MENÜ

Beşiktaş - Pendikspor maçının ardından olay yorum: Lig seviyesinin altında...

Trendyol Süper Lig'in ikinci haftasında Beşiktaş, sahasında 1-0 öne geçtiği mücadelede ligin yeni ekiplerinden Pendikspor ile 1-1 berabere kaldı. Fanatik yazarları zorlu mücadeleyi değerlendirdi. İşte detaylar...

Beşiktaş - Pendikspor maçının ardından olay yorum: Lig seviyesinin altında...

Beşiktaş, Süper Lig'in 2. haftasında Pendikspor'u ağırladı. Maça oldukça tempolu başlayan Kartal, Amir'in ortasında Colley'in kafa vuruşuyla 1-0 öne geçerken Portekizli yıldızı Gedson Fernandes'in performansı özellikle ilk yarıda alkış aldı. Ancak, dakikalar 90+4'ü gösterdiğinde Pendikspor kazandığı penaltıyı Romero'yla değerlendirdi ve sahadan bir puanla ayrılmayı başardı.

Haberin Devamı

TFF'YE ÇAĞRI

Ardından Beşiktaş'tan Türkiye Futbol Federasyonuna da çağrı geldi. Arthur Masuaku'nun köşe vuruşundan ceza sahasına gönderdiği topu Omar Colley filelerle buluşturdu, ancak topun dışardan geldiği gerekçesiyle gol iptal edilmişti.

Siyah-Beyazlı ekip, resmi sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda TFF'yi etiketleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Pendikspor maçındaki aut pozisyonunun VAR kayıtlarını ivedi bir şekilde istiyoruz. Hemen bugün."

Beşiktaş'tan yapılan bu açıklamaların ardından TFF'nin gün içinde bir aksiyon alması bekleniyor. şimdilik VAR kayıtların açıklanıp açıklanmayacağı belli değil.

İZLERKEN SIKILDIM YA OYNAYANLAR? | CEM DİZDAR

Ligdeki takımlar arasındaki ‘güç farkı’ en çok da maç anlatan arkadaşlarımızın işine yarıyor! Golleri, ki çoğu ‘basit savunma hatası’, coşkuyla anlatabiliyorlar. Hatta hatayı bile ‘doğru’ diye görmemize yardım ediyorlar. Örneğin Masuaku soldan santrforunu gözleyerek orta yapmaya çalışıyor ancak o orta girişimi şuta dönüşüp direkten dönüyor.

Haberin Devamı

Beşiktaş - Pendikspor maçının ardından olay yorum: Lig seviyesinin altında...

Ancak biz ortayı yapan oyuncunun sol ayağının ‘raket gibi’ olduğunu öğreniyoruz!.. Pendikspor lig seviyesinin hayli altında görünüyor. Buna rağmen golü atmış olsa bile Beşiktaş’ın maç boyu performansı nafile makamındaydı. Sahi ilk devre takımın golcüsü Aboubakar adını kaç kez duyduk? İkinci devre 60’a kadar Pendik’in öne çıkmasını izledi Beşiktaş. Hatta öne doğru tek hamle yapmadı demek yanlış olmaz. Sadece 58. dakikada bir pozisyon buldu. Onda da geçen sezon benzeri vuruşla yapmaması gerekeni yaptığı halde gol attığında ‘golcü vuruşu’ diye yere göğe konmayan Aboubakar daha kolay pozisyonu kaleciye nişanladı! Devamı da bu bölümden farklı değildi. Oynanamayan bir oyun. Tempo yok, pas bağı yok, bilgi yok, fikir yok… Peki ne var?

KIEV ETKİSİ | ORHAN YILDIRIM

Güneş, hafta boyunca oyuncularını uyardı: ‘Rakibi hafife alıp, Kiev maçına odaklanmayın...’ Kartal maçın başında öne geçti. Futbolcular hocanın uyarılarının tam tersini yapmaya başladı. ‘Maçı aldık’ moduna geçildi. İlk yarı fark kaçtı. İkinci devre yaşanan motivasyon kaybı, sıkıntı yarattı. Yeni transferlerin hamle olarak kullanılması skora yansımadı. Son dakikada tartışmalı VAR penaltısı ile 2 puan uçup gitti.

