MENÜ

Beşiktaş'ın iptal edilen golüyle ilgili gerçek ortaya çıktı! Pendikspor maçında damga vuran olay...

Beşiktaş'ın sahasında Pendikspor ile 1-1 berabere kaldığı karşılaşmada siyah - beyazlıların iptal edilen golünün yankıları sürmeye devam ediyor. Fanatik yazarı Deniz Çoban, bu pozisyonu değerlendirirken VAR odasında yaşananları da açıkladı. İşte detaylar...

Beşiktaş'ın iptal edilen golüyle ilgili gerçek ortaya çıktı! Pendikspor maçında damga vuran olay...

Trendyol Süper Lig'in ikinci haftasında Beşiktaş sahasında ligin yeni ekiplerinden Pendikspor'u konuk etti. Siyah - beyazlılar 12. dakikada Amir Hadziahmetovic'in ceza sahasına gönderdiği topu Omar Colley'in filelere göndermesiyle 1-0 öne geçti ve ilk yarı bu skorla sona erdi.

Haberin Devamı

Mücadelede dakikalar 90+4'ü gösterdiğinde Pendikspor bir penaltı kazandı. Topun başına geçen Oscar Romero'nun vuruşunda top filelere gitti ve takımlar sahadan birer puanla ayrıldı.

BEŞİKTAŞ'IN İPTAL EDİLEN GOLÜ OLAY OLDU

Mücadelede Arthur Masuaku'nun köşe vuruşundan ceza sahasına gönderdiği topu Omar Colley yine kafayla filelere gönderdi, ancak yan hakem topun ceza sahası dışından geldiği gerekçesiyle bayrağını kaldırdı.

Maçın ardından Beşiktaş resmi sosyal medya hesapların pozisyonun görüntülerini paylaşırken, "Emek hırsızları bunun hesabını vereceksiniz" ifadelerini kullandı.

Beşiktaşın iptal edilen golüyle ilgili gerçek ortaya çıktı Pendikspor maçında damga vuran olay...

TRIO'DA DA KONUŞULDU

Yayıncı kuruluşta yayınlanan Trio programında eski hakemler pozisyonu masaya yatırdı. İşte konuşulanlar...

Haberin Devamı

'BAYRAKLAR GECİKMELİ, YARDIMCI HAKEM BUNA UYMAMIŞ'

Bahattin Duran: VAR ülkemizde uygulanmaya başladıktan sonra yan hakemler bayrağı geciktiriyor. Yardımcılara şu tavsiye ediliyor, 'Pozisyon bitip sonuç alınana kadar yardımcı hakem arkadaşlarımız bayraklarını geciktirmeli' deniyor. Yardımcı hakem topun tamamen çizgiyi geçtiğini gördüyse bile bayrağını kaldırmamalı. Neden? Kadir Sağlam da yardımcı hakeme hemen uyup düdük çalsa oyun durmuş olur, Beşiktaş'ın golünü VAR değerlendiremiyor. VAR'ın düzeltebilmesi açısından bayraklar gecikmeli, yardımcı hakem arkadaş buna uymamış.

BEŞİKTAŞ VE GALATASARAY...

'BİR BAYRAK İLE HERKES TACA ÇIKTI'

Bülent Yıldırım: Ogün Kamacı, yapmaması gereken bir hatayı yaparak 3. Lig maçı yönetiyormuşçasına emin olmadan hisleriyle bir bayrak çekti. Topun tamamının çizgiyi geçtiğini görmeden, bayrak kaldırmamalısınız. VAR devreye giremiyor. Bir bayrak ile herkes taca çıktı. VAR sisteminde yayındaki bütün kamera açılarına eşit olarak ve anında ulaşma şansı olan VAR, bizim kadar görebiliyor. VAR'da sistem şu, maç görevlisinin vermiş olduğu bir kararı değiştirebilmeniz için aksi yönde kanıt bulup ispat etmeniz gerekir.

