MENÜ

Beşiktaş Futbol Koordinatörü Samet Aybaba'dan Sergen Yalçın ve transfer açıklaması

Beşiktaş Futbol Takımları Genel Koordinatörü Samet Aybaba, basın toplantısı düzenledi.. Aybaba teknik direktör konusundaki gelişmeleri anlatırken transferde de Chelsea ve PSG ile olan görüşmeleri açıkladı.

Beşiktaş Futbol Koordinatörü Samet Aybaba'dan Sergen Yalçın ve transfer açıklaması

Beşiktaş Futbol Takımları Genel Koordinatörü Samet Aybaba, BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde basın toplantısı düzenledi.

Haberin Devamı

Samet Aybaba, Beşiktaş'ın genel durumu hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Samet Aybaba'nın açıklamaları şöyle;

SERGEN YALÇIN DA İÇİMİZDEN BİRİ

Ortaya bir takım şeyler çıktı. Bunları da paylaşmak istedik. Dışarıda bir sürü konu var tartışılan. Bunları paylaşalım, anlatalım. Camiamız her şeyi doğru bilsin, planlarımızı, hedeflerimizi bilsin. Hocayla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Kolay bir şey değil biliyorsunuz. Yerli olarak iki değerimiz vardı, Rıza Çalımbay ve Sergen Yalçın. Rıza Hoca bizden önce geldi. Sergen Yalçın da içimizden biri. İçimizden çıkan kimseyi itibarsızlaştırmayalım. Kulübün kadro yapılanmasının ne kadar kötü olduğunu biliyorsunuz ve nasıl bir değişime gidilmesi gerektiğini istişare ediyoruz. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor.

Haberin Devamı

Beşiktaş Futbol Koordinatörü Samet Aybabadan Sergen Yalçın ve transfer açıklaması

CHAMBERLAİN'İ LİSTEYE YAZMAMA FİKRİMİZ VAR

14 tane yabancı oyuncu şu anda mevcut elimizde. Transfer yapamıyoruz. Transfer sezonu da başlamadı. Bu oyuncularla ilgili ne yapabiliriz, bakacağız. Oyuncularımızı değerlerini bularak elden çıkarırsak yerlerine oyuncu alacağız. 2.5 aydır çalışıyoruz. Görüşmelerimiz var. Maç izlemeye gittik. Plan yaptık. Hedef, elimizdeki oyuncularla oturup konuşmak. Buna da başladık. Bir tek Chamberlain ile ilgili sakatlığı nedeniyle listeye yazılmayabilir. 1 tane boşluk var. İçerideki oyuncularla transfer görüşmelerini bitirdikten sonra çalışmaya başlayacağız.

Beşiktaş Futbol Koordinatörü Samet Aybabadan Sergen Yalçın ve transfer açıklaması

ABOUBAKAR BİR TEK BİZE KONUŞMUYOR

Hiçbir arkadaşım bize gelip 'Ben mutlu değilim, transfer görüşmesi yapabilirim' demedi. Aboubakar her yerde konuşuyor, bir tek bize konuşmuyor. Burası Beşiktaş. İsteyen herkesi göndeririz. Buradan herkes gider, ben de dahil. İstemeyen hemen gider. Bu arkadaşların takımdan ayrılmak gibi fikirleri yoktu. Biz de bu arkadaşların böyle fikirleri oluşması için bazı şeyler yaptık, bazı kararlar aldık. Yoksa burada keyifleri iyi. Afrika Kupası'na gittiler, hala keyifleri iyi. Keyifleri iyi olmayan bir grup var, o da Beşiktaş. Aslolan Beşiktaş'tır. Marka değeri en yüksek takımdır. Oyuncu istemiyorsa hemen gider. Kim istemiyorsa gelsin, kulübün menfaatleri nedir, oyuncunun tekrar sağlıklı bir yere gidebileceği yere bakarız, sarılırız ve dağılır. Abartmaya gerek yok.

