MENÜ

Beşiktaş anlaşma sağlandı! İşte Romain Saiss'in yeni takımı ve bonservisi

Temmuz 2022'de Wolverhampton'dan bedelsiz olarak Beşiktaş'a gelen Romain Saiss'in Siyah Beyazlı ekipteki macerası sona erdi. Ayrılmak istediği yönetimne belirten Faslı stoperin transferi için kesin olarak anlaşma sağlandı ve Beşiktaş'ın kasasına girecek bonservis bedeli oldu.

Beşiktaş anlaşma sağlandı! İşte Romain Saiss'in yeni takımı ve bonservisi

Beşiktaş'a 2022-2023 sezonunun başında kazandırılan Romain Saiss, Valerien Ismael sonrasında Kara Kartal’da teknik direktörlük görevini devralan Şenol Güneş’le uyum sorunu yaşamıştı. Son dönemde bu problemi aşsa da ayrılma kararı alan Saiss, bu düşüncesini lig biter bitmez yönetimle yeniden paylaştı. Başarılı stoper için devre arasında Nottingham Forest’ten gelen 2.5 milyon Euro’luk teklifi geri çeviren Beşiktaş’ın, oyuncunun ayrılma talebi sonrasında fiyatını 4 milyon Euro olarak belirlediği belirtiliyordu. Uzun süren pazarlıklar sonucu takımdan ayrılmak isteyen Saiss'in yeni durağı belli oldu.

Haberin Devamı

'SORUN OYNAYIP OYNAMAMASI'

İzin süresi bitmesine rağmen sakat olduğu gerekçesiyle çalışmalara katılmayan Faslı stopere Şenol Güneş'ten eleştiri gelmişti. Almanya’nın Grassau kentindeki kampta antrenman öncesi basın mensuplarıyla sohbet toplantısı gerçekleştiren tecrübeli isim, şu ifadeleri kullanmıştı:

Defansta en güvenilir en yetenekli oyuncu o. Zaten onu oynattık. Oynuyordu, ‘ayağım ağrıdı 2-3 gün dinleneyim’ dedi, tamam dedik. Redmond’ınki daha farklı mukavelen bitti gidebilir. İki oyuncunun kalmasını da istiyorum. İkisi de benim oyuncum değil Saiss benim oyuncum. İyi oyuncu ama sorun oynayıp oynamaması.

Beşiktaş anlaşma sağlandı İşte Romain Saissin yeni takımı ve bonservisi


'SAISS GİTSİN AMA KULÜP MAĞDUR OLMASIN'

"Oynamasını engelleyen bir durum yok. Burada Gomez de oynamadı Cenk de oynamadı. Saiss anlaştığı takımla gitsin oynasın ama kulüp mağdur olmasın. Montero özverili çalışıyor. Montero’yu niye örnek verdim. Her an gidebilecek bir oyuncu o da bunu biliyor ancak buna rağmen antrenmana çıkıp işini en iyi şekilde yapmaya çalışıyor. Montero böyle çalışıyor da kalması gereken ihtiyacı olan adam ‘gideceğim’ diyorsa bu aykırı."

Haberin Devamı

YENİ TAKIMI AL SADD OLDU! BONSERVİSİ...

Faslı futbolcunun temsilcisi, oyuncusunun ayrılık talebi sonrası sonrasında talip olan kulüplerle görüşmelere başlamıştı. Son olarak Saiss'e talip olan Al Sadd, uzun süren pazarlık sonrası Beşiktaş'la anlaşma sağladı. İsmi Lens, Lille ve Marsilya ile de adı anılan Saiss için Al Sadd, Siyah Beyazlı ekibe 2.8 milyon Euro bonservis ödeyecek.

Beşiktaş anlaşma sağlandı İşte Romain Saissin yeni takımı ve bonservisi

AİLEVİ NEDENLER ÖNEMLİ ETKEN OLDU

Saiss transferinde ısrarcı olan Al Sadd’ın, 33 yaşındaki savunmacıya 3 yıllık sözleşme teklif ettiği ve tecrübeli oyuncunun ailevi nedenlerle bu teklife sıcak baktığı belirtiliyordu.

26 MAÇTA 1 GOL, 2 ASİST

Wolverhampton'la sözleşmesinin sona ermesinin ardından Temmuz 2022'de Beşiktaş'a gelen Saiss, geçen sezon siyah-beyazlı formayla 26 maça çıkarak 1 gol ve 2 asistlik skor katkısı sağladı.

Beşiktaş anlaşma sağlandı İşte Romain Saissin yeni takımı ve bonservisi

YORUM YAZ