MENÜ

Beşiktaş'ta tablo beyazdan siyaha... Tarihin en kötüsü!

Konferans Ligi Elemeleri’nde çıktığı 6 maçın 6’sını da kazanan Beşiktaş, grup aşamasında ise tam tersi bir performans sergiledi. İlk hafta Club Brugge ile berabere kaldıktan sonra üst üste 3 karşılaşmayı da kaybeden Siyan-Beyazlılar, Avrupa’da hayal kırıklığı yarattı.

Beşiktaş'ta tablo beyazdan siyaha... Tarihin en kötüsü!

UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu'nda sahasında karşılaştığı Bodo/Glimt'e 2-1 mağlup olan Beşiktaş, grubun diğer maçında Club Brugge'ün de Lugano'yu mağlup etmesi ile Avrupa macerasına nokta koymuş oldu.

Haberin Devamı

Beşiktaşta tablo beyazdan siyaha... Tarihin en kötüsü

SAVUNMA  DÖKÜLDÜ

Bodo Glimt deplasmanında 3-1 kaybedilen maçta savunmada büyük hatalar yapan Beşiktaş, dün yine benzer bir görüntü çizdi... Özellikle Bailly çıktıktan sonra yerine giren Amartey, günün belki de en kötü ismiydi. Yenilen ilk golde hem çevre kontrolü yapmayan hem de topa hareketlenmeyen Amartey, maçın devamında da konsantrasyondan uzaktı. Bodo’nun attığı ikinci golde ise yine Moumbagna sahnedeydi. Yıldız oyuncu savunma arkasına atılan pasta bomboş topla buluştu ve şık bir vuruşla ağları havalandırdı. Mert Günok’un karşı karşı pozisyonlarda yaptığı kritik kurtarışlara rağmen Beşiktaş sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

Beşiktaşta tablo beyazdan siyaha... Tarihin en kötüsü

YİNE SAKATLIK ŞOKU!

Omar Colley, Masuaku, Ghezzal gibi yıldızlar sakatlıkları nedeniyle Bodo Glimt maçının kadrosunda yer almazken, hastalığı nedeniyle Gaziantep FK ve Antalyaspor karşılaşmalarında forma giyemeyen Aboubakar, dün ilk 11’e yazıldı. Fakat Kamerunlu yıldız, maç öncesi ısınma sırasında arka adalesinde ağrı hissedince kadrodan çıkartıldı. Aboubakar’ın yerin Cenk Tosun başlarken, savunmanın lideri Eric Bailly ise 27. dakikada oyundan alındı. Karşılaşmanın henüz başında topun başına çok sert gelmesi sonrası baş dönmesi yaşayan ve devam edemeyen yıldız stoper, kenara geldi; yerine Amartey girdi.

Haberin Devamı

Seferberlik olacak...

Son haftalarda üst üste sakatlıklar nedeniyle hayli sıkıntılı bir periyottan geçen Siyah-Beyazlılar’da, Aboubakar ve Bailly’nin hafta sonundaki Başakşehir mücadelesinde forma giyip giymeyecekleri detaylı kontrollerin ardından netlik kazanacak. Masuaku ve Colley de bu maça yetiştirilmeye çalışılacak.

Beşiktaşta tablo beyazdan siyaha... Tarihin en kötüsü

NECİP UYSAL UZATMADA ATILDI

Savunma hattındaki sakatlıklar nedeniyle dünkü maça da ilk 11’de başlayan Necip Uysal, 90 artı 3. dakikada rakibine yaptığı faul sonrası ikinci sarı kart gördü ve atıldı. Oldukça üzgün bir şekilde soyunma odasına giden kaptana, Beşiktaş tribünlerinden büyük destek geldi. Siyah-Beyazlı taraftarlar, “Necip Uysal” tezahüratlarıyla tecrübeli futbolcuyu alkışladı.

TAYFUR SADECE UMUTLANDIRDI

53. dakikada Zaynutdinov’un yerine oyuna giren , sol bekte görev almasına rağmen sık sık hücum organizasyonlarına katıldı. Tayfur, 64. dakikada Rebic’in asistinde çok şık bir gole imza attı. 30 yaşındaki futbolcunun bu golü tribünleri umutlandırdı, Siyah-Beyazlı takım daha hırslı bir şekilde hücum etmeye başladı ancak devamı gelmedi. Kartal, deplasmanda olduğu gibi evinde de Bodo/Glimt’e yenildi.

Haberin Devamı

Beşiktaşta tablo beyazdan siyaha... Tarihin en kötüsü

ANTE REBIC'TEN YİNE ASİST

Sezon başında büyük umutlarla Milan’dan transfer edilen ancak bir türlü beklentileri karşılayamayan Ante Rebic, Beşiktaş’taki belki de en iyi maçını dün oynadı. 53. dakikada Rashica’nın yerine girdikten sonra Kartal’a hareket getiren 30 yaşındaki hücumcu, Tayfur’un golünde önce topu kaptı, ardından asist yaptı. Rebic, ligdeki son Antalyaspor maçında da Muleka’ya asist yapmıştı.

Beşiktaşta tablo beyazdan siyaha... Tarihin en kötüsü

BURAK YILMAZ'A TEPKİ, SERGEN YALÇIN'A DESTEK

Bodo Glimt karşısında özellikle ilk yarıdaki futbol tribünleri çıldırttı... Siyah-Beyazlı taraftarlar, Amartey’in hatasıyla gelen ilk golün ardından futbolcuları ıslıkladı. Küfürlü tezahüratlar yapıldı. “Formayı çıkarın” diye bağıran tribünler, sonrasında Burak Yılmaz’a yoğun tepki gösterdi. İkinci yarıda Sergen Yalçın lehine tezahüratlarda bulunulması dikkat çekti.

Haberin Devamı

Beşiktaşta tablo beyazdan siyaha... Tarihin en kötüsü

BEYAZDAN SİYAHA!

Beşiktaş için Avrupa macerası aslında çok güzel başlamıştı... 2. turda Tirana’yı 3-1 ve 2-0’lık skorlarla deviren, 3. turda Neftçi Bakü’yü her iki maçta da mağlup eden Şenol Güneş yönetimindeki Siyah-Beyazlılar, Play￾Off’ta ise Lucescu’nun Dinamo Kiev’ini deplasmanda 3-2, Dolmabahçe’de 1-0’lık skorlarla dize getirmişti. 6’da 6 yaparak adını Konferans Ligi’nde gruplara yazdıran Kara Kartal, burada ise tam anlamıyla hayal kırıklığı yarattı. İlk haftada Club Brugge ile deplasmanda 1-1 berabere kalan Beşiktaş, sonrasında sırasıyla Lugano’ya 3-2, Bodo Glimt’e ise 3-1 ve 2-1’lik skorlarla mağlup oldu.

Beşiktaşta tablo beyazdan siyaha... Tarihin en kötüsü

Tarihin en kötüsü!

Avrupa Kupaları’nda grup aşamalarında evinde oynadığı son 10 karşılaşmanın 9’unu kaybeden Beşiktaş, yine gruplarda iç sahada üst üste 5 mağlubiyet yaşayarak kulüp tarihindeki en kötü serisine imza attı. Dünkü maçın ardından hem futbolculara hem de Burak Yılmaz’a tribünler çok büyük tepki gösterdi.

Haberin Devamı

 

Beşiktaşta tablo beyazdan siyaha... Tarihin en kötüsü

YORUM YAZ