MENÜ

Beşiktaşlı yıldızı maçtan sonra böyle eleştirdi! 'Ona sahada rastlayanınız oldu mu?'

Süper Lig'in son haftasında Beşiktaş, 2-0 öne geçtiği maçta Konyaspor'la 3-3 berabere kalarak sezonu 3. sırada bitirdi. Fanatik yazarları da Beşiktaş'ın 6 gollü maçını köşe yazılarında değerlendirdi.

Beşiktaşlı yıldızı maçtan sonra böyle eleştirdi! 'Ona sahada rastlayanınız oldu mu?'

Süper Lig'in 38. ve son haftasında Beşiktaş ikincilik için Konyaspor karşısına çıktı. Fenerbahçe'nin, Galatasaray'a yenilmesi sonrasında Konyaspor'u devirmesi durumunda ligi ikinci tamamlayacak olan Kara Kartal bu fırsatı tepti. Dolu tribünler önünde Vodafone Park'ta 2-0 öne geçtiği karşılaşmadan 3-3'lük beraberlikle ayrılan Siyah-Beyazlılar ligi 3. bitirdi.

Haberin Devamı

6 GOL, 1 KIRMIZI KART
Beşiktaş'ın gollerini Gedson, Muleka ve Tayfur atarken Konyaspor'un gollerini Oğulcan, Pozuelo ve Mahir attı. Konyaspor'da Oğulcan kırmızı kart görürken Beşiktaş'ta Cenk Tosun son anlarsa sakatlanarak oyuna devam edemedi.

Beşiktaşlı yıldızı maçtan sonra böyle eleştirdi Ona sahada rastlayanınız oldu mu

‘CENK’İN DURUMU İYİ GÖRÜNMÜYOR’
90. dakikada sakatlanıp gözyaşlarıyla oyundan çıkan Cenk Tosun'un durumu hakkında konuşan Beşiktaş Teknik Direktörü Güneş, "Cenk Tosun'un durumuna bakacağız, iyi görünmüyor. Bizim için kötü bir gün oldu. Böyle bir şey beklemiyorduk" açıklamasını yaptı.

ATIBA 10 SEZON SONRA BEŞİKTAŞ’A VEDA ETTİ
Beşiktaş’ın 2013-14 sezonunda kadrosuna kattığı Atiba Hutchinson siyah-beyazlı formayı 10 sezon boyunca terletmiş, 3 lig şampiyonluğunun yanında bir de Türkiye Kupası kazanma başarısı göstermişti. Dün tesislerde yapılan organizasyonla takım arkadaşlarıyla vedalaşan 40 yaşındaki futbolcu, Konyaspor maçında siyah-beyazlı taraftarlarla son kez buluştu.

Haberin Devamı

Beşiktaşlı yıldızı maçtan sonra böyle eleştirdi Ona sahada rastlayanınız oldu mu

Fanatik yazarları da Beşiktaş’ın 3-3 berabere kalıp ikincilik şansını kaçırdığı Konyaspor maçını köşe yazılarında değerlendirdi. İşte o yazılar…

ATIBA ÖRNEK OLSUN - CEM DİZDAR
Sezon ikinciliği için çıkılan maçın ilk yarısında düşük yoğunlukta oynayan bir Beşiktaş izledik yine. Gol atmadı mı attı ama skorun ötesinde hissedilir 'Oyun gücü’nden söz etmek pek mümkün değildi. Yine de hücumda paylaşma konusunda hayli cimri davranan Gedson Fernandes’i öndeki oyuncularından daha fazla pozisyona dahil etmeyi becerdi. Savunmayı önceleyen Konya önce Mert Günok’un hata olarak kabul ettiği şutla ilk golü buldu. Ardından, yine Mert’in kurtarabileceği bir pozisyonu kaybetmesiyle -elbette rakibe kafa vurduran defans çizgisi de olaya dahil- beraberliği yakaladı. Yetmedi, Alejandro Pozuelo’ya, Beşiktaşlı Fernandes’in attığı ilk gole benzer bir de gol attırıp öne geçince tempoyu ayarlama işini de ele aldı! Ancak pasın bu oyunda ne kadar kıymetli olduğunu gösteren pozisyonda Cenk Tosun iki dakika önce oyuna giren Tayfur Bingöl’e topu verince yine beraberlik sağlandı. Oyun değil ama skor açısından iyi bir maç oldu. Peki, neden oyun değil? Çünkü 'Top’la oynanan oyunlarda topa hükmetmek esastır. Örneğin, 'Snooker’da beyaz topa hükmedebilmek oyuncu için belirleyici özelliktir. Futbolda da böyle.