'TEMİZ BİR GOL, YANLIŞ TESPİTLE İPTAL EDİLMİŞ'

Bülent Yıldırım: VAR, çıkıp çıkmadığını ispat edemiyor, maç görevlisinin kararını desteklemek zorunda kalıyor. Hatalı bir bayrak var. Hem futbol anlayışıma, fiziksel olarak topun gidişine göre topun tamamının çıkmış olduğunu düşünmüyorum. Temiz bir gol, yanlış yardımcı hakem tespitiyle iptal edilmiş görünüyor.

Haberin Devamı

Beşiktaşın iptal edilen golüyle ilgili gerçek ortaya çıktı Pendikspor maçında damga vuran olay...

'YAPABİLECEĞİM BİR ŞEY YOK' DEDİ BELLİ Kİ'

Deniz Çoban: VAR'ın baktığı açıda sahanın konumu gereği çizginin tamamı görünmüyor. Çizginin tamamı görünmediği için de 'İptal kararını uygulayabilirsin, yapabileceğim bir şey yok' dedi belli ki. Bu görüntülerden topun çıkıp çıkmadığını tespit etmek kolay değil. Yardımcı hakemi eleştireceğimiz konu bayrağı çok erken kaldırması. Bayrağı geciktirse bile tahmin ediyorum ki top kaleye girdikten sonra kaldıracaktı. Sonucu değiştiren bir durum olmayacaktı.

Fanatik yazarı Deniz Çoban, konuyla ilgili yeni bir yazı kaleme aldı.

DENİZ ÇOBAN | GÜNAHI DA SEVABI DA YARDIMCI HAKEME

Beşiktaş, Pendikspor maçındaki gol iptal kararı tartışmaların doğru bir düzlemde ilerlemediği fikrindeyim. Malumunuz, tüm tartışma VAR üzerinden yürüyor ve VAR kayıtları merak ediliyor. Oysa bu pozisyonda en son tartışılacak kişi Video Yardımcı hakemdir. Çünkü VAR’ın herhangi bir pozisyona müdahil olabilmesi için sahada verilen kararın aksini ispatlayacak bir görüntüye ulaşması gerekir. Ve bu görüntü şüpheye mahal vermeyecek şekilde açık ve bariz olmalıdır. VAR’ın, topun dışarıdan çevrilmediğini ispatlayacağı tek açı, gol çizgisini tam cepheden gören kamera açısıdır. Onun dışındaki tüm kamera açıları yanıltır. Gol çizgisini gören kamera açısı ise, stattaki kamera platformunun konumu gereği (Bu durum bir çok stadyumda da aynıdır) gol çizgisinin tamamını göstermemekte, kameranın bulunduğu tarafa yakın korner bayrağından itibaren yaklaşık 20 metrelik bir bölüm kör nokta olarak kalmaktadır.

Haberin Devamı

TALİ SORUMLULUK MHK'DA

Pozisyonu gol çizgisi kamerasından izleyen VAR, bu 20 metrelik kör noktada topun nerede olduğunu göremediği için sahadaki kararın aksini ispatlayacak bir görüntü bulamamış ve hakeme ulaşamamıştır. Tribünden çekilen görüntülerin hem VAR’ın elinde olma ihtimali hem de resmi olarak kullanılma ihtimali yoktur. Dolayısıyla bu pozisyonun günahı da sevabı da gol çizgisine cepheden bakan ve bu bayrağı kaldıran yardımcı hakeme aittir. Topun pozisyonuna bakınca da çok büyük ihtimalle hata yapmış olduğunu söyleyebilirim. Bu değerlendirmemi yeterli görüntü olmadığı için, VAR gibi ben de ispatlayamam ve sadece benim görüşüm olarak kalır. Özetin özeti: Sorumluluk VAR’da değil bu bayrağı kaldıran yardımcı hakemdedir. Tali sorumluluk ise henüz Süper Lig tecrübesi 4 maçla sınırlı olan bir yardımcı hakemi bu maça atama riskini almış Merkez Hakem Kurulu’ndadır.

Haberin Devamı

Beşiktaşın iptal edilen golüyle ilgili gerçek ortaya çıktı Pendikspor maçında damga vuran olay...

YORUM YAZ