MENÜ

Beşiktaş'ta Eyüp galibiyeti sonrası böyle uyardı! 'Transfer şart'

Ziraat Türkiye Kupası'nın 5. Turu'nda Beşiktaş ile Eyüpspor karşı karşıya geldi. Siyah-beyazlılar, maçı 4-0 kazanarak Türkiye Kupası'nda adını son 16'ya yazdırdı. Fanatik yazarları da Beşiktaş’ın turladığı maçı köşe yazılarında değerlendirdi.

Fernando Santos yönetimindeki Beşiktaş ile Arda Turan yönetimindeki Eyüpspor, Ziraat Türkiye Kupası'nın 5. Turu'nda kozlarını paylaştı. Tüpraş Stadyumu'nda oynanan müsabakayı Murat Erdoğan yönetti.

Haberin Devamı

GHEZZAL 78 GÜN SONRA 11’DE

Siyah-beyazlı ekibin Cezayirli kanat oyuncusu Rachid Ghezzal, 78 gün sonra bir maçta 11’de görev aldı. 30 Ekim 2023 tarihinde Süper Lig’in 10’uncu haftasında oynanan Gaziantep FK maçında ilk 11’de görev yapabilen Ghezzal daha sonra sakatlığı nedeniyle takımdan uzak kalırken kısa bir süre ise kadro dışında bırakılmıştı. Ligde son 3 haftada oynanan Kasımpaşa, Çaykur Rizespor ve Fatih Karagümrük karşılaşmalarında oyuna sonradan dahil olan tecrübeli kanat, yaklaşık 2.5 aylık aranın ardından ilk 11’de forma giydi. 

Beşiktaşta Eyüp galibiyeti sonrası böyle uyardı Transfer şart

BEŞİKTAŞ RAHAT TURLADI

Kritik maçı Beşiktaş 4-0'lık skorla kazandı ve Türkiye Kupası'nda adını son 16'ya yazdırdı. Beşiktaş'ın gollerini 16'da Salih Uçan, 36'da ve 67'de Cenk Tosun, 87'de de Ante Rebic kaydetti. Siyah-beyazlıların teknik patronu Fernando Santos, takımın başında 2'de 2 yaptı.

Haberin Devamı

REBİC, BEŞİKTAŞ’TA İLK GOLÜNÜ ATTI

Kartal’ın Hırvat oyuncusu Rebic, böylelikle siyah-beyazlılarda ilk golünü kaydetmiş oldu. Süper Lig’de 11, Avrupa Konferans Ligi’nde de grup ve eleme aşamalarında toplam 6 müsabakaya çıkan 30 yaşındaki futbolcunun 4 asisti bulunuyordu.

Beşiktaşta Eyüp galibiyeti sonrası böyle uyardı Transfer şart

Fanatik yazarları da Beşiktaş’ın Eyüp’ü 4-0 yenerek Son 16 turuna kaldığı maçı köşe yazılarında değerlendirdi. İşte o yazılar…

ORTA SAHA ŞART - ALİ ECE

Fernando Santos, Eyüp karşısında Semih’i 11’de tercihen oynatmamaktan çok kariyeri parlak ancak form olarak hareketli ortalaması yani son 3 aylık performansları yeteneklerine oranla çok düşük kalan Rebiç ve Ghezzal’ı da kadroya kazandırmak çabasını gösteren bir 11’le başladı. Bu isimleri kazanmak çabasında çünkü bu isimler formlarının zirvesindeyken tam anlamıyla takımlarına kazandıran isimlerdi. Ghezzal’ın Beşiktaş kariyerinin özellikle şampiyonluk sezonu zaten olumlu anlamda herkesin malumu. Toplam Türkiye kariyerinde de asıl rakibi diğer takım oyuncularından çok sakatlıklar oldu. Yarın transferde Ghezzal’ın sakatlıklar öncesi sergilediği futbol meziyetlerine sahip bir oyuncu gelse, Beşiktaş’ın oyun kalitesi birden artar. Eyüp karşısında Ghezzal, o ilk sezonundaki süper solak kalibresinde değildi ancak Santos o eski Ghezzal kalitesinden ne kadarını geri döndürebilirsem o kadar kardır kafasıyla oyuncuya şans verdi. Rebiç, Salih’in golünde yaptığı asistte anlık kalitesinden bir tutam numune gösterdi. Rebiç ile ilgili sorun, 2024 model Ghezzal kadar bile oyunda aktif devamlılık sağlayamaması.