Haberin Devamı

Topa hükmetmek için onu hem uzun süreli hem de verimli kullanmak gerek. Biri eksik kalınca o maç için skor gelse de ‘Oyun hükmü’ gelmeyebiliyor. Bu maç Beşiktaş için böyle oldu... Haliyle ‘İkinci’ de olamadı ama bu, Şenol Güneş sonrası oynanan oyunun gelişme seviyesini düşürmez. Şimdi iki soru... Bu kadar kritik maçta Vincent Aboubakar’a sahada rastlayanınız oldu mu? Ya da Valentin Rosier’in orta yapayım derken Konya savunmacılarına ’Nişanladığı’ topları göreniniz? Daha da soru sorulabilir ama şimdilik bunlarla sınırlı kalsın meraklarımız. Her şeye rağmen Atiba Hutchinson’lu bir kapanış ligdeki yeri ne olursa olsun Beşiktaşlılar için gayret, çalışma, takımdaşlık adına sezonun tacı olmuş olmalı. Oyuna ve yaşama saygısının çocuklarımıza örnek olmasını umut edelim.

Beşiktaşlı yıldızı maçtan sonra böyle eleştirdi Ona sahada rastlayanınız oldu mu

BURUK VEDA - ALİ ECE
Geçen maç yazısında Beşiktaş’ın neden 15 milyon Euro’luk teklifler karşısında bonservisinin yarısına sahip olduğu Gedson’u satmayıp minimum bir yıl daha takımda tutması gerektiğini hem taktiksel hem de finansal açıdan anlatmaya çalışmıştım. Gedson da maça bu tezimi güçlendirecek nitelikle bir gol atarak başladı. Gol öncesi oraya sızmasını sağlayan oyun zekası, ilk top kontrolü kalitesi, rakiplerini teknik ve fiziksel kalitesiyle alt etmesi... Bu özellikler Gedson’da uzun zamandır var ama bunları son vuruş kalitesiyle harmanlayarak maksimum verimli halde tabelaya yansıtan şüphesiz Şenol Güneş’in teknik direktörlük katkısı. Bu Gedson, Şenol Güneş tedrisatında her maç gelişiyor ve onunla çalıştıkça da gelişmeye ve Beşiktaş’ın oyun kalitesini yükseltmeye devam edecek. Bu da Beşiktaş’ın bir dahaki sezon Türkiye’deki şampiyonluk şansını arttıracak, Avrupa Konferans Ligi’nde de Gedson’u vitrine çıkaracak.

Haberin Devamı

Muleka, beklenen seviyedeydi
Güneş döneminde Beşiktaş Avrupa kupalarındaki en başarılı sezonlarını yaşamıştı. Bunları da hesaba katınca zaten Cenk Tosun’un Everton’a satılırkenki transfer bedeli Gedson için de transfer piyasası kıstası olacak. Gedson’un aşırtma vuruşu çok iyiydi, beklentilerin de üstündeydi ama Muleka’nın ikinci goldeki bitirişi aslında sezon başında ondan beklenen seviyedeydi. Benim vizyonumda Beşiktaş ya şampiyondur ya da değildir. Hele 2. ve 3. olmak katılacağın Avrupa Kupası ve fikstürünü değiştirmiyorsa çok da üzerinde durmam ama taraftarlar ezeli rekabet atmosferinde kendilerince haklı olarak farklı düşünebilir, hissedebilirler. Maçı kazanamamak bir yana efsane Atiba’nın son kez oynayabileceği bir maç gidişatı olmaması ve Cenk’in sakatlığı taraftarı tabii ki üzmüştür.

Haberin Devamı

Beşiktaşlı yıldızı maçtan sonra böyle eleştirdi Ona sahada rastlayanınız oldu mu

FIRSATI TEPTİLER - SERKAN AKCAN
Beşiktaş, Konyaspor ile berabere kalarak sezonu Fenerbahçe’nin önünde ikinci bitirme şansını tepti. Konyaspor’u Dolmabahçe’de yüksek tempoda, aksiyonu bol bir senaryoyla oynanan maçta yenemeyen Beşiktaş, tüm sezon geriden takip ettiği Fenerbahçe’yi geçemedi. Aslında galip gelseler ekstra sıralama bonusundan kazanacakları para bir yana Şenol Güneş ve futbolcularının performanslarının taç giyme töreni gerçekleşmiş ve Atiba futbolu çok daha görkemli şekilde bitirebilecekti. Beşiktaş kazanamadı, Atiba da kariyerini, son maçında oyuna giremeden noktalamak zorunda kaldı.

Gedson Fernandes, Beşiktaş’ın bu sezon en büyük kazanımlarından biri oldu. Bir çok maçta olduğu gibi Konyaspor’a karşı da sahanın yıldızı olmayı başaran Portekizli orta saha Şenol Güneş ile oyununu çok geliştirenlerden doğrusu. Çok daha ofansif oynuyor, ikili mücadele kazanıyor, sahipsiz toplara hep o koşuyor ve daha da önemlisi tabelayı sık sık değiştiriyor.

