MENÜ

Beşiktaş'a yıldız hoca! Manchester United efsanesi geliyor...

Rıza Çalımbay'la vedalaşan Hasan Arat ve ekibi, 2024 yılında takımı tartışmasız bir isme emanet etmek istiyor. Şenol Güneş, Burak Yılmaz ve Çalımbay üçlüsünü aynı dönem içerisinde gönderen Beşiktaş riske girmeyeceği net bir teknik adamı takımın başına getirecek. Bu doğrultuda birçok isim listeye girse de öncelikli iki aday var. Birisi Manchester United efsanesi ve o yıldız hocayla görüşmeler başladı. İşte detaylar...

Beşiktaş'a yıldız hoca! Manchester United efsanesi geliyor...

Sezona Şenol Güneş yönetiminde başlayan Beşiktaş, tecrübeli teknik adamla 7'si Süper Lig, 8'i de UEFA Avrupa Konferans Ligi eleme ve grup aşaması olmak üzere 15 maça çıktı. Güneş, Avrupa'da 8 mücadelede 6 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet yaşarken, ligde ise 4 galibiyet, 2 mağlubiyet ve 1 beraberlik aldı. Deneyimli çalıştırıcı, 2.13 maç başı puan ortalamasıyla görevinde ayrıldı.

Haberin Devamı

Beşiktaşa yıldız hoca Manchester United efsanesi geliyor...

Burak Yılmaz hayal kırıklığı yarattı

Şenol Güneş'in ardından yardımcılığını yapan Teknik Sorumlu Burak Yılmaz takımın başına geçti. Yılmaz'ın bu macerası sadece 6 karşılaşmayla sınırlı kaldı. Süper Lig'de 4 müsabakada 2 galibiyet, 2 mağlubiyet yaşayan Beşiktaş, Burak Yılmaz idaresinde Avrupa Konferans Ligi'nde ise Norveç temsilcisi Bodo/Glimt'e 3-1 ve 2-1'lik skorlarla yenildi. Yılmaz'ın maç başı puan ortalaması ise 1.00 olarak kayıtlara geçti.

Beşiktaşa yıldız hoca Manchester United efsanesi geliyor...

Çalımbay'dan 1.43 puan ortalaması

Ligde 5 müsabakaya çıkan Rıza Çalımbay idaresindeki Beşiktaş ise 2 galibiyet, 2 mağlubiyet ve 1 beraberlik aldı. Bu süreçte UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu'nda siyah-beyazlı ekip, evinde Belçika temsilcisi Club Brugge'a 5-0 kaybederken, İsviçre'de karşılaştığı Lugano'yu ise 2-0 mağlup etti. Beşiktaş söz konusu dönemde 8 gol atarken, kalesinde ise 13 gole engel olamadı. Rıza Çalımbay, bu 7 maçta 1.43 puan ortalaması yakaladı.

Haberin Devamı

Listede dev isimler var

2023 yılı sona ermeden 3 teknik adamla yollarını ayıran Kara Kartal'da yönetim çalışmalara başladı. Bir yandan transfer için kollar sıvanırken diğer taraftan da takımın emanet edileceği hoca konusunda temaslar sürüyor. Siyah-Beyazlılar'ın listesinde Sergen Yalçın, Fabio Cannavaro, Slaven Bilic, Jorge Sampaoli, Ruud Van Nistelrooy, Frank de Boer ve Stanislav Cherchesov gibi isimler yer alsa da adaylar arasında öne çıkan iki farklı isim var.

Beşiktaşa yıldız hoca Manchester United efsanesi geliyor...

Fransız medyası duyurdu

Birisi daha çok Lyon'dan tanıdığımız, son olarak da Rennes'i çalıştıran Bruno Genesio... Fransız basını başta olmak üzere Avrupa medyası, Kara Kartal'ın öncelikli hedeflerinden birinin 57 yaşındaki hoca olduğunu duyurdu. Kasım ayında 2.5 yıllık Rennes macerasına nokta koyan Fransız çalıştırıcı için yoklamaların devam ettiği öğrenildi.

Beşiktaşa yıldız hoca Manchester United efsanesi geliyor...

2 yıldır takım çalıştırmıyor

Beşiktaş'ın diğer öncelikli adayı ise Ola Gunnar Solskjaer... Manchester United efsanesi olan Norveçli futbol adamı son olarak da Kırmızı Şeytanlar'ı çalıştırdı. NTV'nin haberine göre; Siyah-Beyazlılar, 2 yıldır boşta olan başarılı teknik adamla resmi görüşmelere başladı.

Haberin Devamı

YENİ ADRESİ ŞAŞIRTTI...

Beşiktaşa yıldız hoca Manchester United efsanesi geliyor...

YORUM YAZ