MENÜ

Beşiktaş'tan sol bek ve 10 numara hamlesi! Pazarlıklar hızlandı...

Ara transfer döneminin uzaması sonrası çalışmalarına hız veren Beşiktaş, sol bek ve orta saha hamlesiyle kadrosunu güçlendirmek istiyor. Daha önce Vincent Aboubakar, Amir Hadziahmetovic, Onur Bulut ve Omar Colley'i renklerine bağlayan Siyah Beyazlılar, Sturm Graz'daki çıkışının ardından Mali Milli Takımı’na yükselen 22 yaşındaki oyuncuyu ikna etti, Süper Lig'in yıldız 10 numarası için ise temaslarını sürdürüyor.

Beşiktaş'tan sol bek ve 10 numara hamlesi! Pazarlıklar hızlandı...

Vincent Aboubakar, Amir Hadziahmetovic, Onur Bulut ve Omar Colley'i kadrosuna katan Beşiktaş, bir yandan yaşadığımız büyük afet sebebiyle deprem bölgelerine desteğe devam ederken diğer yandan transfer hamlelerini de sürdürüyor. Yurt dışında devam eden mesaide hedef Avusturya ekibi Sturm Graz'ın 22 yaşındaki sol beki... Transferi düşünülen 10 numara ise Süper Lig'den...

Haberin Devamı

WEGHORST YERİNE ABOUBAKAR

Wout Weghorst’un İngiliz ekibi Manchester United’a transfer olmasının ardından hücum hattına takviye için arayışlara giren Beşiktaş, çareyi eski golcüsü Vincent Aboubakar’da buldu. Arabistan kulübü Al Nassr’la sözleşmesini feshetmesi sonrasında Beşiktaş’la anlaşma sağlayan Aboubakar, Kara Kartal’a 2.5 + 1 yılı opsiyonlu 3,5 senelik imza attı.

Beşiktaştan sol bek ve 10 numara hamlesi Pazarlıklar hızlandı...

SÜRECİ CRİSTİANO RONALDO UZATTI

Siyah-Beyazlılar, süreci hızlandırmak için Aboubakar’ın Al Nassr’daki alacağının bir kısmını ödemeyi önermiş ancak oyuncudan, ‘Tüm parayı imza parası olarak verin’ teklifine olumsuz yanıt vermiş ve beklemeyi tercih etmişti. Beşiktaş Asbaşkanı Emre Kocadağ, Vincent Aboubakar için Konyaspor karşılaşması sonrasında “Aboubakar transferi, sadece oyuncuya bağlı değil. Kulübü ile arasındaki konulara çözmeye çalışıyor. Al Nassr’da Cristiano Ronaldo’nun lisans süreci 22 Ocak’ta resmiyet kazanacağı için süreç uzadı. Her türlü temasları kurduk. Gelmesi için her şeyi yapıyoruz. Gelecek” diyerek beklentisini dile getirmişti.

Haberin Devamı

AMIR İÇİN KASADAN 3.2 MİLYON EURO ÇIKTI

Konyaspor’da yıldızını parlatan Amir Hadziahmetovic, İtalyan kulüplerini peşine takarken Galatasaray'ın da göz hapsindeydi. Boşnak ön libero, tercihini Beşiktaş'tan yana kullandı ve Siyah Beyazlı formayı giydi. Konyaspor'a 3.2 milyon Euro ödeyen Kara Kartal, 25 yaşındaki oyuncuyla 4.5 yıllık sözleşme imzaladı.

Yeşil-Beyazlı ekiple bu sezon 18 maça çıkan Amir, 3 gol atıp, 2 gole de asistlik yaptı. Hadziahmetovic, 2016 yılından itibaren Konyaspor’da 199 maçta forma giydi. Konya’nın son 2 karşılaşmasında transfer süreci sebebiyle forma giymeyen Amir, 2 idmanla Sivasspor mücadelesine çıktı ve ilk kez Siyah Beyazlı formayı giydi.

 

ONUR BULUT TRANSFERİ FIFA'LIK OLDU

Beşiktaş, sürpriz bir hamleyle önceki gün Kayserispor'un sağ beki Onur Bulut'u sözleşmesindeki "Transferin son gününe kadar 1 milyon Euro getirmesi halinde serbest kalır' maddesini kullanarak 3.5 yıllığına renklerine bağlamıştı.

28 yaşındaki oyuncu da geçtiğimiz günlerde Kayserispor'la 3 yıllığına uzattığı kontratını avukatı aracılığı ile tek taraflı feshetmişti.

Haberin Devamı

Beşiktaştan sol bek ve 10 numara hamlesi Pazarlıklar hızlandı...

