MENÜ

Beşiktaş yeni forvetini buldu! Muleka'nın yerine geliyor

Süper Lig'de geçtiğimiz sezonu 78 puan toplayarak tamamlayan Beşiktaş'ta flaş gelişmeler yaşanıyor. Yeni sezon için Şenol Güneş'in raporları doğrultusunda hareket eden siyah-beyazlı ekip, ilk olarak Emrecan Bulut'u kadrosuna kattığını duyurmuştu. Bu hamle sonrası hızını arttıran Kartal, Jackson Muleka'nın Arabistan, Mısır, Katar ve Rusya gibi ülkelerin takımları ile transfer listesinde adının geçmesi sonrası alternatif bir oyuncu bularak düğmeye bastı.

Beşiktaş yeni forvetini buldu! Muleka'nın yerine geliyor

Süper Lig'de 2022-2023 sezonunun sona ermesiyle birlikte takımlar yeni sezon için çalışmalarına start verdi. Bu doğrultuda Şenol Güneş'in transfer raporları doğrultusunda hareket etme kararı alan siyah-beyazlı ekip, kadrosuna ilk olarak Emrecan Bulut'u kattığını duyurdu. Geçtiğimiz günlerde yeni sezon için değerlendirmeler yapan Şenol Güneş, acilen stoper ve hücum hattına takviye yapılması gerektiği üzerinde durmuştu.

Haberin Devamı

STOPER HAMLESİ GELDİ

Siyah-beyazlılar, uzun süredir görüşme halinde olduğu Leicester City'nin yıldızı Daniel Amartey ile anlaşmayı sağladı. Leicester City ile sözleşmesi sona eren ve bonservisi elinde bulunan Ganalı stoperin imza parası isteği pazarlıkları uzatmıştı. Ancak siyah-beyazlılar, ikili görüşmeler sonucunda bu sorunu ortadan kaldırmayı başardı. Beşiktaşlı kurmayların, 1.5 milyon Euro yıllık ücret önerisinin biraz daha üzerine çıkıp ayrıca bonus maddeleri ekleyerek 28 yaşındaki savunmacıyı ikna ettiği öğrenildi.

Beşiktaş yeni forvetini buldu Mulekanın yerine geliyor

VELDE İDDİASI

Sol kanat için arayış içinde olan Beşiktaş, daha önce Trabzonspor'un da istediği Kristoffer Velde için devreye girdi. Polonya'nın Lech Poznan takımıyla 2025 Aralık ayına kadar sözleşmesi bulunan oyuncuyla ilk teması kuran siyah-beyazlı yönetim, mali şartlar üzerinden görüşmeleri sürdürme kararı aldı. Norveç Milli Takımı forması da giyen 23 yaşındaki futbolcuya teknik direktör Şenol Güneş'in de olumlu bakması sonrası transfer ön sıraya alındı.

Haberin Devamı

Beşiktaş yeni forvetini buldu Mulekanın yerine geliyor

Siyah-beyazlı ekipte tüm bu gelişmeler yaşanırken, yeni sezon için de transfer çalışmaları şimdiden başlamıştı. Bu doğrultuda kadrosuna Emrecan Bulut'u katan Kartal'da flaş bir transfer gelişmesi daha yaşandı.

MULEKA YERİNE OKEREKE HAMLESİ

Siyah-beyazlıların en çok teklif alan oyuncusu, geçtiğimiz sezon beklentileri karşılayamayan Jackson Muleka oldu. Demokratik Kongolu forvete; Suudi Arabistan, Mısır, Rusya, Katar ve Avrupa'dan çeşitli teklifler geldi. Satın alma opsiyonlu kiralama dışında direkt bonservisiyle isteyen takımlar da Beşiktaş'ın kapısını çaldı. 23 yaşındaki futbolcu için şu ana dek gelen en yüksek rakam, 3.5 milyon Euro seviyesine ulaştı. Şayet Kara Kartal'ın istediği 5 milyon Euro görülürse, oyuncunun gidişi gerçekleşecek.

Beşiktaş yeni forvetini buldu Mulekanın yerine geliyor

SERİE B'DE FORMA GİYMEK İSTEMİYOR

Bu duruma hazırlıksız yakalanmak istemeyen yönetim, Muleka'nın yerini David Okereke ile doldurmak için girişim yapacak. Siyah-beyazlı kurmaylar, listesine aldığı Nijeryalı oyuncu konusunda nabız yoklamaya başladı. İtalya Serie B'ye düşen Cremonese'de forma giyen 25 yaşındaki Okereke, yeni sezonda alt ligde oynamak istemediğinden ayrılmayı arzu ediyor. Santrafor dışında kanat forvet olarak görev yapabilen Okereke, geride kalan sezonda 38 maçta 8 gol, 3 asistle oynadı. 7 kez Nijerya Milli Takımı forması giydi. Güncel piyasa değeri 4 milyon Euro olarak gösteriliyor.

Haberin Devamı

Ghezzal'ın Montpellier'e Attığı Müthiş Frikik Golü

Beşiktaş yeni forvetini buldu Mulekanın yerine geliyor

YORUM YAZ