Haberin Devamı

EN AKTİF OYUNCUSU…

Cenk Tosun ise Santos göreve geldiğinden beri oyun içi aktif devamlılığını arttırdı. Tabii Santos gelir gelmez direkt eski yüksek seviyesine dönen bir numaralı isim Gedson. Portekizli yine takımın en aktif oyuncusu kimliğine büründü. Presse pres, ikili mücadeleyse ikili mücadele, tam da Santos’un takımın geneliyle ilgili söylediği gibi: “Bizim sahamızda kimse bizden fazla mücadele edemez” Gedson çıktıktan sonra Santos hocanın orta sahada Rashica’yı denemesi doğru bir arayış olsa da Beşiktaş’ın merkez orta saha ihtiyacı çok büyük. Salih’in bile performansı tartışılırken yerine Tayfur’un girmesi zaten bu ihtiyacın büyüklüğünün en büyük kanıtı.

Haberin Devamı

Beşiktaşta Eyüp galibiyeti sonrası böyle uyardı Transfer şart

TIPATIP BENZER! - CEM DİZDAR

Ligin ‘’Süper’’i ya da ‘’bir alt süper’’i fark etmiyor, her şey neredeyse tıpa tıp benzer! İtiraz kültürü, becerememe, kenar yönetimi dahil her şey! Maçın ilk devresinde bir alt ligin lideri, üstelik her başlıktaki yıldız hocasına rağmen (!), herhangi bir varlık gösteremedi. İlk devre istatistiklerinde ‘’0’’ (sıfır) çekti. Hem de onca pahalı, özel oyuncuya rağmen! Tuhaf değil mi? Hal böyle olunca ne yapsa ‘’iş yaptı’’ görünecek olan Beşiktaş da devreyi 2-0 önde kapadı. Şaşırdık mı? Hayır… Bu farkı yaratacak güçlü bir oyun var mıydı? O da ‘’Hayır’’. Beri yandan yeni hoca Fernando Santos, ‘’Önceki maçta karşı tribün kalabalıktı, nereye gitti bu insanlar?’’ diye sorsa yöneticiler ne yanıt verirdi acaba? O da bilinemez. Ya da 2016’da girdiği ülkede onca takımda fırfır dolandırılan Adrian Regattin’i nasıl açıklamalı? O hiç bilinemez!

Emin olun bu ülkede normalde yanıtsız kalması gereken her soruyu doyurucu yanıtlarla karşılayan birileri ve bu yanıtları doğru bulan ‘’taraftar’’ adlı büyük kitleyi bulmak hiç de zor değil. Dün akşam birçok maçta olduğu gibi kalabalığın ve onları yönetenlerin esas derdi, ‘’iyi ve doğru oyun’’ değil mevcut saçmalıkların magazin tonlu devamı!.. Ne izledik biz dün akşam? Sıradan bir maç değil mi? Kazanması beklenen kazandı… Cenk Tosun sevindi muhtemelen ama Semih Kılıçsoy, ‘’Neden sahada yoktum’’ diye üzüldü.

Haberin Devamı

Sonucu gol olan o kornere kafayı uzatan Demir Ege Tıknaz sevindi ve onunla birlikte çoğumuz, ‘’Çocuklarımız da yapabiliyor demek ki’’ diye sevindik.

Beşiktaşta Eyüp galibiyeti sonrası böyle uyardı Transfer şart

HİÇBİR ŞEY ANLATMAMIŞ DEMEK Kİ!

Tüm bunların yanında 29 yaş ortalamalı iki ayrı ligin takımı kimseyi gerçekten şaşırtmıyor, değil mi? O zaman Semih oyuna girerken o az sayıda insanın duygusu bu oyunu yönetenlere hiçbir şey anlatmamış demek ki!

