MENÜ

Beşiktaş'ın Dinamo Kiev galibiyetinin şifreleri: Gedson ve Rashica...

Konferans Ligi'nde mücadele eden temsilcimiz Beşiktaş deplasmanda Ukrayna ekibi Dinamo Kiev'i 3-2 ile geçti. Siyah - beyazlıların aldığı bu galibiyeti Fanatik yazarları değerlendirdi. İşte detaylar...

Beşiktaş'ın Dinamo Kiev galibiyetinin şifreleri: Gedson ve Rashica...

UEFA Avrupa Konferans Ligi Play-Off Turu ilk maçında Şenol Güneş yönetimindeki Beşiktaş, Mircea Lucescu'lu Dinamo Kiev’e konuk oldu. Ukrayna’daki savaş sebebiyle Romanya’nın başkenti Bükreş’teki Giuleşti Stadı’nda oynanan ve İngiliz hakem Darren England'ın yönettiği 90 dakika gol düellosuna sahne oldu.

Haberin Devamı

GOL DÜELLOSU!

40. dakikada Vincent Aboubakar'ın penaltı golüyle soyunma odasına önde giren temsilcimiz, 60. dakikada Mykola Shaparenko'yu durduramadı. 63. dakikada Omar Colley'le bir kez daha öne geçen Beşiktaş'a Ukrayna ekibinin yanıtı 66. dakikada Nazar Voloshyn'le oldu.

FİŞİ YENİ TRANSFERLER ÇEKTİ

Uzatma dakikalarına 2-2'lik eşitlikle girilirken 90+4'te Beşiktaş, avantajı kapan taraf oldu. Milot Rashica'nın asistinde Kiev ağlarını sarsmayı başaran Bakhtiyor Zaynutdinov sonucu belirleyen isim oldu.

Sahadan 3-2 galip ayrılan Şenol Güneş'in öğrencileri, tur kapısını sonuna kadar araladı.

Beşiktaşın Dinamo Kiev galibiyetinin şifreleri: Gedson ve Rashica...

Temsilcimiz Beşiktaş'ın deplasmandan avantajlı skorla döndüğü karşılaşmayı Fanatik yazarları değerlendirdi.

CEM DİZDAR | YAVAŞ YAVAŞ DENGEYE OTURUYOR

Haberin Devamı

Savaş nedeniyle evinden yurdundan olan Kiev, onca yoksunluğa rağmen maçın hemen başında oyunu Beşiktaş alanına yıkmayı başardı. 20. dakikalara doğru Beşiktaş yavaş yavaş baskıyı kırıp Gedson/Salih Uçan merkezli organizasyonlarla karşı alana sızmaya başladı. Savunmadan pasla çıkışlar gittikçe olgunlaşınca oyun önce dengeye geldi ardından Beşiktaş ağırlığını her dakika daha da hissettirmeye başladı ve nihayet penaltı golü geldi. Ancak Kiev ikinci devreye de ilki gibi başlayıp topu kaleye de gönderdi ama karar VAR’dan döndü. Beşiktaş’ın orta saha direnci düşünce Kiev bu alanı kolay geçip ağırlığını gittikçe hissettirmeye başladı. Bir duran top golüne karşın iki organizasyon golü yedi Beşiktaş.

Bu kopuşlar İstanbul’da olmamalı

Sakatlanan Masuaku’nun çıkışının ardından Beşiktaş sol kanadı ikinci devre rakibin ev verimli kullandığı kulvar oldu. Yine de 80’e doğru değişikliklerin de oyuna ısınmasıyla Beşiktaş oyuna yeniden döndü. İki kez öne geçmesine rağmen oyunu ve skoru kontrol etmekte zorlandı Beşiktaş. Yine de onca git gel içinde tıpkı bir gece önce Norveç’te olduğu gibi uzatmada Rashica ile Bakhtiyar Zaynutdinov iş birliğiyle turun kapısını Bükreş’te araladı. Tahminim o ki, İnönü’deki rövanşta tıpkı buna benzer bir maç izleyeceğiz. Beşiktaş’ın gol atma sorunu yaşayacağını düşünmüyorum ama bu maçtaki kopuşları İnönü’de kesinlikle göstermemeleri gerek.

Haberin Devamı

Beşiktaşın Dinamo Kiev galibiyetinin şifreleri: Gedson ve Rashica...

ALİ ECE | BAHTİYAR DÖNÜYOR

Dinamo Kiev, maça tam saha presle başladı. AmirSalih ikilisine ilk 15 dakika neredeyse hiç top aldırmayıp baskı kurdular. Şenol hoca, Lucescu’nun bu planını iyi analiz etti ve hemen Amir’i, Salih’in yanından ayırarak iki stoperimizin ortasına monte edip Dinamo Kiev’in presini kırmayı başardı. Aboubakar’ın arkada kalan ayağıyla attığı şut golün sinyali oldu. Bu kez penaltıyı usta işi kullandı Kamerunlu gol ustası! Aboubakar ve Gedson’dan sonra Beşiktaş’ın en formda oyuncusu olan Masuaku ilk yarıyı sakatlanmasına rağmen tamamladı. Ancak Beşiktaş ikinci yarıya Masuaku ile başlayamayınca en sakin gücünü kaybetti. Şenol hoca ikinci yarıda iki kez sol bekini değiştirse de Masuaku’nun yeri dolmadı.

Rashica’nın zekası...

Kiev attığı iki golde de dengesi bozulan savunmamızdaki boşluklardan faydalandı. 75’te Kiev yine solumuzdan geldi ve Mert kalesinde devleşmese üçüncü golü de yiyebilirdik. Colley, geldiğinden beri duran toplarda çok önemli bir ofansif silah. Ancak savunmada mutlaka daha yönlendirici, lider özellikli yani giden Saiss’in yerini doldurabilecek profilde bir oyuncuyla beraber stoper tandemini oluşturmalı. Neyse ki son bölümde Mert kurtarmaya, Gedson olağanüstü eforuna devam etti, Rashica’nın oyun zekası da onlara eklenince Beşiktaş deplasmandan Bakhtiyor döndü!

Haberin Devamı

Beşiktaşın Dinamo Kiev galibiyetinin şifreleri: Gedson ve Rashica...

YORUM YAZ