GÜNEŞ: 'SAYGIYLA EĞİLİYORUM'

Konyaspor’a attığı goldeki driplingi ve açısının darlığına rağmen ağları bulması görülmeye değerdi. Sanırım o da kariyerinde Şenol Güneş ile geçirdiği bu sezonu özel bir yere koyacaktır. Tıpkı Benfica’dan Tottenham’ın gittiği sezonda olduğu gibi yıl boyunca sahanın parlayan yıldızıydı.

Basit hatalar...
Beşiktaş Konyaspor’a karşı 2-0’ı erken bulmasına rağmen kalecisi Mert’in basit hatalarıyla tabelada rakibine yakalandı. Sadece Mert değil Wellinton da gecenin bol hata yapanlarından bir olunca Beşiktaş savunması üçüncü golü stoperinin basit bir top alamaması neticesinde yiyerek yakalanmakla kalmadı bir de geri düştü. Sonrasında karşılaşma 3-3 sona erdi.

Beşiktaşlı yıldızı maçtan sonra böyle eleştirdi Ona sahada rastlayanınız oldu mu

AYRILIKLAR DA SEVDAYA DAHİL - ORHAN YILDIRIM
Daha dün gibi hafızalarda. Bilic dönemi Lienz (Avusturya) kampı. Hırvat hocanın ısrarı sonucu Atiba transfer edilip, takıma katılmıştı. Aradan tam tamına 10 sene geçti. Kanadalı oyuncu takımın bankosu oldu. Kaptanlık pozubandını koluna taktı. Yeri geldi 30 saatlik yolculuk sonrası formasını giydi. Sakatlık, hastalık nedir pek bilmedi. Saha içi ve dışında örnek oldu hep. Atiba; dün kariyerine noktayı koydu. Beşiktaş taraftarı kendisini müthiş atmosferde uğurladı. Başkan Ahmet Nur Çebi, sahaya inip vedayı gerçekleştirdi. Sevenler ayrılsa da kalpler bir kaldı. Çünkü sevda öyle geniş ki. İçinde ne ararsan var. Ayrılıklar da bunlardan sadece bir tanesi... Uğurlar olsun!..

Önce attı sonra baktı
Kartal maça golle başladı. 6'da Gedson çalımlarla girip ağları buldu: 1-0. Baskıyı sürdüren Güenş'in ekibi 41'de Muleka ile farkı ikiye çıkardı: 2-0. Beklentiler farkın artacağı yönünde olsa da Kartal durdu. Konyaspor 45+2'de Oğulcan'ın şık vuruşu ile gol bulup umutlandı: 2-1.

Büyük düello
İkinci yarı bambaşka maç oldu. Top bir o kalede, bir diğer kalede. Oyuna giren Mahir, ilk topla buluşmasında kafa ile skora denge getirdi: 2-2. 47'de gelen gol, stres yarattı. Kartal, tribün desteği ile toplu saldırıya geçti! Öne geçelim derken geri düştü. Pozuelo 51'de sol çaprazdan enfes gol attı: 2-3. Bu kez karşılık verme sırası Siyah-Beyazlılar'a geçti. Tayfur da Mahir gibi topla buluşur buluşmaz, yeniden durumu eşitleyen golü attı: 3-3. Kaleci Mert, bir sezonda yapmadığı hataları son maçta tekrarladı. Yenilen üç golde de etkisiz kaldı. Son maçların golcüsü Aboubakar, uzatmada Sehiç'i geçemedi.

Beşiktaşlı yıldızı maçtan sonra böyle eleştirdi Ona sahada rastlayanınız oldu mu

PENALTIYI ATLADI, KIRMIZI HATALIYDI - DENİZ ÇOBAN
Son haftalarda oynanan maçlarda hakemlerin erken tatile çıkmış olduklarını görüyoruz. Performansları vasatın altında kalıyor. Dün oynanan Beşiktaş-Konyaspor maçında da hakem vasat altı performans sergiledi diyebilirim. Maçın 13. dakikasında Adil ceza sahası içerisinde rakibine kontrolsüz şekilde kaydı. Son bir çabayla topa dokunmuş olsa da kontrolsüz kayması neticesinde, rakibi Gedson’u düşürüyor. Gedson’u düşürmemiş olsa, top Beşiktaşlı oyuncunun önünde ve topa sahip olma şansı var. Burada Beşiktaş lehine bir penaltı verirse en doğru karar olurdu.

Maçın 41. dakikasında Muleka’nın golü öncesi, Umut Meraş topu kazanırken rakibine herhangi bir faul yapmıyor. Gol kararı doğruydu. 65. dakikada Konyasporlu Oğulcan’a çıkan ikinci sarı kart, dolayısıyla kırmızı kart hatalıydı. Oğulcan’ın rakibine sarı kartı gerektirecek müdahalesi yoktu.

Beşiktaşlı yıldızı maçtan sonra böyle eleştirdi Ona sahada rastlayanınız oldu mu

YORUM YAZ