MENÜ

Beşiktaş'ta bitmeyen kabus! 27 yıl sonra ilk kez...

Başkanlar değişiyor, teknik direktörler değişiyor, kadrolar değişiyor ama Beşiktaş’taki kötü gidiş değişmiyor... Siyah Beyazlılar, 2024’e şok bir giriş yaptı. Kartal, Tüpraş Stadı’nda Kasımpaşa’ya 3-1 kaybedip önlenemez düşüşünü sürdürdü!

Beşiktaş'ta bitmeyen kabus! 27 yıl sonra ilk kez...

Trendyol Süper Lig’in 19. haftasında Beşiktaş, yeni yılın ilk maçında sahasında Kasımpaşa’yı konuk etti. Tüpraş Stadı’nda oynanan karşılaşma, 3-1 Kasımpaşa’nın üstünlüğü ile sona erdi. Kasımpaşa’ya galibiyeti getiren golleri 41, 80 ve 83. dakikalarda Nuno Da Costa kaydederken Beşiktaş tek golü 45+2. genç futbolcusu Semih Kılıçsoy’dan geldi. Beşiktaş böylece sahasında oynadığı üst üste üçüncü maçından da 3-1 mağlup ayrılmış oldu. Beşiktaş, Kasımpaşa’dan önce konuk ettiği Fenerbahçe ve Alanyaspor’a da aynı skorlarla mağlup olmuştu. Bu sonuçla Beşiktaş 29 puanda kalırken, Kasımpaşa puanını 26’ya yükseltti. Geçici teknik direktörü Serdar Topraktepe ile 2023 yılını galibiyetle kapatan Beşiktaş, 2024 yılına ise mağlubiyetle girdi.

Haberin Devamı

Beşiktaşta bitmeyen kabus 27 yıl sonra ilk kez...

27 YIL SONRA İLK KEZ!

Siyah-Beyazlılar’da başkanlar, teknik direktörler, kadrolar değişse de kötü gidişat değişmedi. Kara Kartal, dün akşam alınan sonuçla 1995-96 sezonundan tam 27 yıl sonra ilk kez evinde üst üste 3 maçı kaybetmiş oldu. Beşiktaş, o serüvende; Kocaelispor’a 3-5, Denizlispor 0-4 ve Galatasaray’a da 1-2 kaybetmişti.

Beşiktaşta bitmeyen kabus 27 yıl sonra ilk kez...

TOPRAKTEPE'DEN 3 DEĞİŞİKLİK

Beşiktaş Teknik Sorumlusu Serdar Topraktepe, 18´inci haftada deplasmanda 2-1 kazanılan Hatayspor maçının 11´inde dünkü Kasımpaşa müsabakası öncesi 3 zorunlu değişikliğe gitti. Topraktepe; Afrika Kupası´na giden Colley, Masuaku ve Amartey´in yerine Necip Uysal, Emrecan Terzi ve Gedson´u sahaya sürdü. Kaleyi Mert Günok'a emanet eden Serdar Topraktepe, savunma dörtlüsünü; Onur Bulut, Necip Uysal, Zaynutdinov ve Emrecan Terzi´den oluşturdu. Orta alanda Hadziahmetovic, Salih Uçan ve Gedson´u görevlendiren Topraktepe, hücum hattının sağında Rashica, solunda ise Semih Kılıçsoy´a forma verdi. Topraktepe´nin gol yollarındaki tercihi ise Muleka oldu.

Haberin Devamı

Beşiktaşta bitmeyen kabus 27 yıl sonra ilk kez...

Gedson geri döndü

Siyah-Beyazlı ekibin Portekizli orta saha oyuncusu Gedson Fernandes, 2 maçlık aranın ardından 11´deki yerine döndü. Son olarak Fenerbahçe maçında görev alan 24 yaşındaki orta saha oyuncusu, derbi maçın ilk yarısında yaşadığı sakatlık sonrasında oyuna devam edememişti. Alanyaspor ve Hatayspor karşılaşmalarında formasından uzak kalan Gedson, 2 maçlık ara sonrasında 11´de forma giydi.

