MENÜ

'Bruno Genesio, Beşiktaş'ı şampiyon yapar!' Fransız gazeteci anlattı...

Beşiktaş; Lyon ve Rennes'in eski teknik direktörü Bruno Genesio ile anlaşmaya oldukça yakın. Peki Genesio nasıl bir teknik direktör? Beşiktaş'ı özlediği günlere taşıyabilecek mi? 57 yaşındaki hocayı yakından takip eden Fransız gazeteci, Fanatik'e konuştu.

'Bruno Genesio, Beşiktaş'ı şampiyon yapar!' Fransız gazeteci anlattı...

Rıza Çalımbay ile yollarını ayıran Beşiktaş, teknik direktör arayışlarını sürdürüyor. Kartal'ın en büyük adayı ise Rennes'in eski teknik direktörü Bruno Genesio. 57 yaşındaki Fransız hoca, siyah-beyazlılar için 'pole' pozisyonunda. Konuyla ilgili yeni gelişmeler de mevcut.

Haberin Devamı

Hedef Kasımpaşa maçı!

Beşiktaş yönetimi, 57 yaşındaki Fransız teknik direktör Bruno Genesio’nun isminde karar kaldı. Tecrübeli teknik adama, 1.5 yıl artı 1 senelik teklif yapıldığı ve 3.5 milyon Euro da maaş önerildiği kaydedildi. Genesio’yla bu hafta içerisinde yapılacak son görüşmenin ardından deneyimli isimle temasların finalize edilmesi bekleniyor. Genesio’nun, cuma günkü Kasımpaşa mücadelesinde Kara Kartal’ın başında olması amaçlanıyor.

Bruno Genesio, Beşiktaşı şampiyon yapar Fransız gazeteci anlattı...

Genesio, Beşiktaş'a oldukça yakın görünüyor ve Fransız hocanın oyun stili ve kişiliği hakkında bilgi edinmek isteyen birçok taraftar var. 57 yaşındaki hocayı yakından tanıyan Goal'ün Fransız muhabiri, Fanatik'e konuştu ve Genesio'nun nasıl bir teknik direktör olduğunu anlattı. İşte sorularımız ve Fransız gazetecinin yanıtları...

Haberin Devamı

Genesio, Rennes'den neden ayrıldı?

"Bu sezon alınan sonuçların yetersizliği nedeniyle ayrıldı. Kasım ayının ortasında takımdan ayrıldığında kulüp 13. sıradaydı. Bu sezon sadece 1 ya da 2 lig galibiyeti vardı. Takımın maç kazanamamasından şikâyetçiydi. Ancak kötü gidişata rağmen görevden alınmadı. Yönetim onu takımda tutmak istedi fakat kendisi ayrıldı. Bunu yaparken, sözleşmesini yeni uzattığı için önemli bir tazminattan da feragat etmiş oldu."

Bilmeyenler için Genesio'nun oyun felsefesini tarif edebilir misin? Onu tanımlayan en önemli özellik nedir?

"Oldukça çekici bir oyun tarzı var. Hücum futbolu oynatan bir teknik direktör. Lyon onun yönetiminde 2012'den bu yana en iyi sonuçlarını elde etti. Lyon'da taraftarlar tarafından pek sevilmiyordu. Çünkü ismi ve CV'si gösterişli değildi. Ancak aldığı sonuçlar onun kalitesini gösterdi. Şampiyonlar Ligi'nde Manchester City'yi evinde yenen son Fransız hoca oldu (2019). Ayrıca Rennes'i üst üste iki kez Avrupa Ligi'ne taşıdı.

Bruno Genesio, Beşiktaşı şampiyon yapar Fransız gazeteci anlattı...

Genesio'nun kişiliği nasıl? Baskı altında çalışmayı sever mi? Türkiye'deki kaotik futbol ortamına ayak uydurabilir mi?

"Kesinlikle eli sıkı bir teknik direktör. İşini iyi yapmak için çevreyi görmezden gelebiliyor. Hatta bu onun uzmanlık alanı ve en önemli özelliği. Lyon kulübesinde geçirdiği süre boyunca taraftarlar tarafından aşağılandı ve hakarete uğradı. Ancak bunlara hiç kulak asmadı ve işini yaptı. Bu baskılar, onun iyi sonuçlar elde etmesini engellemedi. Aynı zamanda her zaman, çalıştığı kulübün haklarını savunan ve gözünün korkutulmasına izin vermeyen bir hoca. Rennes ile eski kulübü Lyon arasında oynanan maç sırasında stadyum tünelinde yaptığı taşkınlık da bunun bir kanıtı."

Haberin Devamı

Sence Genesio, Beşiktaş'ı şampiyon yapabilir mi?

"Evet, Beşiktaş'ı Türkiye şampiyonu yapabilir. Elinde rekabetçi bir takım olursa, onlardan en iyi verimi alabilir. Beşiktaş büyük bir kulüp, iyi bir yapısı ve iyi bir taraftar kitlesi var. Dahası, bu kulüpte çalışan son Fransız teknik direktör Jean Tigana, bence oldukça başarılıydı. Jean Tigana'yı hatırlıyorum, 2006 ve 2007'de iki yerel kupa kazanmıştı."

 "

Bruno Genesio, Beşiktaşı şampiyon yapar Fransız gazeteci anlattı...

Genesio, yıldız futbolcuları iyi yönetebilir mi?

"Şimdiye kadar elinde çok sayıda büyük yıldız yoktu. Ama sahip olduğu birkaç yıldızı da iyi yönetti. Özellikle Lyon'daki Memphis Depay ve Nabil Fekir'i düşünüyorum. Onlarla hiç anlaşmazlık yaşadığımızı hatırlamıyorum. Kendisini sevdirmeyi başarabilen bir teknik direktör."

Haberin Devamı

Genesio, kısa vadeli düşünülen bir hoca mı yoksa bir proje teknik direktörü mü?

"Ben onu daha çok uzun vadeli bir projesi olan bir hoca olarak görüyorum. Ama gerçekçi biri. Bugünlerde bir antrenörün hızlı sonuçlara göre değerlendirildiğini biliyor. Bu yüzden Beşiktaş'ta talepler ne olursa olsun, bu taleplere uyum sağlayabilecektir."

SAMET ÇAYIR - FANATİK ÖZEL

Bruno Genesio, Beşiktaşı şampiyon yapar Fransız gazeteci anlattı...

 

YORUM YAZ