MENÜ

Beşiktaş transfer bombasını patlattı! Son dakika Beşiktaş transfer haberleri...

Bu akşam Torshavn ile UEFA Avrupa Ligi'nde karşılaşacak Beşiktaş bir taraftan tranfser çalışmalarını sürdürüyor. Enzo Roco transferi bunlardan bir tanesi. Ayrıca diğer tranfserler içinde sıcak gelişmeler var. İşte 25 Temmuz Perşembe son dakika Beşiktaş transfer haberleri ve detaylar...

Beşiktaş transfer bombasını patlattı! Son dakika Beşiktaş transfer haberleri...

25 Temmuz Perşembe son dakika Beşiktaş transfer haberlerinde sıcak gelişmeler yaşanıyor. Siyah-Beyazlı takım Şili'li stoper Enzo Roco'yu kadrosuna katmaya hazırlanıyor. Transferin bitmesi an meselesi. Ayrıca diğer transferlerle ilgili de yeni gelişmeler var. İşte detaylar...

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ'TAN SÜRPRİZ TRANSFER: ENZO ROCO

Beşiktaş'ta transferde sıcak saatler yaşanıyor. Siyah-beyazlılar aradığı stoperi Meksika'da buldu. Cruz Azul forması giyen 25 yaşındaki Enzo Roco ile her konuda anlaşma sağlandı.

3+1 yıllık sözleşme

Beşiktaş anlaşmaya vardığı Şili'li stoper ile 3+1 yıllığına anlaştı. Futbolcunun bonservisi için ise 1.3 milyon Euro ödenecek.

Siyah beyazlıların yeni transferi bu akşam İstanbul'a geliyor.

Şili Milli Takımı forması da giyen Enzo Roco geçen sezon 34 maçta forma giydi ve 2 gol kaydetti.

Yakup Çınar - fanatik.com.tr

ENZO ROCO KİMDİR?

1992 doğumlu olan Enzo Roco 1.92 boyunda ve stoper mevkisinde oynuyor. Futbol kariyerine Catolica takımında başlayan Enzo Roco 2014 yılında İspanya'nın Elche takımına kiralandı.

Elche'de bir sezon kalan Roco daha sonra yeniden Universidad Catolica'ya geri döndü. Ardından Espanyol'a transfer olan dev stoper 1 sezon İspanya La Liga'da forma giydi.

Haberin Devamı

Espanyol ile da yollarını ayıran Roco'nun bir sonraki durağı Meksika'nın Cruz Azul takımı oldu. 2 sezondur Cruz Azul forması giyen 25 yaşındaki stoper 66 maçta forma giydi.

Milli Takım kariyeri

18 kez Şili Milli Takım forması da giyen Enzo Roco güçlü fiziği ile dikkat çekiyor. Beşiktaş'ın bu oyuncu için kulübüne 1.3 milyon Euro bonservis ödemesi bekleniyor.

ABOUBAKAR'IN YENİ TAKIMI BELLİ OLUYOR

Beşiktaş'ın eski yıldızı Vincent Aboubakar ile ilgili İspanyol basınından gündem yaratacak bir transfer iddiası ortaya atıldı. Buna göre Kamerunlu yıldızın transferi 25 milyon euro karşılığında bitirilecek. Beşiktaş'ın 2016/17 sezonunda Porto'dan kiraladığı Vincent Aboubakar, Siyah Beyazlılar'ın o yılki şampiyonluğunda önemli pay sahiplerinden biri olmuştu.

Beşiktaş ilgileniyordu

Kara Kartal'da bir yıl kiralık olarak forma giyen Kamerunlu golcü, sonrasında ise Porto'ya geri dönmüştü. Golcü futbolcu, Porto'da gösterdiği performansla parmak ısırtırken takımının şampiyonluğuna da kilit isimlerden biri oldu. Porto'yla geçen sezon çıktığı 43 maçta 26 kez fileleri havalandıran Aboubakar, değerini de bir hayli katladı.

Beşiktaş kiralık istemişti

Avrupa'nın dev kulüplerinin radarına giren 26 yaşındaki santrforun adı transfer döneminde uzun bir süre Beşiktaş ile birlikte anılmıştı. Geride kalan sezonda gol yollarındaki oyuncularından yeterli verimi alamayan Kartal, forvet sorununu eski yıldızıyla çözmeyi planlıyordu. Siyah Beyazlıların Abou için Ejderhalar'a kiralama teklifinde bulunduğu iddia edilmişti.

Haberin Devamı

Porto 25 milyon Euro istiyor

Bununla birlikte Kamerunlu yıldızla 2021'e kadar kontrat yapan Porto yönetiminin oyuncuyu kiralama teklifine sıcak bakmadığı kaydedilmişti. Porto'nun serbest kalma maddesi 50 milyon euro olarak yıldız isim için 25 milyon euroluk bir taban fiyat belirlediği öğrenilmişti.