Haberin Devamı

Fırsat tepici

Beşiktaş taraftarı önünde maça fırtına gibi girdi. Önce Masuaku üst direğe takıldı. Ardından Colley kafa ile ağları havalandırdı. 12’de öne geçen Kartal’dan beklenti; farka gidip, maçı ilk yarıda bitirmekti. Ancak evdeki hesap, çarşıya uymadı. Gedson, Muleka, Aboubakar gol kaçırma yarışına girmiş gibiydiler. Bu da yetmezmiş gibi, geri pas öne çıktı. Amir başta olmak üzere, topu ayağına alan, geriye döndü. Sadece Gedson’un dikey oyunu skorun artmasına yetmedi. Pendikspor, bu yarıda varlık gösteremedi.

Şok baskın

İkinci yarı, konuk ekip, savunmasını öne çıkardı. Ya hep, ya hiç dercesine Beşiktaş’ın üstüne geldi. Kartal bunu fırsata çevirme şansı buldu. Aboubakar, boş durumda topu kalecinin üstüne vurdu. Tehlike çanlarını gören kenar yönetim, hamle yaptı. Chamberlain ve Rashica’yı sahaya sürdü. Yetmedi, devamında Rebic oyuna girdi. Pendikspor yorulup oyundan düşmeye başladı. Siyah-Beyazlılar son bölümlerde baskıyı iyice artırdı. Kaçan goller saç baş yoldurttu! Yeni transferler tam hazır görüntüsü vermedi. Maç bitti derken, Masuaku’nun pozisyona ‘VAR’ uyarısı ile penaltıya dönüştü. Çok tartışmalı karar sinirleri gerdi. Romero penaltıdan skoru belirledi: 1-1.

Haberin Devamı

Beşiktaş - Pendikspor maçının ardından olay yorum: Lig seviyesinin altında...

KARTAL PENDİK TRANSFERİ BİTİREMEDİK | ALİ ECE

Maçın başında Beşiktaş, Amir’in duran topundan Colley’nin kafasıyla öne geçince çok kişi farka gidebileceğini düşündü. İlk yarıda Beşiktaş rakibini ısırdı ama istediğini koparamadı. Gedson ilk yarıyı 22’de 22 isabetli pasla tamamlasa da önündekiler yeteri kadar kreatif değillerdi. Gedson bir kez daha birden fazla mevkide, hem 8 numara hem de Talisca mevkisinde oynamak zorunda kaldı. Onur Bulut çok çalışkan ama sadece kanattan doğal mevkisi ofansif bekteki gibi bindirip koşu atarak hücuma katkı verebiliyor. Muleka ise fena bir bitirici olmasa da ideal kanat forvet mevkisinin gerektirdirdiği diğer özellikleri yeterli değil. Pozisyonları bitirebiliyor ama geliştiremiyor, kendi golü atmıyorsa takımın gol atması için yeterli kreatif katkıyı veremiyor. Bu nedenlerden dolayı Beşiktaş öne geçtikten sonra beklendiği gibi farka gidemedi. Hatta Romero oyuna dahil olunca Pendikspor 2. yarıda oyunu bir ara dengeledi. 55’te Salih’in kritik müdahalesi olmasa skor 1-1’e bile gelebilirdi. Bunun üzerine Şenol Güneş önce hücumun kanatlarını sonra da merkez orta sahayı değiştirdi.

Haberin Devamı

Değişiklikler kısa bir süre Beşiktaş’ın oyun üstünlüğünü geri almasını sağlasa da son bölümde Beşiktaş yine zorlandı. 90+4’te VAR’dan verilen penaltıda golü yedi ve taraftarın tüm yaz biriken doğal negatif enerjisi tribünlerden patladı: Yönetim istifa... Çünkü yönetim halen gerçeğin farkına varamadı: Rakipler kadro olarak bu kadar güçlenirken transferde bu kadar geç kalınmaz! Çocukken Kadıköy’den Kartal-Pendik minibüsüne binerdim, yol bir türlü bitmezdi, yönetimin bu yazki transferleri gibi!

Beşiktaş - Pendikspor maçının ardından olay yorum: Lig seviyesinin altında...

YORUM YAZ