MENÜ

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat'tan çarpıcı ifadeler: Bu oyuncunun kim olduğunu biliyor musunuz? | 'Borç vermedi bağışladı'

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, 2024 yılının ilk Divan Kurulu Toplantısı'nda gündeme dair açıklamalarda bulunurken, önceki yönetimin yaptığı bazı transferleri de eleştirdi. Arat gündeme dair önemli ifadeler kullandı. İşte detaylar...

Beşiktaş Divan Kurulu 2024 Yılı 1'inci Olağan Toplantısı, İstanbul'da bir otelde gerçekleştirildi. Toplantıda açıklamalarda bulunan Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, Beşiktaş'ın 121'inci yılını kutlayarak sözlerine başladı. Yaptığı hiçbir işte yalnız olmadığını belirten Arat, "Yüzyılın başında ülkenin en önemli semtinde bir avuç idealist genç tarafından kuruldu Beşiktaş. Camiamız köklerindeki güç ile bunları başardı. Başta Baba Hakkı ve Şeref Bey olmak üzere bu şanlı arma için çaba gösteren herkese selam olsun. Biz 5 Aralık'ta mazbatalarımızı aldığımızdan itibaren yaklaşık 95 gündür görevdeyiz. Aslında 69 iş günü oldu göreve geleli. Bu süre kısa olmasına rağmen bize uzun süredir görev başındaymışız gibi geldi.

Haberin Devamı

Bugün sunacağımız bilgiler, camiamızın bilgilerini tazeleyecektir. Beşiktaş'ın önemli bir yol ayrımına geldiğini söylemiştik. Son 23 yıldır Beşiktaş camiasının değerlerini kaybetmeye başladığını söylemiştik. Bugün görüyoruz ki az bile söylemişiz. 'Bu yol ne kadar zor olursa olsun ben buradayım. Biz çıktığımız yol Beşiktaşlıların yolu' demiştik. Bu söylem bizi heyecanlara taşıyacak anlayışın bir başlangıcıydı. Beşiktaş üzerinden nüfuz kurma dönemi bitmiştir. Biz kulüp olarak uyanık olursak bir daha böyle bir duruma asla düşmeyiz. Yapılan işlerde belki bir tek ben ön planda oldum ve bir tek beni gördünüz. Ama yaptığım hiçbir işte yalnız değildim. Tüm yönetim kurulu üyelerimiz çok çalışkan ve her konuda yanımda oldular" diye konuştu.

Haberin Devamı

"YENİ KAYNAKLAR ÜRETMEDEN BEŞİKTAŞ'I YÖNETME ŞANSIMIZ YOK"

Beşiktaş'ın aylık olarak ciddi açıkları olduğunu belirten Hasan Arat, "Mazbatayı alır almaz karşımıza direkt UEFA'ya gidebilmek için temiz kağıdına ihtiyaç olduğunu öğrendik. Aralık-ocak arasında mevcut giderler doğrultusunda devam ettik. Bizim kulüp olarak ayda yaklaşık 100 milyona yakın futbolcu ödememiz var. Baktığınızda Beşiktaş'ın her ay ciddi açıkları var. Bunların başında faiz giderleri geliyor. Biz mutlaka yeni kaynaklar üretmeliyiz. Yeni kaynaklar üretmeden Beşiktaş'ı yönetme şansımız yok. Bankalar Birliği anlaşmasına göre kulübümüz yeni bir kredi alamıyor. Ekonomimizin iyi gitmesiyle bu durum yıllara yayılarak azalacak bir durum" ifadelerini kullandı.

'ANTRENMANI HEMEN DURDURUN'

Göreve gelir gelmez önlerinde CAS davaları bulduklarını ifade eden Arat, "Victor Ruiz dosyası bunların başında geliyor. Beşiktaş yaklaşık 2 milyon 728 bin Euro ceza ödemek zorunda kaldı. Gelir gelmez bu borcu ödedik. Daha sonra Tyler Boyd davasında kulübümüzün kasasından yine yaklaşık 1 milyon Euro para çıktı. Daha da ilginci, kimsenin adını bile duymadığı, tanımadığı Besar Gudjufi diye bir oyuncu transfer edilmiş. Bu ismin de kulübe 600 bin Euro zararı olmuştur. Kiralık yolladık. Neden, nasıl alındığını bilen yok. İstanbul'dan bir takımdan oyuncu alınıyor. Oyuncunun takıma hiçbir katkısı yok. Bir diğer oyuncu kulüp tarafından kiralık gönderiliyor. Kiralık olarak oynadığı takımla Beşiktaş'a karşı oynarken oyunda olmamasına rağmen yedek kulübesindeyken kart görüyor" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

