MENÜ

Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin UEFA Konferans Ligi gelirleri belli oldu

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde rakiplerini eleyerek gruplara kalan Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin elde edeceği gelirler belli oldu.

Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin UEFA Konferans Ligi gelirleri belli oldu

Beşiktaş, Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev'i saf dışı bırakırken Fenerbahçe'de Hollanda ekibi Twente'yi elemeyi başararak gruplara kalmayı başarmıştı. UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde adını grup aşamasına yazdıran temsilcilerimiz Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın kasalarına girecek paralar belli oldu. İşte detaylar...

Haberin Devamı

ÜLKE PUANINDA UÇUŞA GEÇTİK

Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’ne katılımı, ülkeler sıralamasında 9. sırayı sağlamlaştırdı. Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin elde ettiği zaferler, sıralamada Türkiye’ye büyük katkı sağladı. Adana Demirspor ise oldukça başarılı geçirdiği dönemde maalesef penaltılarda Avrupa defterini kapattı. Eğer sezonu ilk 10 sırada tamamlarsak 2024-25 sezonunun lig şampiyonu, 2025-26 sezonunda doğrudan Şampiyonlar Ligi’ne gruplardan katılacak. Türkiye 32.850 puanla 9. sırada kendine yer buldu. 10. sıradaki İskoça ile farkı açan Türkiye, 8. sıradaki Belçika'ya da yaklaştı.

Beşiktaş ve Fenerbahçenin UEFA Konferans Ligi gelirleri belli oldu

ABOUBAKAR KİEV'İ DE AFFETMEDİ!

Kamerunlu forvetin gazabından Dinamo Kiev, dün gece de kurtulamadı. Vincent Aboubakar, olağanüstü çalımlar sonrası, şık bir vuruşla zaferi müjdeledi. Avrupa’da 11 gole ulaşan yıldız golcü, Cenk Tosun’u yakaladı. Beşiktaş'ın Kamerunlu hücum silahı Vincent Aboubakar, dün gecenin yıldızlarındandı. Bükreş’te oynanan ve 3-2 kazanılan ilk maçta penaltı vuruşuyla perdeyi açan siyahi yıldız, dün gece 53. dakikadaki olağanüstü çalımları ve finaldeki şık vuruşuyla zaferi müjdeleyen isimlerdendi. Bu sezon ön elemelerde toplam 5 gol, 1 asistle yıldızlaşan Aboubakar, Beşiktaş’a en fazla skor katkısı yapan oyuncu oldu. Aboubakar, Kiev ağlarına attığı golle, Avrupa kupalarında Beşiktaş’a toplamda 11 gol kazandırmış oldu. Kamerunlu, böylece takım arkadaşı Cenk Tosun’u yakaladı. Aboubakar’ın önünde 12’şer gollü Quaresma ve Bobo ile 14 gollü Oktay Derelioğlu var.

Haberin Devamı

Beşiktaş ve Fenerbahçenin UEFA Konferans Ligi gelirleri belli oldu

DZEKO GOLLERİNE DEVAM EDİYOR

Edin Dzeko, Fenerbahçe’nin bu sezonki ilk transferlerinden biri oldu. Boşnak forvet, İstanbul’da İnter ile Şampiyonlar Ligi Finali’ne çıktıktan birkaç gün sonra Sarı- Lacivertliler’e imza attı. Dünyaca ünlü yıldız, Fenerbahçe macerasına da golcülüğünü konuşturarak başladı. Dzeko, Sarı-Lacivertli formayla son 4 resmi maçta 4 kez ağları sarsarken, 1 de asist yaptı. 37 yaşındaki oyuncunun genel karnesi ise 6 karşılaşmada 5 gol, 3 asist şeklinde oldu. Edin Dzeko, ligde bir maç eksik oynamasına rağmen Ankaragücü forması giyen Efkan Bekiroğlu ile birlikte 3 golle krallık yarışında zirvede yer alıyor.

Haberin Devamı

Beşiktaş ve Fenerbahçenin UEFA Konferans Ligi gelirleri belli oldu

BEŞİKTAŞ VE FENERBAHÇE'NİN GELİRLERİ BELLİ OLDU

Kulüplerin UEFA katsayılarına ek olarak katılım paylarından aldıkları gelir hesaplandığında Beşiktaş 4 milyon 441 bin 500 Euro; Fenerbahçe ise 4 milyon 219 bin Euro gelir elde edecek. UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde gruplarda alınacak her galibiyete 500 bin Euro, beraberliğe ise 166 bin Euro daha ödenecek.

Beşiktaş ve Fenerbahçenin UEFA Konferans Ligi gelirleri belli oldu

Grup liderliği 650 bin Euro, grup ikinciliği 325 bin Euro, son 32 turu 300 bin Euro, son 16 turu 600 bin Euro, çeyrek final 1 milyon Euro, yarı final 2 milyon Euro, şampiyonluk ise 5 milyon Euro ile ödüllendirilecek.

Beşiktaş ve Fenerbahçenin UEFA Konferans Ligi gelirleri belli oldu

YORUM YAZ