MENÜ

Beşiktaş'ta Fernando Santos düşüncesi belli oldu! Yollar ayrılacak mı?

Ligde peş peşe 4 maçta da galibiyet yüzü göremeyen Siyah-Beyazlılar’da Fernando Santos’a olan eleştiriler her geçen gün daha da artıyor. Alınan kötü sonuçlara ek olarak ortaya konan futbolun da umut vadetmemesi tepkileri de beraberinde getiriyor. Yönetimin de Portekizli hoca hakkındaki düşüncesi belli oldu.

Beşiktaş'ta Fernando Santos düşüncesi belli oldu! Yollar ayrılacak mı?

Süper Lig’de peş peşe alınan dördüncü puan kaybı sonrasında Kara Kartal’da sabırlar taştı. 3 maçlık yenilgi periyodu sonrasında önceki akşam Başakşehir’le de 1-1 berabere kalarak taraftarını üzmeye devam eden Siyah-Beyazlılar’da tüm oklar, teknik direktör Fernando Santos’a çevrildi.

Haberin Devamı

Beşiktaşta Fernando Santos düşüncesi belli oldu Yollar ayrılacak mı

‘İnanmamız gerekiyor’

Fernando Santos, Başakşehir’le 1-1 berabere kaldıkları karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunmuştu. Santos, “Takımdaki bazı şeylerin de iyiye gittiğini söyleyebilirim. Bu takımın gelecek yıl neye ihtiyacı olduğunu net olarak biliyorum. Birlik olmalıyız. Taraftar da mutsuz ama şampiyonluğa yürüyen takımı yapmak için nelere ihtiyacımız olduğunu biliyorum.

Kariyerimde bu tarz durumlarla karşılaştım. Oralarda da bunu başardım. Bunun için inanmamız gerekiyor. Beşiktaş’ı hak ettiği yere taşıyacak bir proje için buradayım. Beşiktaş bir proje oluşturmazsa sıkıntı yaşar. Yönetim başka bir hoca düşünürse bazı şeyler farklı olabilir ama ben onlara inanıyorum, onlar da bana inanıyor. Beşiktaş’ı hak ettiği yere taşıyacak bir proje için buradayım. Beşiktaş bir proje oluşturmazsa sıkıntı yaşar” demişti.

Haberin Devamı

Beşiktaşta Fernando Santos düşüncesi belli oldu Yollar ayrılacak mı

‘Proje için geldim’

Tecrübeli çalıştırıcı, takımdaki geleceği için ise, “Bu tamamen bana bağlı değil. 1.5 yıllık sözleşmeye imza attım. Buraya proje için geldim. Bu sadece bu sezon için değil. Bu sezon en iyi şekilde ligi bitirmek ve Türkiye Kupası’nı alma hedefiyle geldik. Bu takım benden önce 4 hoca değiştirdi. Bunun bilincindeydim. Takımın ne halde olduğunu herkes biliyordu. Önümüzdeki yılın projesi için buraya geldim. Önümüzdeki yılı planlıyoruz. Önümüzdeki yıl Beşiktaş ligde ve kupada şampiyonluğa oynasın ve savaşsın istiyoruz” dedi.

Beşiktaşta Fernando Santos düşüncesi belli oldu Yollar ayrılacak mı

Karar lig bitiminde...

Alınan kötü sonuçlara ek olarak deneyimli teknik adamın taktik planının da beklentileri karşılamaması ve büyük eleştiri almasına kayıtsız kalamayan yönetim, Türkiye Kupası periyodunu bekliyor. İdareciler, yarı finaldeki Ankaragücü karşılaşmasından kötü bir sonuç alınması halinde yeni hoca arayışlarına şimdiden başlayabilir. Bu sezon 4 kez teknik direktör değiştirilmesinden dolayı başkan Hasan Arat’ın, Santos’la ayrılık kararı alması halinde bunu lig bitiminde yapması bekleniyor.

Messi çılgınlığı! İmza için arabasını takip ettiler

Tazminatı belli oldu

Öte yandan yolların ayrılması beklenen Fernando Santos'un tazminatı da ortaya çıktı. Habertürk'te yer alan habere göre siyah-beyazlı kulüp, Portekizli hocayı gönderirse 500 bin euro tazminat ücreti ödeyecek. Beşiktaş'ın başında Süper Lig ve Türkiye Kupası'nda 15 maça çıkan Fernando Santos 7 galibiyet, 5 yenilgi ve 3 beraberlik aldı. Deneyimli teknik adam maç başına 1.6 puan ortalaması yakaladı.

Haberin Devamı

Beşiktaşta Fernando Santos düşüncesi belli oldu Yollar ayrılacak mı

YORUM YAZ