MENÜ

Beşiktaş-Sivasspor maçını spor yazarları değerlendirdi: 'Beşiktaşlıya rahat nefes aldırıyor'

Trendyol Süper Lig'İn 4. haftasında Beşiktaş, Sivasspor'u konuk etti. Siyah-Beyazlılar karşılaşmayı Omar Colley ve Rashica'nın golleriyle 2-0 kazandı. Spor yazarları bu karşılaşmayı sizin için değerlendirdi.

Beşiktaş-Sivasspor maçını spor yazarları değerlendirdi: 'Beşiktaşlıya rahat nefes aldırıyor'

Beşiktaş, Süper Lig'in 4. haftasında evinde ağırladığı Sivasspor'u 2-0 mağlup ederken goller Omar Colley ve Milot Rashica'dan geldi.

Haberin Devamı

COLLEY HAVA YOLLARI!

İtalya Serie A ekibi Sampdoria'dan transfer edilen Colley, stoper olmasına rağmen attığı gollerle sezona şimdiden damga vuran oyunculardan birisi olacağını gösterdi. Gambiyalı oyuncu, golleriyle Beşiktaş'a hayat verirken bir gol de Süper Lig ekibi Sivasspor'un ağlarına bıraktı.

Süper Lig mücadelesinde Sivasspor'u evinde ağırlayan Beşiktaş; oldukça tempolu başladığı mücadelede, Hadziahmetovic'in asistinde golü başarılı stoperi Omar Colley'in kafasından buldu ve 1-0 öne geçti. Colley attığı bu golle son dört maçın 3'ünde takımına gol katkısında bulundu.

Colley, ilk olarak Süper Lig'de oynadıkları Pendikspor maçında golü atarken ardından UEFA Avrupa Konferans Ligi'ndeki Dinamo Kiev maçında da golle buluştu. İç sahadaki Kiev maçını boş geçen golcü stoper, ardından Süper Lig'de Sivasspor maçında da takımının ilk golünü atarak dikkatleri üzerinde topladı. Colley böylece, son 4 maçında 3 gol atarak çok iyi bit istatistiğin de sahibi oldu.

Haberin Devamı

Beşiktaş-Sivasspor maçını spor yazarları değerlendirdi: Beşiktaşlıya rahat nefes aldırıyor

"HAKEM MAÇIN ÖNÜNE GEÇTİ"

Sivasspor Teknik Direktörü Servet Çetin, Beşiktaş maçının ardından hakem kararlarından dert yanarak, “Hakem bugün maçın önüne geçmiştir” dedi. Sivasspor Teknik Direktörü Servet Çetin, “Burada futbol konuşmak istiyorum ama hakemler ne yazık ki izin vermiyor. Maçın henüz 38. dakikasında Gedson Fernandes’in oyuncumuza yaptığı hareketi kırmızı kart ile cezalandırılması gerekiyordu. Bunu bahane olarak söylemiyorum, Beşiktaş oynadığı futbolla galibiyeti hak etti. Ama Gedson’un o pozisyonda göreceği bir kırmızı kart ve rakibimizin 10 kişi kalması, oyunun seyrini değiştirebilirdi. Bir diğer pozisyonda Bahtiyar’ın saha kenarında Murat’a yaptığı net bir faul var. Hakem düdük ağzında gezdi. Böyle bir maç yöneteceğini bilseydim, henüz sezona hazır olmayan oyuncularımı oynatır, onları hazırlardım. Hakem bugün maçın önüne geçmiştir. Beşiktaş’ın her ihtiyaç duyduğunda bizim aleyhimize çaldı” diye konuştu.

