MENÜ

Beşiktaş'ın iflasını istedi! Davayla alakalı Çebi'den ilk açıklama geldi

Beşiktaş'ın eski stoper oyuncusu Domagoj Vida'nın menajerinin açtığı davada şok bir gelişme yaşandı. Oyuncunun menajeri, kulüple ilgili şaşırtıcı bir talepte bulundu. İşte detaylar...

Beşiktaş'ın iflasını istedi! Davayla alakalı Çebi'den ilk açıklama geldi

2018-2022 yılları arasında Beşiktaş'ta forma giyen Domagoj Vida, siyah-beyazlı kulüpten ayrıldı ancak o günden bu yana bu transferin yarattığı problemler devam ediyor. Hırvat stoperin menajeri Uğur Avadan’ın,1 milyon 935 bin euroluk alacağının ödenmediği gerekçesiyle siyah beyazlı kulüp için açtığı icra davasında şok bir gelişme yaşandı. Avadan, 2022 yılında açtığı davaya Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin itiraz etmesi üzerine bu kez itirazın iptali ve Beşiktaş’ın iflası istemi ile dava açtı.

Haberin Devamı

ÇEBİ: 'VIDA TRANSFERİNDE USULSÜZLÜK TESPİT EDİLDİ'

Beşiktaş’ın eski başkanı Ahmet Nur Çebi, konuyla ilgili olarak Hürriyet’e yaptığı açıklamada, "Yönetimde olduğumuz dönemde KPMG’nin yaptığı inceleme sonucunda Vida’nın transferinde usulsüzlük tespit edildi. Kulüp bu davayı kazanır. Çünkü usulsüzlük olmadığını düşünüyoruz. Bu borç ise Fikret Orman döneminde yapılan bir borç. Ne beni ne de Hasan Arat’ı kapsar” dedi.

Beşiktaşın iflasını istedi Davayla alakalı Çebiden ilk açıklama geldi

BEŞİKTAŞ'TAN KAP'A AÇIKLAMA

Beşiktaş Kulübü, Domagoj Vida’nın menajerlik şirketinin 2 milyon 251 bin 3 euro için iflas talebiyle açılan davanın reddedilme kararının istinaf mahkemesi tarafından kaldırıldığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi.

Yayınlanan bildiride, "Konuyla ilgili 24.01.2023 tarihli özel durum açıklamamızda özetle, Global Menajerlik Ltd. Şti. tarafından Şirketimiz aleyhine 2.001.253,4 Avro tutarında alacak için İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde itirazın iptali ve iflas davası açıldığı, davanın reddine karar verildiği bildirilmiştir. Bu karar davacı vekili tarafından istinaf edilmiştir. İstinaf mahkemesi tarafından yerel mahkeme kararının kaldırılmasına karar verilmiş olup dava İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde devam etmektedir. 25.01.2024 tarihli duruşmada takip konusu alacağın varlığı konusunda rapor hazırlanmak üzere dosya bilirkişi heyetine tevdii edilmiştir. Bir sonraki duruşma 06.06.2024 tarihinde yapılacaktır" ifadeleri yer aldı.

Haberin Devamı

VIDA NEREDE, NE YAPIYOR?

2018 yılının yaz transfer döneminde Dinamo Kiev'den bedelsiz olarak Beşiktaş'a transfer olan Domagoj Vida, siyah-beyazlı takımla tüm kulvarlarda toplamda 165 maça çıktı. Söz konusu 165 karşılaşmada 16 gol atıp bir asist yapan tecrübeli savunma oyuncusu, Beşiktaş ile 2020-21 sezonunda Süper Lig şampiyonluğu yaşadı. Vida aynı zamanda Türkiye'de Süper Kupa'yı kazanan takımda da yer aldı. Hırvat futbolcu, 4.5 yıl Beşiktaş forması giydikten sonra temmuz 2022’de kulüpten ayrılmış ve Yunanistan’ın AEK kulübüne transfer olmuştu. Şu ana kadar AEK ile 48 maça çıkan Vida, 5 gol atıp 3 asist kaydetti.

Haberin Devamı

Beşiktaşın iflasını istedi Davayla alakalı Çebiden ilk açıklama geldi

YORUM YAZ