Haberin Devamı

Beşiktaş Futbol Koordinatörü Samet Aybabadan Sergen Yalçın ve transfer açıklaması

 YUSUF SARI PLANLARIMIZDA YOK

Cenk ve Salih ile görüşeceğiz. Devre arasından sonra görüşmeyi planlıyoruz. İki kez kendim görüştüm. 'Performansınızı yükseltin. Küserek hiçbir şeyi çözemezsiniz' dedim. Biz, ikisiyle de görüşeceğiz. Onların da istekleri vardır. Kısa sürede çözeceğiz. Beşiktaş kontratak oynamaz, büyük takımdır, futbol oynar, futbolu sahayı yönetir. O oyuncuyla ilgili sakın yanlış anlamayın. Böyle bir şey söylemek istemiyorum. Yusuf Sarı kaliteli ve iyi oyuncu. Beşiktaş gibi büyük bir takımın planında kontratak ve boş alan oyunu yoktur. Doğru doğru söyleyelim. Hiçbir görüşmem olmadı. Kaliteli bir oyuncudur, o düşüncedeki takımların yıldız oyuncusudur. Kendisine başarılar dilerim.

Beşiktaş Futbol Koordinatörü Samet Aybabadan Sergen Yalçın ve transfer açıklaması

RIZA ÇALIMBAY'LA ARAMIZDA HİÇBİR SORUN YOK

Beşiktaş'ın içinden çıkan değerleri itibarsızlaştırmamak lazım. Bizim aidiyet duygumuz var. Bu camianın içinden çıkan insanlarız. Ben Feyyaz ve Rıza'ya bunu söyleyecek duyguyu yaşamamam lazım. Bunu hayatım boyunca unutamam. Bizim duygularımız var. İçimizden yetişmiş en önemli figürlerden bir tanesi. Birlikte neler yaşadık, neler gördük. Yönetimsel bir karardı. Rıza Hoca'nın benim için, Beşiktaş için çok büyük değeri vardır. Camiamızın ufak tefek şeylerle meşgul edilmesi yanlıştır. Kendisine bu bilgiyi verdim. Ayrılırken biz doğru olanı yaptık. Ona bakıp bunu yaşamayacağımızı, bu duyguyu taşıyamayacağımızı düşündük. Rıza Hoca, başarılı bir teknik direktördür. Büyük başarılar elde ettik. Biz onunla dostuz, takımdaşız. Aramızda hiçbir sorun yoktur.

Haberin Devamı

Beşiktaş Futbol Koordinatörü Samet Aybabadan Sergen Yalçın ve transfer açıklaması

ÇOK SÜRPRİZ OYUNCULAR VAR

Altyapıyı, evlatlarımı çok severim. Avrupa'nın en genç ülkesiyiz. Buradan daha çok katkı almamız lazım futbola, Avrupa futboluna katkı vermemiz lazım. Çok az süre alıyorlar. Bu doğru değil. Yaklaşımımız çok farklı olacak. 25 günlük süreçte en çok uğraştığım yer Mehmet Ekşi ile birlikte altyapı. 7 bölgeye ayrılacağız. Ülkemizin tamamında oyuncu izleme ekibimiz 3 kişi. Ajax'ta 300 kişi var. Diğer takımlarda 200-250 kişi. Sonra niye oyuncu yetişmiyor, yetiştiremiyoruz! Bunları konuşuyoruz ama icraate gelince hiçbir şey yapmıyoruz. Biz yapacağız. Şimdi orayı genişletiyoruz. Oyuncuların a takımda yer alması için antrenörlerle direkt diyaloğa gireceğiz. Hedefimiz buna yönelik çalışma yapan, başarısı olan antrenör arkadaşlarla görüşmek. Altyapı tarafı en önemli işim. Futbolda gelişmeyi, futbol ekonomisini doğru yönetmek için de altyapıyı farklı değer vermeniz lazım. Bir an önce Fulya'dan çıkmamız lazım. 5 takım sentetik sahada çalışıyor. Bu imkansızlıklara rağmen a takımda 6 oyuncu var. Bir tanesi oynuyor. Süresini uzatmak için görüşüyoruz. Çok sürpriz oyuncular var yaşları küçük. Değerlendireceğiz, kıymetlendireceğiz.

Haberin Devamı

Beşiktaş Futbol Koordinatörü Samet Aybabadan Sergen Yalçın ve transfer açıklaması

YAZILI BİR ŞEY YOK

Gökhan İnler eski futbolcumdur, çok kaliteli çocuktur. Nasıl anlaştıklarıyla ilgili hiç yazılı bir şey yok. Kim ne dediyse hiçbir şey yok ortada. Gökhan bana geldi, oturduk konuştuk. 'Bana jübile yapacaklarını söylemişlerdi' dedi. Var mı bir şey dedim, 'Yok' dedi. 'Nasıl, Beşiktaş'ta jübile yapacaksın da seninle ilgili bir sözleşmesi yok' dedim. Bakacağız, askıda kaldı. Futbolcu olmayacak tabii ki. Gökhan kaliteli bir çocuk, değerlendirecek bir şey bulursak gereğini yapacağım.