Beşiktaş-Sivasspor maçını spor yazarları değerlendirdi: Beşiktaşlıya rahat nefes aldırıyor

"CHAMBERLAİN HER MAÇ ÜZERİNE KOYARAK GİDİYOR"

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Sivasspor karşısında iyi işler yaptıklarını dile getirerek, "Taraftarımız önünde kazanmak istiyorduk ve kazandık" dedi. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Bugün kazanmamız gereken bir maçtı. Sizin de bildiğiniz gibi geçen sezon son maçta Konyaspor ile sahamızda oynadığımız maçta 3-3 berabere kalmıştık. Bu sezon da sahamızdaki ilk maçta Pendikspor ile berabere kaldık. Taraftarımız önünde kazanmak istiyorduk ve öyle de oldu. Bugün iyi işler yaptığımızı düşünüyorum. Son oynadığımız Dinamo Kiev maçının morali de bugünkü oyunumuza etki etti. Rakibin bizim top kayıplarımız sonrası bol atak yaptığı dakikalar oldu. Bazı pozisyonlarda basit hatalar yaptık. Galip geldiğimiz için mutluyuz. Oyuncularımı tebrik ediyorum" dedi.

Haberin Devamı

Beşiktaş-Sivasspor maçını spor yazarları değerlendirdi: Beşiktaşlıya rahat nefes aldırıyor

UEFA Avrupa Konferans Ligi maçının yorgunluğu ile sahaya çıktıklarını söyleyen Güneş, "3 günde bir maç oynayan takım olmamız sebebiyle yorgunluğu saha içerisinde hissettik ve ikinci yarı rakibe pozisyonlar verdik. Topla beraber çıkarken kaybettiğimiz toplar neticesinde rakip pozisyonlar buldu. Bu durum oyuna sonradan giren oyunculardan dolayı değil, skorun rehavetiyle de alakalıydı. Final paslarımızı daha iyi yapabilmeliydik. Henüz sezon başındayız. Zamanla bu durum daha da iyiye gidecektir. Siz sahada akıllıca ve hızlı karar verebilirseniz rakip ne kadar iyi olursa olsun başarı gelecektir. Süper Lig’de 2 puan kayıpla gidiyoruz, İnşallah onu da telafi edebiliriz" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Beşiktaş-Sivasspor maçını spor yazarları değerlendirdi: Beşiktaşlıya rahat nefes aldırıyor

Takımdan ayrılan Nathan Redmond ile Alex Oxlade-Chamberlain'in oyun stillerinin farklı olduğunu dile getiren tecrübeli teknik direktör, "Chamberlain kaliteli bir oyuncu. Yeteneği ve oluşturduğu etki iyi yönde. Takıma uyum sağlaması biraz zaman alabilir. Her maç üzerine koyarak gidiyor. İlk zamanlarına göre Milot da Alex de daha iyi. Bugünkü oyunlarını olumlu buldum. Zamanla takım içi adaptasyonları daha da olumlu olacaktır" açıklamalarında bulundu.

Beşiktaş-Sivasspor maçını spor yazarları değerlendirdi: Beşiktaşlıya rahat nefes aldırıyor

Jackson Muleka’nın performansıyla ilgili sorulan soruyu da yanıtlayan Güneş, "Muleka iyi niyetli ve çalışkan bir oyuncu. Tüm oyuncular formda olursa işi zorlaşacaktır. Sezon başında elimizde Aboubakar ve Muleka vardı. Birbirlerini sahada tamamlayabiliyorlar. Ne oynayacaklarını nasıl hareket edeceklerini biliyorlar. Geçen maçta verdiğimiz görevi iyi yaptı. Bugün de istediğimiz işleri yaptı. İyi oynarsa formayı giyer. Yeterli seviyede oynayamaz ise arkasında bekleyen çok iyi ve kaliteli oyuncularımız var. Umarım hepsi iyi olur, kadro seçiminde zorlanırız. Ama şu anda o seviyede değiliz" diye cevap verdi.

Haberin Devamı

Süper Lig'in 4. haftasında oynanan ve Beşiktaş'ın 2-0 kazandığı Sivasspor maçını spor yazarları sizler için değerlendirdi.

Kaybetmek yok-ORHAN YILDIRIM

İçeride dışarıda yenilgiyi unutan Beşiktaş, Milli araya kayıpsız girdi. Evinde Sivasspor’u ağırlayan SiyahBeyazlılar; kolay galibiyet aldı. Kiev maçının yorgunluğuna rağmen, 90 dakika hiç durmayan Kartal, oynadığı futbol ile taraftarını mest etti. Yeni transferlerin uyumu dikkat çekti. Konuk takım ise vasatı aşamayıp, geldiği gibi eli boş döndü.

