MENÜ

Beşiktaş'tan Galatasaray derbisi öncesi dikkat çeken istatistik! Geçit yok

Beşiktaş, 2016 yılından bu yana Galatasaray’ı Süper Lig’de 7 kez ağırladığı yeni stadında mağlubiyet yaşamadı. Siyah-Beyazlılar, bu süreçte müthiş bir seri yakalayarak ezeli rakibine gözdağı verdi. İşte tüm detaylar...

Beşiktaş'tan Galatasaray derbisi öncesi dikkat çeken istatistik! Geçit yok

Beşiktaş ve Galatasaray arasında Süper Lig'de oynanacak derbi mücadelesine sayılı saatler kalırken iki takım arasında oynanacak karşılaşma öncesinde ilginç bir detay ortaya çıktı. Kara Kartal’ın bu mücadeledeki iç saha avantajı dikkat çekti. Öte yandan Beşiktaş, savunmada geçit vermiyor. Detaylara göz atalım...

Haberin Devamı

Savunmada geçit yok

Fernando Santos’un gelişi ile birlikte her geçen gün daha iyiye giden Beşiktaş son dönemde kalesini gole kapadı. SiyahBeyazlılar; Trabzonspor, Kayserispor, Konyaspor, İstanbulspor ve Konyaspor (Kupa) maçlarında geçit vermedi. Sadece 2-1 kazanılan Antalyaspor maçında gol yiyen Beşiktaş, 6 mücadelenin 5’inde kalesini gole kapadı.

Beşiktaştan Galatasaray derbisi öncesi dikkat çeken istatistik Geçit yok

Kartal'dan müthiş istatistik!

Siyah-Beyazlı ekip, 11 Nisan 2016’da Bursaspor maçıyla rakiplerini konuk etmeye başladığı yeni stadında Galatasaray ile ligde 7 defa karşılaştı. Beşiktaş, bu müsabakalarda 6 galibiyet, 1 beraberlik elde etti. Sarı-kırmızılılara yeni stadın kaybetmeyen Kartal, attığı 14 gole karşılık filelerinde ise 4 gol gördü. Kartal, söz konusu süreçteki tek beraberliğini de yeni statta 24 Eylül 2016’da oynanan ilk derbide 2-2’lik skorla almıştı.

Haberin Devamı

Beşiktaştan Galatasaray derbisi öncesi dikkat çeken istatistik Geçit yok

10 maçta 2 yenilgi

Kara Kartal, ligde Galatasaray’ı ağırladığı son 10 mücadelenin sadece 2’sinden mağlup ayrıldı. 2013-2014 sezonunda Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynanan ve 2-1 Galatasaray lehine karşılaşma devam ederken, sahaya çok sayıda taraftarın girmesi sonucu TFF, maçı 3-0 Cim Bom’un lehine tescil etmişti. 2014-2015 sezonunda ise Beşiktaş, yine Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda rakibine 2-0’lık skorla mağlup oldu.

Beşiktaştan Galatasaray derbisi öncesi dikkat çeken istatistik Geçit yok

Taraftardan takıma destek

Üst üste gelen iyi sonuçlar camiayı fazlasıyla havaya soktu. Galatasaray derbisi öncesinde ise Siyah-Beyazlı oyunculara tam destek verilecek. Beşiktaşlı futbolseverler, bugünkü antrenmanda takımlarına destek olacak. Ayrıca derbiden zaferle dönülmesi halinde Beşiktaşlı oyunculara da prim verilmesi bekleniyor.

YORUM YAZ