Beşiktaş Futbol Koordinatörü Samet Aybabadan Sergen Yalçın ve transfer açıklaması

SERGEN YALÇIN'LA GÖRÜŞÜRSEK ANLAŞIRIZ

Sergen Yalçın doğal aday zaten. Görüşme yapmadık ama yaparız, orada hiç şey yok. Antrenör adayları var, başka adaylar var. Henüz başındayız. Kadro yapılanmasıyla ilgili nasıl yapacağız, nasıl değişime gideceğiz, hocaya vereceğiz... Şu an Beşiktaş takım kadrosunun sayısı 13. Afrika Uluslar Kupası'na gidecekler var. Öncekiler bilmiyor muydu acaba bunu? 1 tane vardı, 3 tane daha aldılar. Şu anda altyapı oyuncuları hariç 13 kişiyiz. Hoca gelecek, 13 kişiyle antrenmana çıkar mı, çıkmaz mı, ne düşünür... Bunları başkanımızla devamlı konuşuyoruz. Çok iyi hoca adayları var. Sergen de bunun içinde. Hocalar takım performansını izliyorlar. Onlar da düşünüyordur 'Acaba bu kadroyu nasıl çalıştırırız' diye. Orada sıkıntılarımız var. Sergen'le görüşmediğimiz için anlaşamadık daha. Görüşürsek anlaşırız.

Beşiktaş Futbol Koordinatörü Samet Aybabadan Sergen Yalçın ve transfer açıklaması

PERFORMANSLARINI YÜKSELTMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Yürüyüşlerinde bir sıkıntı var. Tesise girerken biraz böyle külhanbeyi giriyorlar. Biz de sevmiyoruz. Kadro dışı nediri çalışmak lazım. Kadro dışı nedir? Kadroya girmeyen oyuncudur. Bu oyuncular kadroya girmiyor. Birlikte yemek yiyor, antrenman yapıyorlar. Performanslarını yükseltmek için çalışma yapıyoruz. Oyuncular diyor ki 'Bu takımda hiç disiplin yok', 3 senedir bu takımda hiçbir oyuncuya cezai yaptırım uygulanmadı. 'Birbirimize dokunmuyoruz, birlikte hareket etmiyoruz. Soyunma odasında bile bir arada değiliz. Takımın lideri yok.' diyor oyuncular. Bu kadar büyük bir markadan, bu tür sorunların biriktiği bir yerden nasıl başarı bekliyorsunuz. Beşiktaş bu söylediğim şeylerin tamamını kaybetmiş. Bu arkadaşlara bir mesaj vermek lazım değil mi? Ücretler, Beşiktaş'ın o 2 yıl üst üste olduğu zamandaki kadar var.

Beşiktaş Futbol Koordinatörü Samet Aybabadan Sergen Yalçın ve transfer açıklaması

GENÇ OYUNCU TERCİHİNİ ARTIRACAĞIZ

Ortada bir başarı yok. Duygu yok. Heyecan yok. Performansla ilgili gelişim yok. Oyuncuların hepsi bunlardan şikayetçi. Tekrar eski hallerine dönsünler istiyoruz. Bunlar bizim oyuncularımız. Onlarla görüşüyoruz. Bir şey yapmamız lazım. 60 milyon euro oyuncu bütçemiz var. Olabilir mi bu kadar kötü performans. Biz hiçbir şey yapmayacak mıyız! Koşacaklar, keyif yapacaklar, gidecek, gelecek, takım kazanmış kazanmamış umrunda olmayacak. Böyle bir yapı olabilir mi? Yapmayın arkadaşlar, burada büyük bir marka, kulüp var. Bu değerlere uymak zorundasınız. Çalışmak zorundasınız. Alacaklarınız ödenmiş, ekonomik sıkıntı yok. Karşılığında hiçbir şey vermemişsiniz. Mesaj vereceğiz. Genç oyuncu tercihini artıracağız. Bu nedenle kadro dışı kararları verildi. Zaten içerideler. Bir yerde değiller. Bunlar bizim oyuncularımız. Burada katkıları artarsa zaten bizim mukaveleli oyuncularımız. YaptıRım değil, tavsiye olacak. Hocaya oyuncuları anlatacağız. Beşiktaş'ın nasıl bir takım olduğunu anlatacağız. Beşiktaş coşkulu, mücadelecidir. Başka bir boyuttur Beşiktaş. Bunları yaşatırsanız camia olarak yükselirsiniz. Afrika Kupası bizim için şans. Oyuncularımız test edilecek. Bizi doğru temsil ederler. Değerini de bulursa Beşiktaş'tan büyük kimse yok. O doğrultuda ne yapılması gerekiyorsa yaparız.