Hem kesiyor hem atıyor

Beşiktaş’ın forveti durunca, savunması devreye giriyor. Seyircisi önünde maça baskı ile başlayan Kartal, skor üretmekte sıkıntı yaşadı. Muleka-Aboubakar ve Rashica birbirlerine uzak kaldılar. Gedson ile Chamberlain’ın merkezden bindirmeleri de tabelaya yansımadı. Geriye tek çıkış yolu kaldı; duran top. 25’te Hadziahmetovic’in köşe atışına yükselen Colley, kafa ile golünü attı: 1-0. Savunmayı da toparlayan tecrübeli oyuncu, klasını iki yönde göstermesini bildi. Öne geçen Güneş’in ekibi farkı artırmak için tempo yaptı. Çok pas yapıp rakibin üstüne gitti. Yorgun olmasına rağmen iyi mücadele etti. 40’ta Aboubakar ortaya bıraktı, Rashica siftah yaptı: 2-0. İki farklı öne geçen Siyah-Beyazlılar maça iyice hakim oldu. Konuk Sivasspor bu yarıda varlık gösteremedi. İyi niyet ile oynamaya çalıştı, o kadar. İkinci yarı Sivasspor risk alıp, kontra denemeleri yaptı. Ancak forvette kısıtlı yetenekli oyuncuları bireysel davrandı. Güneş’in hamleleri, sahaya olumlu yansıdı. Rebic ve Cenk forvete hız kazandırdı. Birçok pozisyondan skor çıkmadı.

Beşiktaş-Sivasspor maçını spor yazarları değerlendirdi: Beşiktaşlıya rahat nefes aldırıyor

Öylesine bir maç ve üç puan! CEM DİZDAR

Ülke futbol vasatı o kadar düşük ki, kimin ne kadar iyi kimin ne kadar kötü olduğunu tespit etmek deveye hendek atlatmak gibi! İlk devre boyu ya defans arkasına atılan uzun toplar ya da ortalarla gemisini yürütmeye çalışan Beşiktaş, ‘’kaderin cilvesi’’ bu ya golünü kornerden buldu. Omar Colley’in kafa vuruşunda Sivas savunmasını duruşu ve kalecisi Ali Şaşal Vural’ın reaksiyonu da bu yazının ilk cümlesinin ispatı sayılabilir. Devamında zaten topu ve oyunu elinde tutan Beşiktaş rakip tehdidini de bertaraf edince güle oynaya rakip alana geçti. Ve Muleka, Aboubakar, Rashica iş birliğiyle bir de boş kale golü attı!

Beşiktaşlılar sevindi

Maçın ikinci devresi de ilkinde farklı akmadı. ‘’Ayrıntı’’ları belirleyeceği düşünülenlerden Alex Oxlade Chamberlain neredeyse hiç, Milot Rashica ise gol dışında bol bol orta çalışınca oyuna fark koyamadılar. Gerçi onlar çıkana kadar 50’den fazla ‘’uzun top’’ oynamıştı Beşiktaş. Yani onların da işi ‘’şansa kalmıştı’’!. 75’te Sivas üst üste iki pozisyon yakaladı. Esasen bu iki pozisyonun merkezinde Colley vardı. Girişimlerden birini Mert savuşturdu diğerini Modou Barrow kullanamadı ve sıradan oyun ilk yarı golleriyle Beşiktaş lehine nihayet erdi. Bu maç için tribüne gelen Beşiktaşlılar da televizyon başındaki Beşiktaşlılar da kuşkusuz sevinmiştir. Ancak onca zahmete katlanıp stada gidenlerin izledikleri oyun karşısında sevinçlerinde bir miktar burukluk epeyce de şaşkınlık olduğu tahmin edilebilir. Maraton alt tribündeki boşluklar da bir şeyler anlatıyor olsa gerek.

