MENÜ

Beşiktaş'tan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'e sert cevap!

Beşiktaş, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in "Özür bekliyoruz" açıklamalarının ardından, resmi sosyal medya hesabından cevap verdi.

Beşiktaş'tan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'e sert cevap!

Beşiktaş’ın, Kosovalı futbolcu Mliot Rashica’nın transferiyle ilgili yaptığı videonun hatırlatılması üzerine Başkan Özbek, “Dün geceden beri çok üzgünüm. Galatasaray’ı bilmek lazım, Galatasaray’ı öğrenmek lazım, Neden? Eğer böyle bir yakıştırma yapıyorsanız o camiayı, o kurumu iyi tanımak lazım. Galatasaray 500 yılı aşkın mazisi olan, etik değerleri olan bir kurum. Bu ülkeye değerli devlet adamları, bilim insanları yetiştirmiş, binlerce gencimize Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’in değerlerini öğretmiş bir kurum. Ayrıca bu ülke için canını Kafkaslar’da, Çanakkale’de veren, talebeleri yetiştiren bir kurumdan bahsediyoruz. Galatasaray, Cumhuriyet’in yüzüdür. Cumhuriyet’in yüzü olan bir kurumu, eli kanlı terör örgütüyle ilişkilendirmek, onunla sanki iş birliği varmış gibi bu manada bazı yorumlar yapmak ve ilişkilendiren bazı görüntüleri paylaşmak, onunla yan yana getirmek, dünyanın en saçma işi.

Haberin Devamı

Beşiktaştan Galatasaray Başkanı Dursun Özbeke sert cevap

Bu büyük bir hadsizlik. Bütün bir gaf. Galatasaray’ı tanımamakla kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Bu eli kanlı terör örgütü ülkemiz çok sıkıntılar yaşadı. Niye hala bu terör örgütünün değirmenin su taşıyacak şekilde bazı yakıştırmaklar yaparak, ülkeyi bölmeye kutuplaştırmaya çalışıyorsunuz. Bugün ülkenin ihtiyacı bu mu? Onun için ülkesini seven, ülkesin aşık herkesin bu konuda çok duyarlı olması lazım. Galatasaray olarak Beşiktaş’tan özür bekliyoruz. Beşiktaş ile yeşil sahalarda rekabet eden bir kurumuz. Onlarla 100 yıllardan beri müsabakalarda mücadele ediyoruz, kardeşliğimiz var, onların büyüklerine her aman saygılıyız. Niye buna ihtiyaç duydunuz? Ne elde ettiniz, ne fayda sağladınız diye Beşiktaşlı yöneticilere soruyorum. Herkesi bu konuda sakin olmaya, buna prim verilmemesini rica ediyorum. Herkes şunu bilsin; Galatasaray, Cumhuriyet’in yüzü. Galatasaray hiç kimsenin yanında da bu yaptıkları kar bırakmayacağız. Bunun hesabını Galatasaray, bu işe sebebiyet verenlerden de soracaktır" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

'Cinayet mahalline önce katil gelirmiş' diyen Özbek sözlerine şöyle devam etti:
"Katil geldiği zaman sorduğu soru, 'Bu cinayeti kim işledi' diye sorular sorarak kendisini olayın dışına taşımaya çalışırmış. Ben buradaki her iki olayı da buna benzetiyorum. Her iki olayda birbirinin aynı. Galatasaray’ı bu eli kanlı terör örgütüyle ilişkilendirmek dünyanın en saçma, en hadsiz iş."

Brezilyalı futbolcusu Tete'nin transferi sürecinde hukukçularla görüştüklerini aktaran Dursun Özbek, "Çalışmalarımız devam ediyor. Biz bu transferde herhangi bir risk görmedik. Tete bizim oyuncumuzdur. Çok kısa sürede takıma katılacaktır" dedi. Faslı futbolcu Hakim Ziyech’in transferinin sorulması üzerine ise sarı-kırmızılıların başkanı, "Erden Bey olayı takip ediyor. Konuyla bir görüşmeye gitti. Olay çok taze. Çok fazla detayını bilmiyorum" diye cevap verdi.

Beşiktaş'tan yapılan açıklama şöyle;

Galatasaray Spor Kulübü’nün mesnetsiz iddialarla Kulübümüzü hedef alan açıklamasına ilişkin cevabımızdır:

Bırakın bu ucuz gündem değiştirme oyunlarını ve yakışıksız kabadayı söylemlerini!

Haberin Devamı

Dün Galatasaray camiasının, Kulübümüzle ilgili yapmış olduğu açıklama yersiz, gereksiz ve hadsizdir. Futbol A Takımımıza dahil ettiğimiz bir futbolcumuz için hazırlanan transfer videosunda; hiçbir kasıt, art niyet ve ima amacı taşımayan bir sahneye takılarak olayı gündem değiştirmek adına kullanmak için yapılan bu açıklamadaki kabadayı ve tehdit dolu söylemlere pabuç bırakmayız.

Vatan ve millet sevgimizin herkesten, her camiadan daha yukarıda olduğunu düşünüyoruz.
Birlik ve beraberliğimiz ile ülkemizin menfaatlerinin her zaman futbol şovlarından çok uzakta olmasına gayret etmeyi yüce bir görev olarak biliriz.

Beşiktaştan Galatasaray Başkanı Dursun Özbeke sert cevap

Bu konuda bizimle yarışamayacak olanların söylemlerine çok dikkat etmeleri konusunda son kez uyarıyoruz. Bahsi geçen konu hakkında ilgililer arasında gerçekleşen görüşmelerde konu açıklığa kavuşmasına rağmen camiasına şirin görünmek adına böyle hadsiz bir açıklama yapılmasının amacının; sadece gündem değiştirmek olduğunu biliyoruz. Son zamanlardaki transfer şovlarından şımardıkları görülen Galatasaray Yönetimi'ne son sözümüz; tehdit ve kabadayılık gibi söylemlerden uzak durmalarıdır.

Haberin Devamı

Camianızın bile kabul edemeyeceği bu yakışıksız tavrınızı ve şımarıklıklarınızı bir kenara bırakın. Aksi halde bu tavırlarınıza gereken cevabın, bir dahaki sefere misli ile olacağı konusunda ihtar ediyoruz. Bahsi geçen hain terör örgütünün adının bu olayda ne sebeple gündeme getirildiğini ve aklınıza neden geldiğini bilmemekle beraber, münferit bazı hain kişiler dışında yüzyıllık kulüplerimizin bu konular içinde olmayacağını söylemenize gerek olmadan biliyoruz.

Beşiktaştan Galatasaray Başkanı Dursun Özbeke sert cevap

Galatasaray Spor Kulübü’nün “Yavuz hırsız ev sahibini bastırır” minvalinden açıklamasında kin ve nefret tohumları eken ithamlarını bir kez daha kendilerine misliyle iade ettiğimizi ve Kulübümüzün bir örneğini gördüğümüz böylesi ucuz tehditlere karşı sessiz kalmayacağını kamuoyunun huzurunda ifade ederiz.

Beşiktaştan Galatasaray Başkanı Dursun Özbeke sert cevap

YORUM YAZ