MENÜ

Beşiktaş'ın yıldızı Bakhtiyor Zaynutdinov, Finlandiya-Kazakistan maçına damga vurdu!

Beşiktaş'ın geçtiğimiz yaz transfer döneminde Rus ekibi CSKA Moskova'dan transfer ettiği Zaynutdinov, Kazakistan'ın Finlandiya'yı mağlup ettiği maça damga vurdu. EURO 2024 Elemeleri H Grubu'nda Finlandiya ve Kazakistan karşı karşıya geldi ve sahneden Beşiktaşlı Zaynutdinov vardı. İşte detaylar...

Beşiktaş'ın yıldızı Bakhtiyor Zaynutdinov, Finlandiya-Kazakistan maçına damga vurdu!

Siyah-Beyazlı ekibin yeni transferi Bahtiyar Zaynutdinov, şu anda kadar Süper Lig'de beklenen etkiyi gösteremese de oyuncudan beklentiler büyük. Ancak, ülkesi Kazakistan Milli Takımı'nda oynadığı futbolla adından sıkça söz ettirecek gibi görünüyor. Kazakistan'ın Finlandiya zaferinin başrol oyuncusu oldu. Maçın ayrıntıları ve Zaynutdinov'un futbola başladığı dönemde karşılaştığı zorlukları mercek altına alalım. Detaylar haberimizde... 

Haberin Devamı

Etnik kökeni Özbek olan Bahtiyar Zaynutdinov, Kazakistan’ın Taraz kentinde yoksul bir ailenin çocuğu olarak doğdu. Futbol oynamaya beş yaşında başladı. İki erkek kardeşi Bobyr (kaleci) ve Bakhromde de (defans) profesyonel futbolculardı. Kendi anlatımına göre, futbol oynamaya başladığı saha, futbol oynanmayan zamanlarda ineklerin ve koyunların otladığı bir yeşil alandı.

Beşiktaşın yıldızı Bakhtiyor Zaynutdinov, Finlandiya-Kazakistan maçına damga vurdu

ZOR GÜNLER GEÇİRDİ

Taraz kulübü alt yapısına girdi ancak yaşadığı ciddi sakatlık nedeniyle futbol kariyeri, az kalsın daha başında sona erecekti. 17 yaşındayken dizindeki çapraz bağları yırtıldı. Ameliyat olması gerekse de, bünyesinde bulunduğu futbol kulübü de ailesi gibi maddi açıdan pek iyi durumda değildi. Bunun üzerine Taraz kulübünde formasını giydiği genç takımın futbolcuları ile Taraz’ın a takım oyuncuları ellerini ceplerine attı. Takım arkadaşlarının topladığı 70-80 bin Ruble para ile Astana’da bir hastanede ameliyat oldu.

Haberin Devamı

Astana’dan Rus ekibi Rostov’a transfer olabilmek içinse bu kez kendisi elini cebine attı. Başkent ekibiyle sözleşmesini süresinden önce sonlandırabilmek için gerekli tazminatı bizzat ödedi. CSKA Moskova da dahil olmak üzere forma giydiği tüm ekiplerde takım arkadaşlarıyla sıcak bir ilişki kurdu, taraftarın sevgilisi oldu.

Beşiktaşın yıldızı Bakhtiyor Zaynutdinov, Finlandiya-Kazakistan maçına damga vurdu

CSKA Moskova teknik direktörü Vladimir Fedotov, öğrencisinin Beşiktaş’a transferini ‘Onun gibi bir futbolcunun ayrılması üzüntü verici’ sözleriyle yorumladı. Bahtiyar ise asıl hedefinin Avrupa olduğunu gizlemeden siyah-beyazlıların yolunu tuttu: “Hayalim beş büyük ligde oynamak. Yaptırımlar nedeniyle Türkiye’den Avrupa’ya gitmek daha kolay.”

EMSAL BİR TRANSFER

Bakhtiyor Zaynutdinov’un transferi Kazakistan’da yeni bir dönemin kapısını araladı. Türkiye Futbol Federasyonu’nun yeni uygulamaya koyduğu kural neticesinde artık bu ülkenin futbolcuları, Süper Lig’de yabancı yerine yerli statüsünde top koşturuyor. Kazakistan’da bu kararın hem kulüpler hem de futbolcular nezdinde son derece olumlu karşılandığı tespit edildi. Kazak futbolcuların Türkiye Süper Ligi gibi güçlü bir ligdeki kulüplerde oynama şanslarının artmasından dolayı memnun oldukları, Bahtiyar transferini kendilerine örnek aldıkları öğrenildi.

Haberin Devamı

Beşiktaşın yıldızı Bakhtiyor Zaynutdinov, Finlandiya-Kazakistan maçına damga vurdu

FINLANDIYA MAÇINA DAMGA VURDU

EURO 2024 Elemeleri H Grubu'nda Finlandiya ve Kazakistan karşı karşıya geldi. Ev sahibi Finlandiya mücadelenin 28. dakikasında Robert Taylor'ın golüyle 1-0 öne geçerken devreye bu skorla girildi. İkinci yarının büyük bir bölümü bu skorla geçilirken Kazakistan, 77 ve 89. dakikada bulduğu gollerle 3 puanı aldI ve mücadelen 2-1'lik üstünlükle ayrıldı. Kazakistan'a galibiyeti getiren golleri Bakhtiyor Zaynutdinov kaydetti.

Bu sonucun ardından Kazakistan, puanını 15'e yükseltip gruptaki 5. galibiyetini elde etti. Finlandiya ise 4. kez sahadan yenilgiyle ayrıldı. Bakhtiyor Zaynutdinov, attığı 2 golle Kazakistan'ı Finlandiya karşısında galibiyete taşıdı. Süper Lig'de Beşiktaş forması giyen Zaynutdinov, Kazakistan Milli Takımı'nın en golcü oyuncusu oldu. Zaynutdinov, 34 maçta 14 gol atma başarısı göstererek taraftarlarının sevgilisi oldu.

Haberin Devamı

Beşiktaşın yıldızı Bakhtiyor Zaynutdinov, Finlandiya-Kazakistan maçına damga vurdu

YORUM YAZ