Beşiktaş-Sivasspor maçını spor yazarları değerlendirdi: Beşiktaşlıya rahat nefes aldırıyor

Adalet tecelli etti mi!

Son olarak bir not... Başından beri, ‘’VAR oyuna adalet getirdi’’ diye özetlenebilecek tutarsız bir önerme vardır. Dakika 45’te Colley rakibi Rey Manaj’a fauller dahil etmediğini bırakmadı. Ancak görüntülerle de sabit ki, Manaj ayağa kalkıp kendine temas etmediği halde kafa travması geçirmişçesine yerde çırpındı ve rakibine sarı kart verdirdi. Bu hakemi aldatmaya yönelik tavır VAR’daki ekranlar dahil hepimizin gözü önünde cereyan etti. Şimdi sorarım; ‘’Adalet sizce tecelli etti mi?’’ Yoksa ‘’VAR sarı karta karışmıyor’’ diyerek işin içinden çıkacak mıyız? Bir soru daha; ‘’Bu gibi durumlarda VAR hakeme yardımcı olsa daha doğru olmaz mı?’’

Çalışkanlık, disiplin, takımdaşlık- ALİ ECE

Şenol hoca tekrar göreve gelir gelmez, ilk icraatı kaleyi Mert’e emanet etmekti. Mert, Sivasspor maçında yine kritik bir kurtarışla Beşiktaş taraftarının rahat bir son 15 dakika izlemesini sağladı. Hocanın gelir gelmez ikinci icraatı Rosier’yi gereksiz kırmızı kart görmemesi için kamuoyunda isim vererek uyarması ve Onur Bulut’un mümkünse alınması talimatı olmuştu. Rosier erkenden şanssız bir sarı kart görmesine rağmen ikincisini görmedi, maçın kalanında son derece soğukkanlı ve aklı başında oynadı. İki maç önce sağ öndeki eksiği kapatan Onur Bulut, iki maçtır Masuaku’nun yokluğunda sol bekte Beşiktaşlı’ya rahat nefes aldırıyor, Şenol Güneş’in forma adaleti bir kez daha Beşiktaş’ın kolektif gücünü arttırıyor. Necip stoperde yine iyi bir maç çıkartırken partneri Colley bir kez daha duran topta skor katkısını yaptı. Performansı yükseltebilir Elvedi veya Dier gibi lider bir oyuncunun yanında Colley, Marcelo veya Pepe’nin yanındaki Tosic gibi stoperlik performansını da yükseltebilir. Önlerindeki Amir hem duran hem de durmayan toplardaki performansını yükseltmeye devam ediyor. Salih yokken onun işlerini de üstlendi. Gedson zaten Aboubakar ile beraber Beşiktaş’ın en değerli oyuncusu. Alex Oxlade da antrenmanda iyi çalışıp Salih yokken 11’de şans buldu, ilk yarıda daha iyiydi. Sakatlanıp çalışmaya devam ettikçe verimini daha uzun süreye yayabilir. Rashica, Aboubakar ile kısa sürede uyum sağladı, onun asistiyle golünü de attı.

Beşiktaş-Sivasspor maçını spor yazarları değerlendirdi: Beşiktaşlıya rahat nefes aldırıyor

Fırsat iyi değerlendirilmeli

Muleka iki maçtır kenar forvetin talep ettiği gol atmak dışındaki diğer alanlarda da gelişim gösterdi. Başta Ege oyuna sonradan giren herkes katkı verirken Ghezzal son dakikalarda da olsa sahalara döndü. Şenol Güneş eldeki oyuncu malzemesiyle yavaş yavaş da olsa hücum-savunma dengesinde ilerleme sağlıyor. Bunu hızlandırıp ligde ve Avrupa’da hedefe ulaşmak için kalan kısa sürede iş yönetime düşüyor. Taraftarla gerçekten arayı bulmak için transferdeki son 24 saat bulunmaz fırsat aslında , bunu iyi değerlendirmeleri yeter de artabilir.

Beşiktaş-Sivasspor maçını spor yazarları değerlendirdi: Beşiktaşlıya rahat nefes aldırıyor

YORUM YAZ