MENÜ

Beşiktaş, Fernando Santos ile daha da geriye gitti! İnanılmaz rakam: 0.9

Süper Lig'de dün akşam Gaziantep FK'ya konuk olan Beşiktaş, bir penaltının kaçtığı karşılaşmada rakibine 2-0 mağlup oldu. Mücadelenin ardından Fernando Santos eleştirilerin hedefi haline gelirken, siyah-beyazlıların deneyimli teknik adamın göreve gelişinin ardından daha da geriye gittiği ortaya çıktı. İşte detaylar...

Beşiktaş, Fernando Santos ile daha da geriye gitti! İnanılmaz rakam: 0.9

Süper Lig'in 29. haftasında Gaziantep FK ile Beşiktaş, Gaziantep Kalyon Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Mücadelenin dokuzuncu dakikasında ev sahibi ekip Rumen oyuncu Sorescu'nun golüyle 1-0 öne geçti. İlk yarı bu skorla sona erdi. İkinci yarıda Beşiktaş Teknik Direktörü Fernando Santos oyuna bazı hamlelerde bulundu, ancak bu değişiklikler skoru değiştirmeye yetmedi.

Haberin Devamı

85. dakikada Draguş'un golüyle skor 2-0'a geldi. Siyah-beyazlılar 89. dakikada penaltı kazandı. Topun başına geçen Cenk'in şutunda top kaleci Nita'da kaldı. Beşiktaş sahadan 2-0 mağlubiyetle ayrıldı.

SANTOS ELEŞTİRİLERİN HEDEFİNDE

Beşiktaş Teknik Direktörü Fernando Santos, karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada tüm sorumluluğu üstüne alarak, "Beşiktaş kimliğini gösteremedik bugün. Her zaman söylediğim bir şey var, rakipten daha fazla koşmak ve mücadele etmek zorundayız. Bugün bunu yapmadık. Yeterince agresif değildik. Ama bu durumu değiştirecek olanlar da bizleriz.

Beşiktaş, Fernando Santos ile daha da geriye gitti İnanılmaz rakam: 0.9

Beşiktaş'ın oynadığı oyun bu şekilde olmamalı. O gerçek kimliği göstermeliyiz. Konuşacağız, durumu düzelteceğiz. Düzeltmemiz gerekenler de bizleriz" diye konuştu.

Haberin Devamı

PUAN ORTALAMASI DÜŞTÜ

Sezona Şenol Güneş yönetiminde başlayan, daha sonra takımı Burak Yılmaz'a emanet eden ve son olarak Fernando Santos öncesi Serdar Topraktepe ile sahaya çıkan Beşiktaş'ın puan ortalaması Portekizli teknik adamın gelişiyle birlikte düştü.

Siyah-beyazlılar, deneyimli teknik adamdan önce sahaya çıktığı 19 karşılaşmada 32 puan toplayarak 1.68 puan ortalamasına sahipti. Fernando Santos yönetiminde ise 10 maça çıkan siyah-beyazlılar 14 puan toplayarak 1.4 puan ortalamasına düştü.

Fernando Santos göreve geldiğinde zirvenin 18 puan gerisinde yer alan Beşiktaş, 29. hafta itibariyle 32 puan geride kaldı.

GOL ORTALAMASI DA DÜŞTÜ

Fernando Santos öncesi ligde oynadığı 19 maçta rakip kaleye 30 gol atmayı başaran Beşiktaş, 1.57 gol ortalamasıyla oynuyordu. Siyah-beyazlılar, Portekizli teknik adamın yönetiminde sahaya çıktığı 10 maçta dokuz gol kaydetmeyi başardı, ortalama olarak ise maç başına 0.9 ortalamaya düştü.

Yenilen gollerde ise pozitif bir görünüm var. Fernando Santos öncesi maç başına ortalam 1.3 gol yiyen siyah - beyazlıların bu ortalaması 0.8'e düştü.

Beşiktaş, Fernando Santos ile daha da geriye gitti İnanılmaz rakam: 0.9

ŞUTLARDA ARTIŞ VAR

Beşiktaş, Fernando Santos yönetiminde rakip kaleyi yoklama konusunda az da olsa bir artış gösterdi. Portekizli teknik adamdan önce rakip kaleye maç başına ortalama 12.89 şut atan siyah-beyazlılar 4.57 isabetli şut oranına sahipti.

Haberin Devamı

Fernando Santos'tan sonra ise, rakip kaleye maç başına 14.1 şut atan Beşiktaş'ın isabelti şut oranı ise 4.5'da kaldı.

Burak Özdemir - FANATİK ÖZEL

Fernando Santos: Kopuk ve bireysel oynadık

Beşiktaş, Fernando Santos ile daha da geriye gitti İnanılmaz rakam: 0.9

YORUM YAZ