MENÜ

Beşiktaş'ta Rıza Çalımbay'dan Ghezzal açıklaması! 'Çok ağladı'

Süper Lig'in 12. haftasında, sahasında Başakşehir'i ağırlayan Beşiktaş, mücadeleden Muleka'nın attığı golle 1-0 üstünlükle ayrıldı. Maçın ardından konuşan Rıza Çalımbay, önümüzdeki süreçte daha iyi şeyler yapmak istediklerinin altını çizdi. Çalımbay ayrıca, sakatlanan Ghezzal hakkında da konuştu.

Beşiktaş'ta Rıza Çalımbay'dan Ghezzal açıklaması! 'Çok ağladı'

Beşiktaş, Süper Lig'in 12. haftasında Rams Başakşehir'i konuk etti. 18 yıl sonra Siyah-Beyazlı ekibe dönen Rıza Çalımbay ilk maçından 3 puanla ayrılmayı başardı. Tecrübeli hoca, Kartal'daki yeni macerasına zaferle başlarken maçın ardından da çok mutluydu. Çalımbay, taraftarla bütünleştiklerini vurguladı.

Haberin Devamı

İşte Beşiktaş Teknik Direktörü Rıza Çalımbay'ın açıklamaları: 

"Her şeyden önce çok teşekkür ediyorum taraftarımızın desteğine. Gerçekten bu maça çıktığımda, eski günlerimi hatırladım. Takım kaptanıyken, takımla beraber çıkarken... Mükemmel bir gündü. Bu maçı kazanmak çok önemliydi. Her şeyden önce bizim taraftarı kazanmamız gerekiyor. Haftalardır istedikleri sonuç olmadı. İstediğimiz bir galibiyet oldu. Hem iyi oynadık, hem taraftarla bütünleştik. Aldığımız sadece 1 galibiyet. Bundan sonra güzel şeyler yapmamız gerekiyor."

Ghezzal'ı anlamadık. Oyuna aldık, içeri geldi. Oynayamayacağım dedi. Çok ağladı. Duygulandı. Riske girmedik. Elimizdeki sağlamlarla oynadık ama üzüldük. Bahtiyar'da bir şanssızlık oldu. Mücadeleye girdiğinde dirseği geldi. Gözü görmemeye başladı. Kapandı ve kan geldi. Şu anda iyi herhalde. Yoksa haberimiz olurdu. 

"Milli arada bir kere Antalya'ya gidiyoruz. Arkadaşlarımızın çoluğu çocuğu var, ayrı kalmak istemiyorlar. İkinci lig takımı olabilir, başka takım olabilir. İki tane hazırlık maçı yapacağız. Oynamayan arkadaşlar var, sakatlıktan çıkanlar var. Bir nebze maç temposu kazanmaları gerekiyor. Belki Sakarya'ya gideceğiz. Başkanımız Süleyman Seba için bir vefa maçı gibi bir maç oynamak istiyoruz. Orada o maçı oynayacağız. Burada da bir maç oynayacağız. Ondan sonra da deplasmanda oynayacağız."

Haberin Devamı

Deneyimli teknik patron, basın toplantısında ise şu ifadeleri kullandı:

Takımımızın gidişatı iyi değildi ve bugün kazanmamız gerekiyordu. Benim için de takım için de önemli bir galibiyet aldık. Takım üzerindeki karamsarlığı atlatmak için gerekli bir galibiyetti. Büyütecek bir şey yok, sadece 1 maç kazandık. Taraftarımızın da desteği ile aldığımız bu galibiyetten dolayı mutluyuz. İnşallah devamını getireceğiz. Dün tesise gittiğimde de stadyuma ilk çıktığımda da çok mutlu oldum. Futbol hayatımı geçirdiğimiz bu camiaya galibiyet kazandırmak da ayrı bir keyifti. Ama dediğim gibi henüz sadece 1 galibiyet aldık. Kazanmamız gereken daha çok maç var. Başakşehir karşısına antrenman yapma şansımız olmadı. Sadece bir tane ter antrenmanı yaparak bu maça çıktık. Oyuncular ile konuştuğumuzda onlara hedeflerden bahsettim. Kulübün hak ettiği yerin burası olmadığını söyledim. Antalya kampı planımız vardı ama sonrasında iptal ettik. Takım olarak çok çalışıp daha iyi olacağız."

