MENÜ

Beşiktaş'tan transferin son günü iki bomba birden! Rekor bonservis bedeli KAP'a bildirildi

Kış transferin sezonunun bitimine saatler kala Beşiktaş, iki yıldız futbolcuyu kadrosuna kattı. Siyah-beyazlılar, transferi Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi. Ernest Muci'yi taşıyan uçak İstanbul'a gelirken Al- Musrati de İstanbul'a gelen uçağa binerek yola çıktı.

Beşiktaş'tan transferin son günü iki bomba birden! Rekor bonservis bedeli KAP'a bildirildi

Süper Lig' de Trabzonspor'u yendikten sonra dün akşam Türkiye Kupası'nda Antalyaspor'u deplasmanda 2-1 mağlup eden Beşiktaş, transferde gaza bastı.

Haberin Devamı

Transfer döneminin kapanmasına sayılı saatler kala Siyah-Beyazlılar'dan iki bomba transfer hamlesi geldi. Beşiktaş, bir süredir gündeminde olan Polonya ekibi Legia Varşova'nın 22 yaşındaki Arnavut 10 numarası Ernest Muci transferinde mutlu sona ulaştı.

MUSRATİ RESMEN BEŞİKTAŞ'TA

Beşiktaş, Al-Musrati transferini KAP'a bildirdi.

Siyah-beyazlı ekiptejn yapılan açıklamada, "Profesyonel futbolcu Almoatasembellah Ali Mohamed Al-Musrati'nin 2023-2024 sezonu için kiralama, 2024-2025, 2025-2026 ve 2026-2027 sezonları için ise kalıcı transferi  konusunda, Futbolcu ve Kulübü SC Braga ile görüşmelere başlanmıştır." denildi.

İSTANBUL'A GELDİ

Beşiktaş'ın anlaşmaya vardığı Al Musrati, İstanbul'a geldi.

Beşiktaştan transferin son günü iki bomba birden Rekor bonservis bedeli KAPa bildirildi

MALİYETİ AÇIKLANDI

Haberin Devamı

Beşiktaş'tan yapılan KAP açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

"Almoatasembellah Ali Mohamed Al-Musrati'nin transferi konusunda kulübü ve kendisi ile anlaşmaya varılmıştır. SC Braga kulübüne 2023-2024 sezonu için net 1.000.000 Avro kiralama bedeli ödenecektir. Ayrıca sözleşmedeki şartların gerceklesmesi durumunda oyuncunun kalıcı transferi hükmü devreye girecek ve SC Braga kulubune transfer bedeli olarak 11.000.000 Avro ödeme yapılacaktır."

ERNEST MUCİ KAP'A BİLDİRİLDİ

KAP'tan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Profesyonel futbolcu Ernest Muci'nin transferi konusunda kulübü ve kendisi ile anlaşmaya varılmıştır. Legia Varşova kulübüne toplam transfer bedeli olarak 10.000.000 Avro ödenecektir.  Oyuncu ile 2026-2027 sezonu sonuna kadar 3,5 sezon için anlaşmaya varılmıştır.

Ayrıca sonraki satıştan elde edilecek net kârın %10'luk kısmı önceki kulübüne transfer ücreti olarak ödenecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

PERFORMANSI

2020-21 sezonun başında Tirana'dan 500 bin Euro bonservis bedeli karşılığında Legia Varşova'ya transfer olan 22 yaşındaki futbolcu bu sezon, 34 maçta 9 gol ve 2 asistlik performans sergiledi.

İki ayağını da kullanabilen 1.80 m boyundaki Muci, on numaranın yanı sıra santrfor ve sol kanat olarak da görev yapabiliyor. Arnavut Milli Takımı formasını da 7 kez terleten Ernest Muci, 2 asist kaydetti. Arnavut futbolcunun güncel piyasa değeri 8 milyon Euro olarak gösteriliyor.

Haberin Devamı

Beşiktaştan transferin son günü iki bomba birden Rekor bonservis bedeli KAPa bildirildi

Beşiktaş'ın yeni transferi Ernest Muci, İstanbul'a geldi

 İSTANBUL'A GELDİ

Beşiktaş'ın yeni transferi Ernest Muci'yi taşıyan uçak İstanbul'a geldi.

Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Hüseyin Yücel ve yeni transfer Ernest Muci, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Hüseyin Yücel,"Beşiktaş'a ve ülkemize hoş geldi. Çok uğraştık ama sonucu iyi oldu. Hayırlı olsun. Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ve PSG Başkanı Nasser Al-Khelaifi'ye çok teşekkür ederim. İnşallah Beşiktaş'ımıza çok katkı sağlayacak bir oyuncu aldık. Her şey çok güzel olacak. Kendisi de çok mutlu olacak. Ensesini göstermek istiyorum. Kartal dövmesi var, doğum günü da 19.03. İnşallah Beşiktaş'a çok uğurlu gelecek. Kardeşimizin Instagram hesabı var, sürekli takip ediyor. Beşiktaşlılar onu takip etsin.

Beşiktaş'a transfer olduğu için çok mutlu olduğunu söyleyen Ernest Muci, "Böylesi büyük bir kulüpte forma giymek benim için bir rüyanın gerçekleşmesi diyebilirim. Taraftarımızla ve takımla tanışmak için sabırsızlanıyorum. Bu kulübün bir parçası olmak benim için çok önemli bir şey" dedi.

Haberin Devamı

Bu arada Muci'nin giyeceği forma numarası da belli oldu. Ernest Muci Beşiktaş'ta 23 numaralı formayı giyecek.

Beşiktaştan transferin son günü iki bomba birden Rekor bonservis bedeli KAPa bildirildi

 AL-MUSRATİ SÖZLERİ

Adı bir dönem Fenerbahçe ile de anılan Al-Musrati'yi National News Radio'dan Portekizli gazeteci Tiago Santos, FANATİK'e yorumlamıştı.

İşte o açıklamalar...

"Son yıllarda Portekiz Ligi’ndeki en dominant orta saha oyuncularından birinden bahsediyoruz. Al-Musrati’nin adı hemen her yaz transfer döneminde Premier Lig kulüpleriyle anılıyordu. Bunun yanı sıra Portekiz’de şampiyonluk yarışı veren Porto, Benfica ve Sporting de kendisini transfer etmek için zaman zaman girişimlerde bulundu. Al-Musrati’nin şu ana kadar takımından ayrılmamış olmasının sebebi, Braga’nın bonservis bedelini 20 milyon Euro olarak belirlemesiydi. Aynı Ricardo Horta gibi, Al-Musrati de son yıllarda Şampiyonlar Ligi yarışında olan Braga için anahtar oyunculardan biri konumunda."

‘Oyunu çok iyi okuyor’

Haberin Devamı

"Libyalı oyuncu Portekiz’e, Vitoria’nın ikinci takımında oynayarak giriş yaptı. Bir dönem Beşiktaş’ta da görev yapan Carlos Carvalhal, Al-Musrati’yi önce Rio Ave’ye, ardından Braga’ya transfer etti. 27 yaşındaki oyuncu, topla oynamayı seven, oyunu çok iyi okuyan (bu konuda kendisini çok iyi geliştirdi), topa sahip olmayı seven takımlar için ideal bir futbolcu. Al-Musrati, sahadaki boşlukları çok iyi gören bir futbolcu. Bayern Münih’e transferi son anda yatan Joao Palhinha, Manuel Ugarte ya da Filorentio Luis gibi çok hızlı hareket eden, defansif geçişlerde fark yaratan biri değil. Libyalı oyuncu savunmada iyi bir alan kaplıyor ama bu onun en iyi yeteneği değil."

‘En iyi dönemi Carvalhal’le’

"6-8 numarası bir pozisyona çok uygun. 3’lü orta sahada derindeki oyuncu olarak kullanılabilir. AlMusrati, Portekiz Ligi’ndeki en iyi dönemini Carlos Carvalhal’ın topa sahip olmayı amaçlayan sisteminde geçirdi. Gerçekten çok akıllı olan bir oyuncudan bahsediyoruz. Topla hızlı kat etme konusundaki eksikliğini, yüksek futbol IQ’su ile maskeliyor ve tekrar ediyorum, top ayağındayken çok etkili. Transfer gerçekleşirse, Braga’nın onsuz çok zorlanacağını düşünüyorum. Bu sezon sakatlığı nedeniyle oynayamadığı Panathianikos deplasmanında orta sahada Vitor Carvalho ve Andre Horta ikilisiyle oyunu kontrol etmeyi başaramadılar."

YORUM YAZ