Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'den Fenerbahçe - Galatasaray tartışmalarına gönderme! 'Kayıkçı kavgası'

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, son günlerde takımıyla ilgili yaşanan gelişmeleri mercek altına aldı. Burak Yılmaz konusuna değinen Çebi, hocalık konusunda hata yaptığını itiraf ederken Aboubakar'ın attığı mesajı da açıkladı. Çebi ayrıca, Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki tartışmalara değindi.

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'den Fenerbahçe - Galatasaray tartışmalarına gönderme! 'Kayıkçı kavgası'

Son dönemdeki olaylar hakkında çok önemli açıklamalarda bulunan Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Burak Yılmaz, Aboubakar ve Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki tartışmalara vurgu yaptı.

Haberin Devamı

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin Beyaz TV'ye yaptığı açıklamalardan öne çıkanlar şu şekilde:

Beşiktaş sıkıntılı bir süreç yaşıyor. İstemediğimiz, beklemediğimiz sonuçlarla karşılaştık. Tabii ki üzgünüm. Ancak daha lig bitmedi, zaman içinde takımın nereye geleceğini göreceğiz. Ben oyuncularıma inanıyorum. Çok zor bir fikstürle başladık. Diğerleri bu konuda avantajlıydı. Seyahatlar çok üst üste geldi. Yeni bir kan değişimiyle daha iyi olacağını düşünüyorum.

"Oyuncuların hepsiyle görüşüyorum. Maç seyahatlerine katılmayı düşünmüyorum. Açıkçası kırgınlıklarım var. Gündemin daha çok yeni adaylar üzerinden gitmesi gerektiğini düşünmüyorum. Ben son günüme kadar oyuncularımı tek tek otobüse bindirmeye devam edeceğim. Vazifemi yerine getiriyorum."

Ben emeğin ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Çalışanlarımızın aileleri ekmek bekliyor. Onların helalliğini almamız gerekiyor. Bundan sonra gelecek olanlar da bunu yapacaktır. Mali anlamda çok iyi oturtulmuş bir Beşiktaş bırakacağım. Aldığımda böyle değildi. 13.5 milyon Euro'yu 3 günde bularak, 6 aylık ödemeleri ödeyerek UEFA'dan temiz kağıdı aldık zamanında. Şimdi bırakacağımız yerde geriden bir borç olmadığı gibi birkaç ay önlerini açık bulacak gelen kişiler.

"Aboubakar sakat, raporu var. Sakat oyuncuyu oynatırsanız daha büyük sıkıntılar olur. 1-2 maç oynatabilirsiniz ama sonraki süreç sıkıntıya girer. Afrika'dan bir virüsle geldi, daha sonra antrenmanda ısınırken sakatlandı. Dönecektir ama şu an sakat. Art niyeti hiçbir zaman olmamıştır. Kendisi ile yakın bir dostluğum ve ağabeyliğim var. Aboubakar, bırakma kararı aldığım gün 'Bırakma sayın başkan' mesajı attı. Sadece o değil, diğerleri de öyle. Ben onlara iyi başkanlık yaptım. Ben onlardan razıyım, Allah da razı olsun. Bu yapılan transferlerin önemini ilerleyen süreçte göreceğiz. Bu şansı çocuklara tanımamız lazım."

Haberin Devamı

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebiden Fenerbahçe - Galatasaray tartışmalarına gönderme Kayıkçı kavgası

'Transferde hata yaptığımızı düşünmüyorum'

"Rebic'in, Chamberlain'in geçmişi belli. Rıza hocaya sordum, 'Amartey çok iyi futbolcu' dedi. Onana'nın iyi olup olmadığını görme şansımız olmadı, 102 dakika oynadı. Oynaması lazım, şans bulması lazım.  Transferde hata yaptığımızı düşünmüyorum."

'Burak Yılmaz konusunda hatalıyım!'

"Burak Yılmaz konusunda hatalıyım, ona da zarar verdik. Aboubakar'ın ona sarılışını hatırladım, birbirlerine çok yakın olduklarını hatırladım ve ona bir şans verdim ama olmadı. Onun adına da kendi adıma da üzgünüm."

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebiden Fenerbahçe - Galatasaray tartışmalarına gönderme Kayıkçı kavgası

'Kayıkçı kavgası yapıyorlar!'

"Fenerbahçe ve Galatasaray kayıkçı kavgası yapıyorlar. Ben zamanında söyledim, bir şey varsa getirir gösterirsin. MHK gitmeli, MHK sandıktan seçilmeli. Benim oyumla MHK Başkanı gelmeli oraya."

Talisca açıklaması!

Talisca ile ilgili kulübüyle görüştük. Bize 'oyuncumuzu ayartıyorsunuz' dediler. Bu şartlar altında daha dikkatli olmaya dikkat ettik. Kulübü verseydi, Talisca'yı burayı getirecektim. Şenol hoca, Talisca ile görüştüm diyorsa görüşmüştür. Ben kulüp olarak bunu söyleyemem.

"Onana'ya 4.5 milyon euro verildi ama 5 yıla yayıldı. Yıllık maliyeti maaşla beraber 2.1 milyon yapar. Bizim 1 oyuncuyla bu işi görmemiz olmaz. Her pozisyona yedek lazım. Amartey'i çok beğenen, Zaynutdinov'u Masuaku'nun önünde gören, Onur'u Rosier'in önünde gören, Bailly'i Amartey ve Colley'e yedek olarak gören bir hocamız var şu anda. Onana'yı Şenol hoca istedi. Djiku ve Tadic'i ise istemedi. 'Benim istediğim oyuncular değil' dedi. Tadic ile neredeyse sona gelmiştik. Önümüz kesildi, istenmediği için."

Haberin Devamı

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebiden Fenerbahçe - Galatasaray tartışmalarına gönderme Kayıkçı kavgası

YORUM YAZ