"MENAJERLERE 10 MİLYON EURO BORCUMUZ VARMIŞ"

Samet Aybaba'nın menajerleri tesislerden içeri almama kararı aldığını söyleyen Hasan Arat, "Biz göreve geldik ve antrenör değişikliğine gitme kararı aldık. Görüştüğümüz 15 isim arasından Fernando Santos'a karar verdik. Girdiğimiz transfer döneminde yakın ilişiklerimizin olduğu kulüplerden bize oyuncu önerileri geldi. Hocamız başka takımlara ait kiralık oyuncular yerine elimizde bulunan öz kaynak oyuncular üzerinden birkaç takviye yaparak ilerleme kararı aldı. Biz göreve geldiğimizde menajerlerle kulübümüzün kötü ilişkileri olduğunu öğrendik. Camia olarak menajerlere 10 milyon Euro borcumuz varmış. Bu yüzden bizle iletişimleri kötüymüş. Samet Aybaba, menajerleri tesislerden içeri almama kararı aldı. Önce oyuncunun ismi sosyal medyada duyuruluyor. Kendi aralarında fiyat belirleniyor ve Beşiktaş kulübünün ismini çıkardıkları oyuncuyu almak zorunda bırakmaya çalışıyorlar. Biz bu düzeni sona erdirdik. Kimseyle görüşmediğimizi ve istemediğimizi herkese duyurduk" dedi.

Haberin Devamı

Beşiktaş Başkanı Hasan Arattan çarpıcı ifadeler: Bu oyuncunun kim olduğunu biliyor musunuz | Borç vermedi bağışladı

TFF ile olan ilişkiler hakkında da düşüncelerini paylaşan Hasan Arat, "Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile yeni yönetim olarak baştan başlamak adına görüşmelerde bulunduk. Ziyaret gerçekleştirdik. Fakat gelinen neticede son oynadığımız maç sonrası söylediklerimizden dolayı kulübümüze 674 bin TL, şahsıma ise 400 bin TL para cezası verildi. Biz diyoruz ki Colley'i, VAR'dan çağırıyorsun da Cenk'in pozisyonunda neden VAR devreye girmiyor? Ben bu kulübün başkanı olarak camianın hakkını arayamayacak mıyım? Beşiktaş hakkını aramaya devam edecek. Hiçbir şekilde bundan vazgeçmeyecek" açıklamasında bulundu.

Tüpraş Stadyumu'nun çatı inşasının istenilen gibi olmaması hakkında da konuşan Arat, "Beşiktaş Stadyumu'nda sesin neden içeride kalmadığını bulduk. Stadyumun çatısıyla alakalı bir durum. Arkadaş ne çatıymış? Çatının yapılması gereken malzemeden yapılmadığını tespit ettik. Aslında anlaşma sağlanan firma ile istenilen malzeme üzerinden ödeme konusunda anlaşma sağlanmış ve bu para ödenmiş. Fakat netice olarak malzeme çok daha kalitesiz bir şekilde teslim edilmiş" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

"BURASI BEŞİKTAŞ, YOK ÖYLE ŞEY"

Başkan Hasan Arat, siyah-beyazlı kulübün sicil kuruluna eleştirilerde bulunarak şu ifadeleri kullandı:

"Sicil kurulu, seçimlere müdahale etti. Sicilde bazı isimli yüzlerce dosyaları gösterdi, noter çağırdık. Tüm evrakları noter tutanağıyla sicil kurulu başkanına teslim ettik. Yönetim kurulu kararıyla sicil araştırma komisyonu kurduk. Bulunan evraklarda üye imzası yok. Dosyalardaki bazı imzalar da sahte. İlginç bir yazılım yapmışlar. Beşiktaş'ta paralel yapı oluşmuş. 

 

Bu yazılımda telefonunuzda kaç Beşiktaş üyesi olduğu ortaya çıkıyor. Aday olacak yöneticiye liste vermiyorsun, yazılım yapıyorsun. Burası Beşiktaş. Yok öyle şey. Sicil kuruluna, 'İstifa edin' demeden 3 kişi ayrıldı. Sicil kurulu da sanırım bu istifalarla düşmüştür. Hayırlı olsun. Bunu yapanlar orada oturamaz. Onları disiplin kuruluna vereceğiz."

 

Beşiktaş Kulübü’nün borcu: 8 milyar 453 milyon 690 bin TL olarak açıklandı

Beşiktaş Başkanı Hasan Arattan çarpıcı ifadeler: Bu oyuncunun kim olduğunu biliyor musunuz | Borç vermedi bağışladı

YORUM YAZ