MENÜ

Beşiktaş kritik Samsunspor virajında! Kader maçı...

Milli mesaiye Başakşehir galibiyeti ile giren Beşiktaş'ta verilen arada birçok sakat oyuncu geri döndü. Kara Kartal, bugün ise Süper Lig'de zorlu Samsunspor deplasmanında 3 puana uzanıp, yeniden zirveye ortak olmanın hesaplarını yapıyor. İşte tüm detaylar...

Beşiktaş kritik Samsunspor virajında! Kader maçı...

Süper Lig'de üst üste maçlarını kazanıp yeniden zirve yolunda moral kazanmak isteyen Beşiktaş, Samsunspor deplasmanına çıkıyor. Kartal'ın hedefi; önemli mücadeleden 3 puanla ayrılmak. Sakatlıklarını atlatan futbolcuların da takıma katılmasıyla Beşiktaş mutlak galibiyet isteğiyle sahada olacak. Mücadeleye dair tüm detaylar haberimizde... 

Haberin Devamı

Ligde 60. randevu

Kara Kartal, Samsunspor ile ligde 60 kez karşı karşıya geldi. SiyahBeyazlılar bu maçlarda 33 defa galip gelirken Karadeniz temsilcisi ise 11 kez galip geldi. İki takım, 16 kez sahadan beraberlik ile ayrıldı. Söz konusu maçlarda Beşiktaş, 96 kez rakip fileleri havalandırırken kalesinde de 56 gole engel olamadı. İkili arasında oynanan son müsabakada Samsunspor, Beşiktaş’ı İstanbul’da 1-0 mağlup etmişti.

Beşiktaş kritik Samsunspor virajında Kader maçı...

Samsun’da büyük hasret

Samsunspor, Beşiktaş’ı en son 10 Ekim 2001 tarihinde 2-1’lik sonuçla yenmişti. Karadeniz ekibi, bu tarihten sonra Beşiktaş ile sahasında oynadığı 5 karşılaşmada 4 mağlubiyet, 1 beraberlik aldı.

ÇALIMBAY TRANSFERLER HAKKINDA KONUŞTU

Karşılaşma öncesinde Beşiktaş 12 maçta 7 galibiyet, 1 beraberlik ve 4 mağlubiyetle 22 puan aldı. Kartal 18 gol atarken, kalesinde ise 14 gol gördü. Samsunspor ise 12 maçta 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 8 mağlubiyet alarak 8 puan topladı.

Haberin Devamı

Beşiktaş kritik Samsunspor virajında Kader maçı...

İki takım için de çok önemli!

Samsunspor deplasmanı Beşiktaş için çok şey ifade ediyor. İlk sınavında galibiyet alan Rıza Çalımbay için ayrı önem taşıyor. Zirve takibi açısından kritik. Eksik oyuncuların yokluğunda yedeklerin test sınavı. Ara transfer dönemde yol ayrılığı için önemli veri. Sakatlıktan çıkanların son durumunu gösterme sahnesi.

Seçime bir hafta kala, bu süreci etkileyecek sonuç. Özet ile maçın önemi her açıdan fark yaratıyor. Ev sahibi için de lige tutunma adına önemi yüksek. Sadece Beşiktaş değil; rakip, şampiyonluk yarışı ve düşme hattı gibi geniş yelpazeye etki edecek.

Beşiktaş kritik Samsunspor virajında Kader maçı...

Aboubakar atar herkes bakar

Sakatlığı yüzünden sahalardan uzak kalan yıldız oyuncu için, bu söylem öne çıkıyor: Aboubakar atar, herkes bakar.. Takıma katılan golcü isim formda. Fiziki eksiği yok. Cenk de hazır. Yükselişe geçen Rebic’in cezalı olması sıkıntı. Ancak Muleka, o boşluğu dolduracak durumda. Rıza hocanın sıkıntısı eksikler yüzünden ideal 11’i sahaya sürememesi. Ancak Çalımbay, her oyuncuya değerli olduğunu yeniden hatırlattı. Bu durum takıma olumlu yansıyor. Herkes, her maç oynayacak gibi kendini hazır tutuyor. Milli arada bu durum öne çıktı.

Haberin Devamı

ORHAN YILDIRIM / FANATİK ÖZEL

Beşiktaş kritik Samsunspor virajında Kader maçı...

YORUM YAZ