MENÜ

Beşiktaş'ta elde var Türkiye Kupası! Yabancı kabusu sürüyor...

Galatasaray yenilgisi sonrası üçüncülük yarışında ağır darbe alan Beşiktaş, gözünü Türkiye Kupası'na dikti. Siyah-Beyazlılar'ın yabancı hocalar yönetiminde Galatasaray'a karşı kazanamama serisi Fernando Santos ile de sürdü.

Beşiktaş'ta elde var Türkiye Kupası! Yabancı kabusu sürüyor...

Trendyol Süper Lig’de 28. hafta maçında önceki gün Galatasaray’a Tüpraş Stadı’nda 1-0’lık skorla kaybeden Siyah Beyazlılar, çok önce havlu attığı şampiyonluk yarışının ardından lig üçüncülüğü için de şansını zora soktu.

Haberin Devamı

HEDEF YENİ SERİ...

Süper Lig’in 28. haftasında Beşiktaş, evinde Galatasaray’a 1-0 yenildi. Bu skorla Siyah Beyazlılar’ın gol yememe serisi de sona ermiş oldu. Ligde 4, Türkiye Kupası’nda da 1 müsabaka olmak üzere toplam 5 maçtır kalesini rakiplerine kapatmıştı. Siyah-Beyazlılar, ligde 28 Ocak 2024 tarihinde deplasmanda Sivasspor’a 1-0 mağlup olduğu karşılaşmada, kupada ise son 16 turunda 8 Şubat 2024 tarihinde Antalyaspor’u 2-1’le geçtiği mücadelede filelerinde gol görmüştü. Kartal, ligde pazartesi günü Gaziantep deplasmanında çıkacağı maçta yeni bir gol yemeden kazanma serisi başlatmaya çalışacak.

ZAYNUTDINOV GÖREV BAŞINA

Beşiktaş’ta önceki günkü Galatasaray derbisinde Omar Colley, kırmızı kart görmüştü. Bir maç ceza alacak olan Gambiyalı savunmacının yerine Gaziantep mücadelesinde Bakhtiyor Zaynutdinov görev alacak. Derbide sarı kart cezası sebebiyle forma giyemeyen Kazakistanlı futbolcu, Gaziantep deplasmanında Necip Uysal’la beraber stoper tandemini oluşturacak.

Haberin Devamı

Beşiktaşta elde var Türkiye Kupası Yabancı kabusu sürüyor...

ELDE VAR KUPA!

28 maç sonunda 46 puanda kalan ve haftayı üçüncü Trabzonspor’un gerisinde bitiren Siyah-Beyazlılar’da teknik direktör Fernando Santos, tüm planını Ziraat Türkiye Kupası üzerine yaptı. Deneyimli hoca, derbi sonrasında takımıyla yaptığı toplantıda, sezonu kapatmadıklarını ve önlerinde hâlâ bir Türkiye Kupası hedefi olduğunun altını çizdi. Kupada yarı final turunda Ankaragücü’yle karşı karşıya gelecek olan Kara Kartal, rakibini geride bırakıp ardından Trabzonspor ve Karagümrük maçından gelecek takımı da finalde devirip gelecek sezon UEFA Avrupa Ligi’ne play off turundan katılmayı amaçlıyor.

Beşiktaşta elde var Türkiye Kupası Yabancı kabusu sürüyor...

YABANCI KABUSU SÜRÜYOR

Kartal, yabancı teknik direktörlerin görev aldığı dönemlerde Aslan’a karşı son galibiyetini Bernd Schuster yönetiminde 2010-2011 sezonunda 28 Kasım 2010 tarihinde deplasmanda oynadıkları maçta 2-1’lik skorla almıştı. Söz konusu tarihten sonra Portekizli Teknik Direktör Carlos Carvalhal ile Galatasaray karşı 2 maçta 1 beraberlik, 1 yenilgiyle sahadan ayrılan Beşiktaş, Hırvat Slaven Bilic ile ise 4 mücadelenin 1’i hükmen olmak üzere tamamını kaybetmişti. Siyah-Beyazlılar, Fernando Santos’la da 13 yıllık bu seriyi sona erdiremedi.

Haberin Devamı

 

Beşiktaşta elde var Türkiye Kupası Yabancı kabusu sürüyor...

YORUM YAZ