MENÜ

Bodo Glimt-Beşiktaş maçı sonrası Önder Karaveli: Beni biraz açıkçası şaşırttı!

Teknik direktör Önder Karaveli, Bodo Glimt deplasmanından eli boş dönen ve 8 maçtır galibiyete hasret kalan Beşiktaş'ın mağlubiyetini FANATİK'e değerlendirdi, ikinci yarıda yapılan bir değişikliğe şaşırdığını vurguladı.

Bodo Glimt-Beşiktaş maçı sonrası Önder Karaveli: Beni biraz açıkçası şaşırttı!

Beşiktaş için işler iyi gitmiyor. Ligdeki Galatasaray mağlubiyetinin tesellisini Avrupa’da arayan Kartal, deplasmanda Bodo Glimt’e de yenilerek, Konferans Ligi D Grubu’nda 1 puanla dibe çakıldı. Kara Kartal, Avrupa kupalarında gruplarda oldukça kötü bir seri yakaladı. Beşiktaş, ön eleme turları dışında çıktığı son 7 maçta 1 beraberlik ve 6 mağlubiyet almıştı. Dün akşamki maçın ardından 8 maçta alınan mağlubiyet sayısı 7’ye çıktı.

Haberin Devamı

ROTASYON DA ÇARE OLMADI

Şenol Güneş’in ayrılmasının ardından geçici olarak takımın başına getirilen Burak Yılmaz, Galatasaray’ın ardından Konferans Ligi’nde de Bodo Glimt’e kaybetti. Genç çalıştırıcı, derbi 11’inden 5 ismi değiştirdi. Bunlardan biri kart cezalısı Rosier’di. Sağ bekte Onur Bulut görev alırken, stopere Necip geçti. Orta sahada Gedson yerine Chamberlein’i, sakatlığı bulunan Tayfur’un yerine de Onana’yı oynatan Burak Yılmaz, sol beki Masuaku’ya emanet etti. Kadrodaki geniş rotasyona rağmen sonuç değişmedi.

Bodo Glimt-Beşiktaş maçı sonrası Önder Karaveli: Beni biraz açıkçası şaşırttı

RÖVANŞ ÇOK KRİTİK!

Savunmada çok basit hatalar yapan ve rakibine fiziksel anlamda da direnç gösteremeyen Beşiktaş, D Grubu’nda üst üste 2. yenilgisini aldı. 3 maç sonunda 1 puanı bulunan Beşiktaş’ın, Bodo Glimt’i 9 Kasım’da Dolmabahçe’de oynanacak maçta yenmesi şart.

Haberin Devamı

 

ÜLKE PUANI SON DURUM

71 GÜN SONRA ONANA

Bu sezonun en çok eleştirilen transferi olan ve birçok maçta görev yapmayan Jean Onana, Bodo Glimt mücadelesine ilk 11’de başladı. Son olarak Konferans Ligi Elemeleri’nde iç sahada oynanan Nefçi Bakü karşılaşmasında 11’de olan Onana, 71 günlük aranın ardından başlangıç kadrosundaydı. Kamerunlu futbolcu 61 dakika forma giyerken, beklentilerin altında bir performans gösterdi ve yerini Muleka’ya bıraktı.

Bodo Glimt-Beşiktaş maçı sonrası Önder Karaveli: Beni biraz açıkçası şaşırttı

KAYIP YILDIZ REBIC

Büyük umutlarla Milan’dan transfer edilen Ante Rebic, Konferans Ligi’nde ilk kez süre buldu. Beşiktaş’ın genç hocası Burak Yılmaz, Hırvat kanat oyuncusunu 72. dakikada Ghezzal’ın yerine soktu. Ancak 30 yaşındaki futbolcu, yine varlık gösteremedi. Yıllık garanti ücreti 2.5 milyon Euro olan ve 280 bin Euro’luk da imza parası bulunan Rebic, Beşiktaş’ta yokları oynuyor!

"ANLAMAMIZ GEREKİYOR"

ÖNDER KARAVELİ: ENERJİ EKSİKLİĞİ

Beşiktaş, Bodo deplasmanında yıkılıp grupta 1 puanla son sıraya demir atarken teknik direktör Önder Karaveli, ağır yenilgiyi FANATİK'e değerlendirdi:

Bodo Glimt-Beşiktaş maçı sonrası Önder Karaveli: Beni biraz açıkçası şaşırttı

KARTAL AĞIR YARALI!

Maç başlamadan önce; sakatlıktan dönen oyuncular, Galatasaray maçında yaşananlar ve öndeki Antep maçından dolayı rotasyon kullanmak gereken bir oyun. Fakat Bodo’dan beklenen oyuna karşı ofansif olarak daha zengin bir merkez orta saha ile çıkılabilecek bir oyundu. Beşiktaş açısından merkez orta sahadaki hücum aksiyonlarını artıracak ve rakip ceza sahasına girecek oyuncu eksikliği çok net hissedildi. Bodo’nun kendi yarı alanında hem mesafeleri koruyarak hem de yüksek şiddetli baskılarla kazandığı toplar, hızlı hücum geçişleriyle kenar oyuncularından yardım alamayan Beşiktaş savunmasına yeterince sıkıntı yarattı. Maçın ikinci yarısında Beşiktaş üretmekte zorlanırken rakibe gol ve gol pozisyonları vermeye başladı. Oyunun ikinci yarısına başlarken Amir ve Onana ikilisinden birinden vazgeçerek daha ofansif bir orta saha oyuncusunun yanı sıra hücumda da bir değişiklik beklerken Ox-Gedson değişikliği beni biraz açıkçası şaşırttı.

Haberin Devamı

Bodo Glimt-Beşiktaş maçı sonrası Önder Karaveli: Beni biraz açıkçası şaşırttı

OYUN DENGELENDİ AMA...

Rakibin hızlı geçişlerle bulduğu pozisyonlar devam etti. Beşiktaş topa sahip olup oyunu dengelese de pasın ve oyunun ritmi Bodo’yu zorlayacak seviyeye gelmedi. Buz gibi bir Norveç havasını ısıtmayı beceremedik. Umarım ligde çok daha yüksek enerjiyle bir Beşiktaş seyredebiliriz. Beşiktaş’ın ihtiyacı olan şey kazanma enerjisi.

Haberin Devamı

Bodo Glimt-Beşiktaş maçı sonrası Önder Karaveli: Beni biraz açıkçası şaşırttı

YORUM YAZ