SÜREYE İHTİYACIMIZ VAR

Planlıyoruz şimdi. Yeniden yapılanacağız. Biz bu kulübün içindeki, dışındaki değerleri herkese anlatacağız. Onları yönetmeye, yönlendirmeye çalışacağız. Transfer yapacağız, altyapıya önem vereceğiz, plan yapacağız, birlikte hareket edeceğiz. Beşiktaş camiasının en zor günlerinden biri ama umutsuz değiliz. Biz işi bilen ve doğru yapmayı bilen insanlarız. Her şey doğru olsun diye mücadele edeceğiz. Her şeyin iyisini yapacağız. Transferin, altyapının... Bir sürü planımız var. Umutsuz değiliz, süreye ihtiyacımız var. Yeni sezon başında 'Beşiktaş gerçekten bir takım şeyleri halletti' diyeceksiniz. Bu ligin en önemli figürlerinden biri olacak Beşiktaş. Sakin, akıllı, mantıklı, doğru planlayarak bu işleri çözmemiz lazım.

40 MİLYON EURO ÖDENMİŞTİ

 BAŞKANIMIZ 2 HOCA ADAYI İLE GÖRÜŞTÜ

Hoca adayları o kadar çok ki, çoğunu unuttum. Başkanımızın görüştüğü 2-3 hoca var. Yazılanların çoğu doğru değil. Çoğuyla görüşme olmadı. Planlamamızı hocamıza anlatacağız. Şöyle bir takım kuracağız, gençlere öncelik tanıyacağız, doğru ve iyi transferler yapacağız.

PARAMIZ VAR, DİREKT YETKİLİ BENİM

Direkt yetkili benim. Başkanımla direkt temas kuruyorum. Paramız var. Bütçemizde 6 milyon gözükse bile, futbolu farklı yöneten kulüplerimiz var ülkemizde. Biz de onlardan öğreniriz nasıl oluyor, nasıl yapılıyor. Biz de oradan yürürüz. Bu ülkede her şey yapılıyor arkadaşlar. Beşiktaş'a olunca birden farklı niye böyle oluyor anlayamıyorum. Herkes tek yürek masaya vuruyor, yaparım yaptım diyor. Beşiktaş olunca çok eleştiriliyor. Öyle değil mi? Biz böyle bir şey yapsak hemen direktör onu yaptı, başkan bunu dedi. Camiamızı toparlamak lazım. Yapıyorlar, örnekleri var. Hiç öyle feda dönemi gibi değil. Çok şükür, o dönem çok farklıydı. Bu dönem başka bir dönem. Başkanımızın vizyonunu biliyorsunuz. Uğraşıyoruz. Her şeyin en iyisini yapacağız.

Beşiktaş Futbol Koordinatörü Samet Aybabadan Sergen Yalçın ve transfer açıklaması

SADECE 13 KİŞİYİZ

Takımsal olarak sorunlarımız var. Bölge demeyelim de tümüyle ilgili sorun var. Bakıyoruz. Çalışıyoruz. Beşiktaş için çalışıyoruz. Elimizde mevcut oyuncu kadrosunu göstersem kaçarsınız hemen. Salı maç var, cuma maç var, salı maç var, cuma maç var. 13 kişiyiz. Bu tablo var. Bu kadroyu nasıl yaptılar, bunu sorgulamak lazım. Bu ücretlerle bu kadro nasıl yapılabilir! Her şey bilindiği gibi. Planladığımız 1.5 seneyi kapsayan oyuncu bulabilmek. İlk plan bu. Sayısı biraz daha az olacak. Sonrasında yeni sezon başında artıracağız. Herkes genç oyuncu falan. Öyle bir oyuncu tiplemesi yok. Biz artık genç oyuncuyu dışarıdan değil altyapıdan sağlayacağız. Kiralık değil, 1.5 senelik oyuncu düşünüyoruz. Çalışmalarımız bu doğrultuda gidiyor. Biz genç oyuncularımız süre alsın istiyoruz. Rıza Hoca da istekliydi ama dönem çok önemli. Genç oyuncu oynatma dönemi de çok önemli. Beşiktaş'ı sadece altyapıyla yönetmek çok sağlıklı değil. Oradan gelen oyuncuların daha çok süre alması için çalışıyoruz. 4 stoperimiz vardı, şimdi 3'ü yok mesela.