Sevilla bitiriyor

İspanyol basını ise golcü isimle ilgili gündem yaratacak bir transfer iddiası ortaya attı. Endülüs'te yayın yapan Canal Sur adlı radyo kanalı, Aboubakar transferinin bitmeye çok yakın olduğunu öne sürdü. Haberde Sevilla'nın oyuncuyla yakından ilgilendiği belirtilirken İspanyol ekibinin Porto'nun kapısını 25 milyon euroluk bir teklifle çalacağı iddia edildi.

MONACO VIDA İÇİN DEVREDE

Beşiktaş'ın Hırvat stoperi Domagoj Vida'yla ilgili Fransız basını gündem yaratacak bir iddia ortaya attı.

Haberin Devamı

Ülkesiyle 2018 Dünya Kupası'nda gösterdiği performansın ardından bir anda transferin en çok konuşulan ismi hâline gelen Siyah Beyazlı futbolcuyla Monaco'nun ilgilendiği ortaya çıktı.

L'équipe gazetesinin okuyucularıyla paylaştığı habere göre Liverpool'un transferinden vazgeçtiği öğrenilen Vida'yla ilgili Fransız kulübü girişimlere başladı.

Haberde Fransız devinin Kara Kartal'ın talep ettiği 30 milyon euroluk (170 milyon TL) bonservis ücretini ödemeye hazır olduğu kaydedildi.

UMUT NAYIR BEŞİKTAŞ'TA

Beşiktaş daha önceden anlaşmaya vardığı fakat oyuncunun kulübü Osmanlıspor ile ters düşmemek için beklettiği Umut Nayir transferinde mutlu sona ulaştı.

Osmanlıspor ile 250 bin Euro bonservis bedelinde anlaştığı iddia edilen siyah-beyazlılar oyuncunun kendisi ile de Türk Lirası üzerinden sözleşme yaptı. Beşiktaş, 25 yaşındaki futbolcuya ilk sezon için 1 milyon 750 bin TL ödeyecek.

Transferin resmi imzaların atılmasından sonra KAP'a bildirileceği öğrenildi.

Haberin Devamı

Osmanlı cephesinden açıklama

Osmanlıspor Genel Menajeri Ender Yurtgüven, AA muhabirine yaptığı açıklama ise kafaları karıştırdı. İlk olarak 250 bin Euro olarak ortaya atılan bonservis bedeli iddialarına karşın Yurtgüven, "2 milyon lira bonservis ve Umut Nayir’in satışından yüzde 25 pay karşılığında Beşiktaş ile anlaşmaya vardık." ifadesini kullandı.

Geçen sezon MKE Ankaragücü’nde kiralık oynayan 25 yaşındaki golcü futbolcu, Osmanlıspor ile sözleşmesini tek taraflı feshetmişti.

Beşiktaş Kulübü, ileride doğabilecek olası hukuki sorunlarla karşılaşmamak için Osmanlıspor ile anlaşma yolunu tercih etti.

ORKAN ÇINAR'A BİR TEKLİF DAHA

Kara Kartal’ın genç kanat oyuncusu Orkan Çınar, geçen sezonun ikinci yarısını Konyaspor’da kiralık olarak geçirmişti.

Yarım dönemlik kontratının sona ermesinin ardından Beşiktaş’ın Slovakya ve Avusturya’daki kamplarına katılan başarılı oyuncunun bir sezon daha kiralanmasına karar verilmişti.

Bu gelişmenin ardından Sivasspor’un devreye girmesi sonrasında bu kulüple görüşmelerini sürdüren Beşiktaş’a yeni bir teklif daha geldi. Konyaspor’un, Orkan’ı bir kez daha kiralamak için talepte bulunduğu belirtildi.

BEŞİKTAŞ'TAN KALECİ ATAĞI!

Fabri’nin İngiltere Premier Lig ekibi Fulham’a transfer olmasının ardından yeni bir kaleci arayışına başlayan Siyah-Beyazlılar, bu doğrultuda Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Bursaspor’un tecrübeli file bekçisi Harun Tekin’i ilk hedef olarak belirlemişti.

29 yaşındaki eldiven için çalışmalarını sürdüren ve takas formülüyle bu transferi bitirmeyi amaçlayan Beşiktaş’ın planları, önceki gün Bursaspor Başkanı Ali Ay’ın açıklamaları sonrasında bozulmuştu. TrtSpor’a yaptığı açıklamada Ay’ın, “Harun Tekin için bize gelen resmi teklif yok. Menaceri Beşiktaş ile görüşmüş. Teklif bekliyoruz. Gelirse değerlendireceğiz. Harun Tekin için takas düşünmüyoruz” ifadelerini kullanması sonrasında resmi görüşmeler başladı.

Karşı teklif yapıldı

Harun Tekin konusunda Bursaspor’dan bonservis talebini öğrenmek isteyen Kara Kartal’ın, 5 milyon Euro’luk geri dönüş aldığı ortaya çıktı. Bu gelişmenin ardından istenilen rakamı çok bulan Siyah-Beyazlılar’ın, Vagner Love artı 2 milyon Euro’luk karşı öneri sunmaya hazırlandığı kaydedildi. Yeşil- Beyazlılar’ın başarılı eldiveni Harun’un da tarafların anlaşmasını beklediği ve Beşiktaş’a transferi konusunda istekli olduğu öğrenildi.