FERNANDO SANTOS'LA KAZANMA ALIŞKANLIĞI - GÖKMEN ÖZCAN

Fernando Santos'un göreve gelişiyle Beşiktaş, uzun süre sonra kazanma alışkanlığını tekrar yakaladı. Portekizli teknik direktörün tribünde olduğu Rizespor karşılaşmasıyla birlikte başlayan süreç, Karagümrük'ün ardından dün Eyüpspor karşısında da devam etti. Kısa sürede takım içi disiplini sağlayıp taşları yerine oturtan tecrübeli hoca, oyuncularının mücadele gücünü üst seviyeye çıkardı. Dünkü maç özelinde ise Santos hocanın bireysel dokunuşlar yaparak performans düşüklüğü yaşayan futbolcularına özgüven kazandırdığını gördük. Cenk Tosun, attığı 2 golle üzerindeki psikolojik yükten kurtulurken eleştiri alan Salih Uçan da skor üreterek çıkışa geçti. Gedson'un da yavaş yavaş ritim bulması sevindirici. Sezonun kayıp yıldızları Ante Rebic ve Rachid Ghezzal'ı da motive etmeyi başaran Santos, takımdaki problemleri birer birer çözmeye başladı.

YANLIŞ TRANSFERE TAHAMMÜL YOK

Beşiktaş, 4-0'la Türkiye Kupası'nda üst tura çıksa da ara transferde takıma 4 takviye şart. Yönetimin; stoper, ön libero, 10 numara ve santrfor hattına yapılacak hamlelerde kaliteden ödün vermemesi gerekiyor. Ne takımın ne de taraftarın yanlış transfer hamlesine tahammülü yok. Önceki yönetimin özellikle geçen yaz yaptığı başarısız hamlelerden sonra Beşiktaş, ara transferin şampiyonu olacak işlere imza atmalı. Ligde ilk 4 hedefi ve Türkiye Kupası'nda mutlu son için takviye şart.

Beşiktaşta Eyüp galibiyeti sonrası böyle uyardı Transfer şart

TUR UÇUŞU - ORHAN YILDIRIM

Ligde zirveyi uzaktan takibe alan Beşiktaş, kupaya sarıldı. Santos, maça farklı kadro çıkardı. Portekizli hoca, elindeki tüm oyuncuları görme şansı buldu. İlk 11 ve sonradan yapılan hamleler, hiç sırıtmadı. Elde kalan son hedef olan kupayı kaldırmak isteyen Beşiktaş, alt ilgin liderine sürpriz şansı vermedi. Göze hoş gelen oyun ve farklı skor ile turu geçen Santos’un ekibi, yeni rakibini beklemeye geçti. Alt ligde zirvede olan Arda Turan’ın takımı, sahada silik kalıp, sonuca razı oldu.

HİÇ ZORLANMADI

Beşiktaş, kupa maçına hızlı girdi. Salih, 15’de takımını öne geçiren gole imza attı. Konuk Eyüpspor’un direnci daha ilk dakikalarda kırılmış oldu. Bu yüzden olacak, Santos’un ekibi elini kolunu, sallayarak oynadı! Tempoyu istediği gibi ayarlardı. Skoru tutmasını bildi. Kontrolü tamamen eline alan siyah, beyazlı takım; 35’te farkı ikiye çıkardı. Regattin’in, Ghezzal’a yaptığı penaltıda Cenk ağları havalandırdı. Rakibine pozisyon şansı tanımayan Kartal, bir anlamda turu ilk yarıda geçmiş oldu.

Beşiktaşta Eyüp galibiyeti sonrası böyle uyardı Transfer şart

GOLCÜ SAHNE ALDI

Suskun golcü Cenk Tosun, kupada coştu. Tecrübeli santrfor, ikinci yarıda, Demir Ege’nin pasında topu boş kaleye gönderdi: 3-0. Cenk, fizik olarak kendini buldukça, skora direk etki yapmaya başladı. İkinci yarıda, ilk devrenin kopyası gibiydi. İki takım arasındaki kalite farkı, oyunun her bölümünde ortaya çıktı. Oyunun son bölümlerinde bile maç disiplininden kopmayan Kartal’da noktayı Rebiç koydu. 87’de Tayfur’un pasında topu ağlara gönderip turu getiren skoru belirledi: 4-0.

Beşiktaşta Eyüp galibiyeti sonrası böyle uyardı Transfer şart

YORUM YAZ