BÖYLE BİR DURUMU KABUL ETMEM

TÜRKİYE KUPASI'NI HEDEFLİYORUZ

Türkiye Kupası'nı çok net hedefliyorum. Özel prim sistemi planladım. En büyük hedefimiz o. 25 gündür onu düşünüyorum. İkinci hedef, UEFA'ya katılacak bir sıralama. Gelecek oyuncularla bunu yakalamamız lazım. Kupa, birinci hedef. Oyuncularla ilgili bazı şeyler değişmedi. Burası Beşiktaş. Beşiktaş'ın bir oyun karakteri var. İçinde coşkulu, hızlı, cesaretli oyun var. Oyun içinde kalmak, saygı var. Biz futbolculuğumuzda da bu vardı. Rahmetli Süleyman Ağabey'in 'şerefli ikincilik' sözü vardı. Biz hep o yüzden oyuna saygı yüzünden yaşıyorduk. Aynı değerlere sahip olacaklar. Kulübe saygı duyacaklar. Sahada her şeylerini verecekler. Beşiktaş'ın istediği budur. Taraftarımız bize 'Mücadele edin, skor önemli değil' derdi. Taraftarımız hala aynı.

Beşiktaş Futbol Koordinatörü Samet Aybabadan Sergen Yalçın ve transfer açıklaması

ŞENOL HOCANIN ETKİSİ VARSA SÖYLEMEK LAZIM

Şenol Hoca bu transferlerde doğrudan etkili olduysa tabii ki eleştiririz. Nasıl Şenol Hoca'yı şampiyonluklar sonrasında her yerde takdir ettiysek, inanılmaz şeyler söylediysek bu kadro yapılanmasında direkt etkisi varsa söylemek lazım. Doğru yapılanları takdir edeceğiz, yanlış yapılanları da eleştireceğiz.

CHELSEA VE PSG İLE ANLAŞAMADIK

Lider oyuncu bulmak kolay değil, devre arası oyuncu bulmak kolay değil. Bulmaya çalışacağız. Eksikleri biliyoruz. Ne kadar doğru yapabiliriz, ona bakıyoruz. Çok zor. Bizim istediğimiz oyuncuları kulüpleri vermek istemiyor. Onların verdiklerini biz almak istemiyoruz. Ortada bir sorunlar yumağı var. Teknik direktör adaylarının isimlerini başkanımız açıklar. 50-60 isim var ama aday olan 3 kişi var sadece. Chelsea ve PSG ile görüştük. Onlar bize isim verdi. Biz de isim verdik. Anlaşamadık. Bu konuda anlaşamadık. Devre arası zor. Chelsea ve PSG'nin de hedefleri var, biz de takımımızla ilgili farklı şeyler düşünüyoruz. Devre arası bir sonuç çıkmasa da sezon sonu bir şeyler çıkacaktır.

Beşiktaş Futbol Koordinatörü Samet Aybabadan Sergen Yalçın ve transfer açıklaması

GELEN TEKLİFLER VAR

Gelen transfer teklifleri var. Baya teklifler var. Değerlendireceğiz. Quaresma vardı o zaman. Ben hiç görmedim, Samet Hoca gönderdi dediler. Quaresma 40 yaşına gelmiş, çocuklar 'Alacak mıyız hocam' diyorlar. Ben geldiğimde kadro dışıydı. Takım çok iyi gittiğinde Ahmet Kavalcı ile birlikte başkana gittik. 'Başkanım takım çok iyi, şampiyonluk falan demeyelim de bir şeyler olacak, heyecanımız. Quaresma'yı takımın içine alalım' dedim. Başkanımız istemedi. Öncesinde ve sonrasında tek sorumlu ben oldum. Hala küçük çocuklar geliyor, soruyor. Quaresma çok katkı verdi. Takoz Recep de iyiydi, Ulvi, Ekşi de iyiydi, hepimiz iyi oyuncuyduk yani.

YORUM YAZ