Beşiktaşta bitmeyen kabus 27 yıl sonra ilk kez...

EMRECAN TERZİ'NİN İLK HEYECANI...

Siyah-Beyazlılar’da teknik sorumlu Serdar Topraktepe, gerek Afrika Uluslar Kupası gerek sakatlıklar gerekse de kadro dışı kararlarından dolayı Kasımpaşa karşısında 11’de 2004 doğumlu Emrecan Terzi’ye de yer verdi. Dün doğum günü olan genç futbolcu, ligde ilk kez Siyah Beyazlı formayı giymiş oldu. Emrecan Terzi, daha önce UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde deplasmanda 2-0 kazanılan Lugano maçında 90 dakika top koşturmuş ve 1 gol atmıştı. 20 yaşındaki oyuncu, söz konusu karşılaşmadan sonra Süper Lig’de oynanan Alanyaspor ve Hatayspor müsabakalarında kadroya dahil edilmiş ancak oyuna girememişti.

Haberin Devamı

Beşiktaşta bitmeyen kabus 27 yıl sonra ilk kez...

KASIMPAŞA'DA 2 HAMLE

Kasımpaşa Teknik Direktörü Sami Uğurlu, iç sahada 2-2 berabere kalınan Çaykur Rizespor maçının 11´inde 2 zorunlu değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü. Sami Uğurlu, Afrika Kupası´na giden Omeruo ve sakatlığı olan Sadık Çiftpınar´ın yerine Taylan Utku Aydın ve Gomis´i 11´de oynattı. Kasımpaşa şu 11 ile sahada yer aldı: Gianniotis, Winck, Gökhan, Taylan, Yasin, Gomis, Aytaç, Fall, Hajradinovic, Ben Ouannes, Da Costa.

Beşiktaşta bitmeyen kabus 27 yıl sonra ilk kez...

SİYAH-BEYAZLILAR'DAN MAÇA İLGİ AZ

Beşiktaş’ın Kasımpaşa´yı konuk ettiği karşılaşmaya Siyah-Beyazlı taraftarların ilgisi az oldu. Beşiktaşlı futbolseverler, karşılaşmaya çok ilgi göstermezken, stadyumda büyük boşluklar dikkatlerden kaçmadı. Öte yandan az sayıda Kasımpaşa taraftarı da deplasmanda tribünündeki yerini aldı.

Beşiktaşta bitmeyen kabus 27 yıl sonra ilk kez...

DA COSTA FIRTINASI!

Tüpraş Stadı’nda dün akşam oynanan Beşiktaş-Kasımpaşa karşılaşmasına damgasını, konuk ekibin yıldızı Nuno Da Costa damga vurdu. 41, 80 ve 83’te attığı gollerle Kasımpaşa’ya zaferi getiren deneyimli oyuncunun bir topu da direkten döndü. Costa, kariyerinin ilk hat-trick’ini Beşiktaş’a karşı yaptı.

Haberin Devamı

Beşiktaşta bitmeyen kabus 27 yıl sonra ilk kez...

'Emeğimizin karşılığını aldık'

Beşiktaş karşısında Kasımpaşa’ya zaferi getiren 3 golü atan Nuno Da Costa, maçın ardından şu açıklamayı yaptı:

Takım arkadaşlarıma, hocalarıma ve çalışanlara çok teşekkür ediyorum. Bizi bu maça onlar hazırlıyor. İyi maç oynadık. Sahada istediklerimizi yaptık. Her topta sanki maçın son topuymuş gibi oynadık. Bu galibiyetle emeğimizin karşılığını aldık. Her maçta elimden gelen katkıyı vermeye çalışıyorum. Takım için kazanmak ve takımı gururlandırmak için oynuyorum. Gol ve asist bu işin keyfi. Takım için oynadığınızda daha fazla gol ve asist olacaktır.

GENÇ SEMİH YETMEDİ!

