MENÜ

Beşiktaş çareyi bulamıyor! 2 başkan, 5 teknik direktör, 39 milyon Euro harcama...

Kara Kartal'da işler yoluna girmiyor... Bu sezon 2 farklı başkan, 5 farklı teknik direktörle çalışan ve 39 milyon Euro'luk bonservis harcaması yapan Beşiktaş son olarak Antalyaspor'a da kaybetti. Şimdiden 1 maçı eksik olan lider Galatasaray'ın 32 puan gerisinde kalan Siyah-Beyazlı ekip lig tarihinin de en kötü 3. sezonunu yaşıyor.

Beşiktaş çareyi bulamıyor! 2 başkan, 5 teknik direktör, 39 milyon Euro harcama...

Siyah-Beyazlılar bir türlü kötü gidişata 'dur' diyemiyor... Sezon başından bu yana yaşanan kaotik süreç Beşiktaş'ta devam ediyor. 

Haberin Devamı
Fernando Santos'tan istifa açıklaması: Aklımın ucundan geçmiyor

5 farklı hocayla çalıştılar

Sezona Şenol Güneş ile başlayan ardından yardımcısı Burak Yılmaz'a takımı emanet eden, sonrasında Rıza Çalımbay'la çalışan ve son olarak Fernando Santos'u teknik adamlık koltuğuna oturtan Kara Kartal'da sportif açıdan sular durulmuyor. Altyapı hocası Serdar Topraktepe'nin de geçici olarak takımın başında yer almasıyla birlikte bu sezon tam 5 farklı teknik direktörle çalışan Beşiktaş'ta başkan değişimi de yaşanmıştı.

39 milyon Euro harcandı

Ahmet Nur Çebi önderliğinde lige giren Siyah-Beyazlı camiada yaşanan seçimin ardından 1 numaralı koltuğa Hasan Arat oturmuştu. Arat'la birlikte işlerin düzeleceği umulurken yeni başkan da taraftarı heyecanlandıracak transferler yapmış, kesenin ağzını açmıştı. Devre arasında Al Musrati'ye 11 milyon Euro, Ernest Muçi için de 10 milyon Euro bonservis ödeyen Beşiktaş bu sezon tam 39 milyon Euro bonservis harcaması yaptı.

Haberin Devamı

1 maçı eksik Galatasaray'ın 32 puan gerisinde

Son yılların en yüksek bedellerini ödeyen Kara Kartal'da bu transferlere rağmen de işler yoluna girmedi. Galatasaray ve Gaziantep mağlubiyetleri sonrasında evinde Antalyaspor'a da diş geçiremeyen Siyah-Beyazlı ekip üst üste 3. yenilgisini yaşadı. Bu sonuçla 30. haftada 46 puanda kalan Beşiktaş, 1 maçı eksik olan lider Galatasaray'ın da tam 32 puan gerisinde kaldı. 

Tarihte 3. kez...

Bu sezon Süper Lig'de oynadığı 30 maçın 12'sini kaybeden Beşiktaş, şimdiden lig tarihinde en fazla mağlubiyet aldığı üç sezondan birini yaşıyor. Daha önce Kara Kartal 1997-98 ve 2011-2012 sezonlarında ligde 12 yenilgi yaşamıştı. 

İşte Beşiktaş'ın transferleri

Al Musrati 12 milyon Euro

Ernest Muçi 10 milyon Euro

Milot Rashica 5.25 milyon Euro

Bakhtiyor Zaynutdinov 4.5 milyon Euro

Jean Onana** 4.04 milyon Euro

Arthur Masuaku 2 milyon Euro

Tayfur Bingöl 1 milyon Euro

Joe Worrall* 500 bin Euro

Emrecan Bulut 211 bin Euro

Daniel Amartey Bedelsiz

Chamberlain Bedelsiz

Ante Rebic Bedelsiz

Eric Bailly** Bedelsiz

Jonas Svensson Bedelsiz

Gökhan İnler Bedelsiz

Not: (*) olan kiralık, (**) olan ayrıldı.

Beşiktaş çareyi bulamıyor 2 başkan, 5 teknik direktör, 39 milyon Euro harcama...

YORUM YAZ