HASTANEYE KALDIRILDI...

'Bahtiyar sıkıntılı anlar yaşadı'

Haberin Devamı

"Bahtiyar’ın pozisyonunda 'Hakem faul yok' dedi. Bahtiyar’ın gözünün altı kanadı ve gözüne de geldi. Sanırım burnuna da bir darbe aldı ve burnu kırıldı. Büyük bir ihtimalle ameliyat edilecek. Sıkıntılı anlar yaşandı."

"Puan farkı kapanır fakat oyunumuzu geliştirmeliyiz"

"Hedefimiz rakiplerimiz ile olan puan farkını indirmek. Ama bugün oynadığımız oyunu çok fazla geliştirmemiz gerekiyor. Oyuncuları dinlendirerek çalışmamız gerekiyor. Tesislere ilk gittiğimde çok şaşırdım. En az 5-6 oyuncu sakat ve neredeyse hepsi de aynı bölgeden sakatlık yaşıyor. Sanırım yanlış yükleme yapılmış. Bunların analizini ekip arkadaşlarımız ile en iyi şekilde analiz ederek üstesinden geleceğiz" açıklamalarında bulundu.
Hırvat futbolcu Ante Rebic’in performansını yorumlayan Rıza Çalımbay, "Ante Rebic bence bugün yüzde 40 ile oynadı. İyi de oynadı. Rebic’in potansiyeli tartışılmaz ama formunu daha da yükseğe çıkarmamız gerekiyor. Çok daha iyi işler yapabilecek potansiyelde, özel bir oyuncu."

"Arkadaşlık, dostluk her zaman kalıcıdır"

Haberin Devamı

"Maç öncesi bana çiçek veren arkadaşlardan bir tanesi Çarşı grubunun liderlerinden biriydi. O dönemde kendileri ile çok duygusal zamanlar yaşamıştık. İlk gördüğümde şaşırdım, heyecanlandım doğal olarak. Arkadaşlık, dostluk her zaman kalıcıdır. Bana güzel duygular hissettirdiler."

ÇALIMBAY 18 YIL SONRA GALİBİYETLE DÖNDÜ

"Aboubakar ve Cenk, milli takım arasından sonra döneceklerdir"

"Alınan oyuncuların kariyerleri ve potansiyelleri oldukça iyi ama hazır değiller. Saha içerisinde de gördüğümde yetersiz kaldıklarının farkındayım ama bunun üstesinden geleceğiz. Maç eksikliklerini gidererek daha iyi duruma getireceğiz. Altyapıdan da takıma takviyelerimiz olacak. Ayrıca Aboubakar ve Cenk’in sakatlıkları büyük değil. Eminim Milli takım arasından sonra takıma katılacaklardır diye düşünüyorum."

"Yabancı hakemlere gerek yok"

"Hakemler ile ilgili her sezon sorunlar çıkıyor. Sivasspor’un başındayken de çok fazla olumsuzluklar yaşadım. Ben hakemlerimizin kötü niyetli olduklarını düşünmüyorum. Hatta biliyorsunuz bizim maçta hata yaptıktan sonra mesleği bırakan bir arkadaş da oldu. Yabancı hakem konusuna katılmıyorum. Biz bize yeteriz. Bu konuyu Türk hakemler ile çözebiliriz."

Haberin Devamı
Rıza Çalımbay: Kazanmamız gereken daha çok maç var

Beşiktaşta Rıza Çalımbaydan Ghezzal açıklaması Çok ağladı

YORUM YAZ