MENÜ

Beşiktaş'ta Şenol Güneş'ten Avrupa yürüyüşü! Hedefler büyük...

Şenol Güneş yönetiminde bu sezon çıktığı 7 Avrupa maçında da bileği bükülmeyen Kara Kartal, bu istatistiğiyle dikkat çekiyor. Konferans Ligi’ne sancılı başlayan Siyah-Beyazlılar, yollarına tam gaz devam etmeyi hedefliyor

Beşiktaş'ta Şenol Güneş'ten Avrupa yürüyüşü! Hedefler büyük...

UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde Beşiktaş, önceki akşam D Grubu’ndaki ilk maçında konuk olduğu Belçika temsilcisi Club Brugge ile Cenk Tosun’un son dakikalarda attığı golle 1-1 berabere kaldı. Zor deplasmandan 1 puan çıkaran Siyah-Beyazlılar, bu sezon Avrupa’daki yenilmezliğini sürdürdü. Club Brugge maçıyla birlikte elemelerde 7 karşılaşmaya çıkan Beşiktaş, elemelerde 6 maç kazandı, 1 müsabakada berabere kaldı. Bu karşılaşmalarda Beşiktaş 15 gol atarken kalesinde ise 6 gol gördü.

Haberin Devamı

AVRUPA KUPALARINDA ZİRVE...

‘BİZİM FELSEFEMİZDEN OLMAYAN...’

Kara Kartal’ın Avrupa’daki başarısının mimarı olan teknik direktör Şenol Güneş, Brugge maçının ardından şu sözleri sarf etmişti: “Rakibimizin gücünü, oyun şeklini biliyorduk. Kanatlardan atakları çok fazla, hızlı şekilde yapıyorlardı. Hücum zenginliği çok olan bir takım. Oyun başında daha önde baskı yapmak istedik. Ama bizi kendi sahamızda zorladılar. Biraz panikledik daha sonra oyuna ortak olduk. Ama hücum varyasyonları eksik kaldı. İkinci yarıda da bunu denediler. Kendi sahasında oynama avantajıyla da bizden üstün oynadılar. Bizim oyuncuların hepsi elinden gelen gayreti gösterdi.En azından beraberlik için savunma ağırlıklı oynamaya çalıştık. Bizim felsefemizde normalde pek olmayan bir şey bu.”

Haberin Devamı

Beşiktaşta Şenol Güneşten Avrupa yürüyüşü Hedefler büyük...

GOLU ATTI; FORMAYI KAPTI!

Club Brugge karşısında 84’te oyuna girip 88’de attığı golle zorlu deplasmanda Kara Kartal’a 1 puanı getiren Cenk Tosun, bu başarısının karşılığını alacak. A Milli golcünün, yarın oynanacak Kayserispor mücadelesine ilk 11’de çıkması bekleniyor.

Beşiktaş’ta A Milli futbolcu Cenk Tosun, Club Brugge deplasmanında bu sezonki ilk golünü kaydetti. Karşılaşmaya yedek kulübesinde başlayan 32 yaşındaki golcü futbolcu, 84’üncü dakikada Valentin Rosier’in yerine oyuna dahil oldu. Cenk, oyuna girdikten 4 dakika sonra Vincent Aboubakar’ın asistini şık bir vuruşla değerlendirdi ve takımına 1 puan kazandırdı. Öte yandan Cenk Tosun, Avrupa kupalarında Siyah-Beyazlı formayla en çok gol atan ikinci oyuncu oldu. Avrupa’da 12 golü bulunan tecrübeli oyuncu, 2 gol daha atması halinde 14 golü bulunan Oktay Derelioğlu’nun rekorunu egale edecek.

Beşiktaşta Şenol Güneşten Avrupa yürüyüşü Hedefler büyük...

KONFERANS LİGİ’NE MERT DAMGASI!

Kara Kartal’ın başarılı file bekçisi Mert Günok, Club Brugge maçında yaptığı 8 kurtarışla haftanın en dikkat çeken ismi olmayı başardı. Kalesinde 1 gole engel olamasa da mücadelesiyle alkış toplayan Mert’e maçın ardından UEFA’dan özel övgü yapıldı.

UEFA’DAN ÖZEL ÖVGÜ

UEFA Konferans Ligi’nin resmi Instagram hesabından Mert Günok’la ilgili paylaşımda bulunuldu. Kara Kartal’ın başarılı isminin görüntüsünün paylaşıldığı fotoğrafın altına, “Mert Günok’tan 8 kurtarış. Ne performans!” notu yazıldı. Görüntüye binlerce beğeni ve yüzlerce yorum yağdı.

Haberin Devamı

Beşiktaşta Şenol Güneşten Avrupa yürüyüşü Hedefler büyük...

RAKİPLER DE YARIN OYNUYOR

Siyah-Beyazlılar’ın, UEFA Konferans Ligi D Grubu’ndaki rakipleri de temsilcimiz gibi liglerinde yarın sahaya çıkacak. Norveç Ligi’nde Bodo/ Glimt, sahasında Valerenga’yı ağırlayacak. İsviçre’de Lugano, Young Boys’la kozlarını deplasmanda paylaşacak. Belçika’da ise Club Brugge, zorlu mücadelede ezeli rakiplerinden Anderlecht’in konuğu olacak.

Şenol Güneş: Bugün rakip bizden üstündü

Beşiktaşta Şenol Güneşten Avrupa yürüyüşü Hedefler büyük...

YORUM YAZ