Trendyol Süper Lig’in 19. haftasında Beşiktaş, dün sahasında karşılaştığı Kasımpaşa’ya 3-1 mağlup oldu. Siyah Beyazlılar’ın 2005 doğumlu golcüsü Semih Kılıçsoy, Kasımpaşa’ya attığı golle üst üste 2. golünü kaydetti. 18 yaşındaki futbolcu, diğer golünü ise Hatayspor karşılaşmasında atmıştı. UEFA Avrupa Konferans Ligi eleme ve grup aşamalarında da toplam 7 mücadelede forma giyen Semih, Siyah-Beyazlı takımın evinde 3-1 kazandığı KF Tirana maçında da ağları 1 kez havalandırmıştı.

Beşiktaşta bitmeyen kabus 27 yıl sonra ilk kez...

Sözleşmesi yenilenmişti

Teknik Sorumlu Serdar Topraktepe’nin 11’de görev verdiği Kılıçsoy, 81. dakikada yerini Emirhan Delibaş’a bıraktı. Genç Semih’in performansı, Kartal’a puan için yeterli olmadı. Beşiktaş’ta Semih Kılıçsoy’un sözleşmesi hafta içerisinde uzatıldı. 18 yaşındaki santrforun sözleşmesi 30 Haziran 2028’de sona erecek.

Haberin Devamı

Beşiktaşta bitmeyen kabus 27 yıl sonra ilk kez...

NECİP UYSAL KORKUTTU

Trendyol Süper Lig’in 19. haftasında Beşiktaş, sahasında karşı karşıya geldiği Kasımpaşa’ya 3-1 yenildi. Bu zorlu müsabakada Siyah-Beyazlılar’da Necip Uysal şoku yaşandı. Tecrübeli futbolcu, girdiği ikili mücadele sonrası kafasına darbe alarak yerde kaldı. Sağlık ekiplerinin müdahalesi sonrası ayağa kalkan ve bir süre maça devam ederek kendini deneyen 32 yaşındaki futbolcu, baş dönmesi yaşayınca oyuncu değişikliğine gidildi. Necip Uysal, 68. dakikada yerini Tayyip Talha Sanuç’a bıraktı.

Beşiktaşta bitmeyen kabus 27 yıl sonra ilk kez...

TAYYİP TALHA GERİ DÖNDÜ

Beşiktaş´ın Kasımpaşa´yı konuk ettiği karşılaşmanın ikinci yarısında rakibinin baldırı kafasına gelen Necip Uysal, tedavi gördükten sonra yeniden oyuna dahil oldu. Tecrübeli oyuncu bir süre oyuna devam ettikten sonra kendini yeniden yere bıraktı ve oyundan çıkmak zorunda kaldı. 2022-23 sezonun 27´nci haftasında iç sahada oynanan Fenerbahçe derbisinde sakatlanan Tayyip Talha Sanuç, uzun süre takımdan ayrı kalmıştı. 8 Eylül´de topla çalışmalara başlayan 24 yaşındaki savunmacı, Kasımpaşa maçının ikinci yarısında oyuna girerek forma hasretine son verdi. Tayyip Talha Sanuç, 279 gün sonra Siyah-Beyazlı formayı sırtına geçirdi.

Beşiktaşta bitmeyen kabus 27 yıl sonra ilk kez...

YASİN ÖZCAN: TARİF EDİLEMEZ

Kasımpaşa’nın 17 yaşındaki genç yeteneği Yasin Özcan, dün Beşiktaş karşısına ilk 11’de başladı. 3-1 kazandıkları maç sonrası konuşan Yasin Özcan, “Tarif edilemez bir duygu. Altyapı arkadaşım Taylan Aydın ile ilk Süper Lig maçına çıkmam çok heyecan verici oldu. Oyunu istediğimiz gibi oynadık. Beşiktaş’ı iyi kapattık ve kazanmayı başardık. Kazandığımız için mutluyuz” dedi.

 

Beşiktaşta bitmeyen kabus 27 yıl sonra ilk kez...

YORUM YAZ