Arsenal’den cevap bekleniyor

Kaleci transferi konusunda ilk hedefini Harun Tekin olarak belirlemesine rağmen diğer isimler konusunda da çalışmalarını sürdüren Kara Kartal’ın, İngiltere Premier Lig ekibi Arsenal’le yol ayrımında bulunan David Ospina için ısrarını da sürdürdüğü kaydedildi. Londra temsilcisiyle 2 yıllık daha kontratı bulunan Ospina için son olarak satın alma opsiyonlu kiralama önerisinde bulunan Beşiktaş, 2 milyon Euro kiralama bedeli ve 4 milyon Euro da satın alma bedeli içeren teklifi için geri dönüş bekliyor.

TRABZONSPOR'DA ATIBA SÜRPRİZİ

Şu ana kadar kadrosunu sadece Vahid Amiri’yle güçlendiren Trabzonspor’un yeni gözdesi Atiba Hutchinson... Önceliğini stoper hattına veren ve bu doğrultuda Majid Hosseini, Sitoe Mexer ve Efe Ambrose gibi isimlerle görüşen Fırtına, rotasını bir anda orta saha transferine çevirdi.

Takımın dinamosu Okay Yokuşlu’yu, Celta Vigo’ya gönderen, Ogenyi Onazi’nin de kamp performansından memnun olmayan teknik direktör Ünal Karaman, orta sahaya takviye istediğini yönetime iletti.

Bu istek üzerine Ahmet Ağaoğlu ve kurmayları harekete geçerken, Atiba’nın Bordo-Mavili formayı giymesi için mesai başlattı.

Kartal’la anlaşamadı

Beşiktaş ile sözleşmesi sona eren ve Kara Kartal ile yaptığı görüşmelerden olumlu sonuç alamayan Kanadalı futbolcuya, Ünal Karaman’ın da sıcak baktığı öğrenildi. 35 yaşındaki futbolcunun maliyetini araştırmaya başlayan Bordo-Mavili yönetimin, önümüzdeki günlerde Atiba’yla pazarlık masasına oturması bekleniyor.

1.2 milyon Euro talep ediyor

Beşiktaş, ilerleyen yaşı nedeniyle Atiba’ya yüksek maliyetli bir sözleşme önermeye sıcak bakmıyor. Bu nedenle Kanadalı oyuncuya bir yıllık sözleşme ve senelik 750 bin Euro (4.2 milyon TL) öneren Kara Kartal, 35 yaşındaki futbolcudan olumsuz yanıt aldı.

Atiba’nın 1.2 milyon Euro (6.7 milyon TL) istediği öğrenilirken, Trabzonspor’un da 1 milyon Euro (5.6 milyon TL) gibi bir rakama çıkabileceği belirtildi.

ORKUN KÖRKÇÜ FENERBAHÇE'YE GİDİYOR

Fenerbahçe Beşiktaş'a çalım attı... Avrupa'da oynayan gurbetçi oyunculara yönelen 2 kulübün listesinde yer alan futbolcuların yeni adresi Beşiktaş değil Fenerbahçe oldu. Oysa Beşiktaş hem Ferdi Kadıoğlu hem de Orkun Kökçü için dev adımlar atmış ve bu oyuncuları imza aşamasına kadar getirmeyi başarmıştı. Beşiktaş ilk olarak Hollanda'nın Nijmegen takımında oynayan 18 yaşındaki Ferdi ve kulübü ile anlaşmasına rağmen Fenerbahçe'nin daha hızlı davranması sonucu gurbetçi futbolcu Sarı-Lacivertli kulübe imza attı. Bu aynı zamanda Fenerbahçe'nin Beşiktaş'a attığı ilk gol oldu.

Araya Cocu girdi!

F.Bahçe Ferdi'yi transfer ettikten sonra Beşiktaş'ın anlaşmaya yakın olduğu Feyenoord'lu Orkun Kökçü ile de söz kesti. Teknik Direktör Cocu'yu 3 gün önce araya sokan yönetim 17 yaşındaki Orkun'u imza aşamasına getirerek Beşiktaş'a ikinci çalımı attı.

Kaynak: Takvim

BEŞİKTAŞ'A 10 NUMARA NORVEÇLİ

Transfer çalışmalarına devam eden Beşiktaş için sürpriz bir isim ortaya atıldı. Siyah beyazlılar, Norveçli 10 numara Hugo Vetlesen'i kadrosuna katmayı düşünüyor.

Siyah beyazlı ekibin, Norveç Ligi takımlarından Stabaek forması giyen 18 yaşındaki Hugo Vetlesen'i 2.5 milyon Euro bonservis ücreti ile transfer etmek istediği belirtildi.

10 numara mevkiinde forma giyen Vetlesen, bu sezon 15 kez Norveç Ligi'nde forma giyerken gol atamadı, bir asist kaydetti. Kaynak: beIN SPORTS

YORUM YAZ