KAYSERİSPOR DAVA AÇACAK

Bu gelişmenin ardından 1 milyon Euro'yu geri gönderme kararı alan Kayserispor yönetimi, söz konusu maddenin feshe imkân tanımadığını belirterek FIFA ve TFF nezdinde dava açılacağını açıkladı. Beşiktaş ve Onur cephesi ise hukuki herhangi bir sorun olmadığını, transferin tamamen sözleşmedeki maddeye bağlı olarak gerçekleştirildiğini dile getirdi. Beşiktaş'ta 4 numaraya giyecek olan Onur, Kayserispor taraftarından helallik istedi.

SAVUNMAYA 1.91'LİK KULE: OMAR COLLEY

Ara transfer dönemini hareketli geçiren Beşiktaş, takımdan ayrılan Wout Weghorst’un yerini Vincent Aboubakar’la doldurmuştu. Sezon başında sağ bek olarak alınan Tayfur Bingöl’ün, ön libero hattında da değerlendirilmesi sonrasında yönetim, yeni bir atak başlatıp savunmanın sağına Onur Bulut’u da almıştı.

Beşiktaş’ın son transferi, İtalya’dan oldu... Javi Montero’yu kiralık olarak Hamburg’a gönderen Kara Kartal, sol stoper bölgesini Omar Colley’le takviye etti. 2018 yılında Belçika ekibi Genk’ten 9.2 milyon Euro karşılığında Sampdoria’ya transfer olan 30 yaşındaki Gambiyalı savunmacı, Kartal oldu. Stoper hattının her iki bölgesinde de görev yapabilen 1,91’lik futbolcu, hava toplarında da oldukça etkin bir isim olmasıyla biliniyor.

Haberin Devamı

 

3.5 YILLIK ANLAŞMA

Beşiktaş, İtalyan ekibi Sampdoria forma giyen Omar Colley ile 2,5+1 yıllık sözleşme imzalandığını KAP’a bildirdi. Siyah-Beyazlı kulüpten dün yapılan açıklamada, “Profesyonel futbolcu Omar Colley’in transferi konusunda 9 Şubat 2023 tarihinden itibaren 2024-2025 sezonu sonuna kadar, oynadığı maç sayısı ve aldığı süreye bağlı koşul gerçekleştiği takdirde 2025-2026 sezonu sonuna kadar 1 yıl otomatik uzayacak şekilde oyuncu ve kulübü Sampdoria SPA ile anlaşmaya varılmıştır. Sampdoria SPA Kulübü’ne net 2.300.000 Avro transfer bedeli ödenecektir” ifadeleri kullanıldı.

AMADOU DANTE OLUMLU BAKIYOR

Ara transfer döneminin 18 Şubat’a uzatılmasının ardından Siyah-Beyazlılar’da transfer harekâtı hızlanmıştı. Konyaspor'dan Bosnalı ön libero Amir Hadziahmetovic Kayserispor’dan Milli sağ bek Onur Bulut ve İtalyan ekibi Sampdoria’dan da sol stoper Omar Colley’i renklerine bağlayan Kara Kartal, çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Avusturya ekibi Sturm Graz’ın 22 yaşındaki sol beki Amadou Dante için girişimlerde bulunan yönetim, Malili futbolcuyu ikna etti.

Haberin Devamı

Beşiktaştan sol bek ve 10 numara hamlesi Pazarlıklar hızlandı...

Amadou Dante, Sturm Graz’daki çıkışının ardından Mali Milli Takımı’na yükselmişti.

Müslüman bir ülkede forma giymeye olumlu bakan genç oyuncudan yeşil ışık alması sonrasında kulübüyle temaslarda bulunan Kara Kartal, 5 milyon Euro’luk talebi bulunan Graz’la pazarlıklarını sürdürüyor.

MAXIM HAZIR, ŞENOL GÜNEŞ'İN ONAYI BEKLENİYOR

Kara Kartal, Gaziantep Futbol Kulübü’nden Alexandru Maxim için temaslarına devam ediyor. Beşiktaş. 32 yaşındaki Romanyalı 10 numarayı, sezon sonuna kadar kiralamak için Gaziantep’le yaptığı temaslarda büyük aşama kaydetti.

Maxim, 4 aylık süreçte Beşiktaş forması giyip ardından Gaziantep’e dönmeye olumlu bakıyor.

İMZA YAKIN

Teknik direktör Şenol Güneş’inde onayı sonrasında bu transferin yakın süreçte tamamlanması bekleniyor. Gaziantep’in ligden çekilmesi sebebiyle geçici süreyle ayrılığa olumlu bakan Maxim de Kartal olmaya hazır.

YORUM YAZ