayan milli forvet, Vodafone Park'ta 24. kez gol sevinci yaşadı. 23 gollü Cyle Larin'i geride bırakan Cenk, Beşiktai formasıyla Vodafone Park'ta en fazla Süper Lig golü atan oyuncu olmayı başardı. 31 yaşındaki oyuncu, 50. dakikada bir kez daha sahneye çıkarak Vodafone Park'taki gol sayısını 25'e çıkardı.

Cenk Tosun, Beşiktaş tarihine geçti Vodafone Parkın Paşası...

KORKULU RÜYA!

Alanyaspor'a rakip olduğu 5 Süper Lig maçında 7 gol atan Cenk Tosun, en üst ligde Akdeniz ekibinin ağlarını en fazla havalandıran oyuncu olmayı da başardı.

YORUM YAZ