MENÜ

Beşiktaş'ın yeni savaşçısı: Alex Oxlade-Chamberlain!

Liverpool'un Jamaika asıllı İngiliz oyuncusu Alex Oxlade-Chamberlain, Beşiktaş ile transfer görüşmelerine başladı. Yıldız oyuncu İngiltere'de genç yaşta birçok rekorun sahibi olurken son yıllarda olumsuz bir tabloyla anıldı. İşte detaylar...

Beşiktaş'ın yeni savaşçısı: Alex Oxlade-Chamberlain!

Transfer çalışmalarına devam eden Beşiktaş, Jamaika asıllı İngiliz oyuncu Alex Oxlade-Chamberlain ile görüşmelere başlandığını Kamu Aydınlatma Platformu'na bildirdi.

Haberin Devamı

2009 yılında Southampton altyapısına giren yıldız oyuncu, 2011'de 13.80 milyon Euro karşılığında Arsenal'e transfer oldu. 2017 yılına kadar Londra ekibinde kalan 29 yaşındaki oyuncu 2017'de 38 milyon Euro bedelle Liverpool'un yolunu tutmuştu.

Premier Lig'de toplam 235 maça çıkan Chamberlain, 20 gol ve 28 asist yaptı.

Beşiktaşın yeni savaşçısı: Alex Oxlade-Chamberlain

BABASINDAN ETKİLENDİ

15 Ağustos 1993 tarihinde Portsmouth'ta dünyaya geldi. Spora rugby ve kriket oynayarak başlasa da sonradan futbola yöneldi.

Babası Mark Chamberlain, Portsmouth ve Brighton gibi takımlarda oynamış olan hızıyla tanınan bir sağ kanat oyuncusuydu. Alex Oxlade de babasından etkilenerek futbolcu olmaya karar verdi.

GENÇ YAŞTA REKORLARIN SAHİBİ OLDU

16 yaşındayken, Huddersfield Town maçında sonradan oyuna girerek Southampton'ın gelmiş, geçmiş en genç ikinci oyuncusu oldu.

Haberin Devamı

Premier Lig'de ise Theo Wallcot'tan sonra forma giyen en genç isim olmayı başardı. Ayrıca Şampiyonlar Ligi'nde gol atan en genç oyuncu konumunda da bulunuyor.

Beşiktaşın yeni savaşçısı: Alex Oxlade-Chamberlain

Çok süratli ve çok güçlü bir oyuncu olması nedeniyle orta sahanın yanı sıra gerektiğinde kanatlarda da görev yapabiliyor. Üst düzey bir top sürme yeteneğine sahip.

Orta sahaya müthiş bir dinamizm katma becerisine sahip olan İngiliz oyuncunun en büyük sorunu ise sakatlık sorunları.

SAKATLIK KARNESİ

Geçen sezon yaşadığı uyluk sakatlığı nedeniyle 93 gün sahalardan uzak kaldı ve 14 maç kaçırdı. 21/22 sezonunda sakatlık yaşamayan Alex Oxlade-Chamberlain, tüm kulvarlarda 29 maçta görev aldı.

2020/2021 sezonunda 113 gün sahalardan uzak kalan yıldız oyuncu 20 maç kaçırdı.

Beşiktaşın yeni savaşçısı: Alex Oxlade-Chamberlain

İngiliz oyuncu herhangi kronik bir sakatlık durumu yaşamazsa Süper Lig'de çok etkili olacağı kesin. Üst düzey bir fizik gücü ve top tekniğine sahip olan Chamberlain, Türkiye'de fark yaratabilecek kalitede bir isim.

Beşiktaşın yeni savaşçısı: Alex Oxlade-Chamberlain

YORUM YAZ