MENÜ

Beşiktaş ağır yaralı! Fernando Santos ile balayı bitti...

Beşiktaş, Galatasaray derbisinin ardından yara sarmak için çıktığı Gaziantep deplasmanından da puansız ayrıldı. Siyah-Beyazlılar'da skor üretme sorununu çözemeyen teknik direktör Fernando Santos, artık eleştiri oklarının hedefinde!

Beşiktaş ağır yaralı! Fernando Santos ile balayı bitti...

Trendyol Süper Lig’de 29. hafta mücadelesinde dün akşam Gaziantep deplasmanına çıkan Beşiktaş, önemli deplasmandan 2-0’lık mağlubiyetle ayrıldı. Mücadelenin 9. dakikasında Deian Sorescu, 85. dakikada da Denis Draguş’un sayılarına engel olamayan Kara Kartal, ligdeki düşüşünü sürdürdü. Şampiyonluk yarışında erkenden havlu atan Siyah-Beyazlılar, dün akşamki sonuçla ligdeki üçüncülük şansını da zora soktu. Gaziantep FK deplasmanında çıktığı 5. maçında 3 yenilgi ve 2 beraberlik alan Kartal, zorlu rakibi karşısında yine zafere ulaşamadı. Beşiktaş, 1980-81 sezonunun ardından 43 sezon sonra 29 hafta sonunda yine 11 mağlubiyet aldı. Tüpraş Stadı’ndaki Galatasaray mağlubiyeti sonrası dün akşam da Kalyon Stadı’ndan eli boş çıkan Beşiktaş, 29 karşılaşma sonunda 46 puanda kaldı. Üçüncü Trabzonspor’un kayıpsız geçtiği maçın ardından Kara Kartal’ın Fırtına’yla olan puan farkı 3’e çıktı.

Haberin Devamı

UMUTLAR KUPAYA BAĞLI

Beşiktaş, ligdeki sıradaki maçında Antalyaspor’u yenip Trabzonspor’un da Fenerbahçe karşısında kayıp yaşamasını bekleyecek. Kara Kartal, üçüncülük yarışında istediğini alamazsa Ziraat Türkiye Kupası’na sarılacak. Beşiktaş, son dört kulüp arasında yer aldığı turnuvadan kupayla çıkıp Avrupa bileti almaya çalışacak.

Beşiktaş ağır yaralı Fernando Santos ile balayı bitti...

NE YAPTIN MUSRATI!

Beşiktaş’a ara transfer döneminde Braga’dan 12 milyon Euro karşılığında transfer edilen Al Musrati, beklenen çıkışı bir türlü sergileyemedi. Libyalı ön libero, Galatasaray derbisinde kendi kalesine attığı golün ardından dünkü müsabakada da Gaziantep’in ilk golü öncesinde savunmada topu kaptıran isim oldu. Beklentilerin altında bir görüntü sergileyen Al Musrati, bir pozisyon içinde yaşadığı sakatlık sebebiyle 54. dakikada yerini Daniel Amartey’e bıraktı.

Haberin Devamı

Beşiktaş ağır yaralı Fernando Santos ile balayı bitti...

CENK, NITA'YI GEÇEMEDİ

Kara Kartal’ın tecrübeli golcüsü Cenk Tosun, dün akşamki Gaziantep müsabakasına yedek kulübesinde başladı. Cenk, mücadeleye ikinci yarıda Bakhtiyor Zaynutdinov’un yerine dahil oldu. Takımının hücum hattında efektif bir görüntü sergileyen deneyimli oyuncu, Semih Kılıçsoy’un 88. dakikada yakaladığı penaltı pozisyonu sonrasında topu alıp beyaz noktanın başına geçti. Ancak tecrübeli isim, topu ortaya vurdu ve meşin yuvarlağı Gaziantep kalecisi Florin Nita kurtardı. Cenk, Beşiktaş formasıyla son 4 penaltısının üçünü kaçırmış oldu.

Beşiktaş ağır yaralı Fernando Santos ile balayı bitti...

SANTOS'LA BALAYI BİTTİ!

Bu sezon oldukça çalkantılı bir sezon geçiren Beşiktaş’ta; Şenol Güneş, Burak Yılmaz, Rıza Çalımbay ve Serdar Topraktepe’nin ardından göreve gelen beşinci teknik direktör olan Fernando Santos, büyük bir hava yaratmıştı. Portekiz’in başında Avrupa Futbol Şampiyonası’nı kazanan ünlü teknik adam, Kara Kartal’da beklenen etkiyi yaratamadı. Özellikle deplasmanda alınan başarısız sonuçlara dün akşamki 2-0’lık Gaziantep karşılaşmasının da eklenmesi, sabırları taşırdı. Eleştiri okları artık deneyimli hocaya çevrildi. Savunmada bir dönem başarılı bir görüntü ortaya koysa da hücum bölgesindeki sıkıntıyı elindeki kaliteli oyunculara rağmen bir türlü aşamayan Santos, Beşiktaş taraftarını üzdü.

Haberin Devamı

Beşiktaş ağır yaralı Fernando Santos ile balayı bitti...

SAVUNMA KURGUSU DEĞİŞTİ AMA...

Gaziantep karşılaşması öncesinde, “İyi oynamak istiyoruz. Rakip özelinde oyuncularımızla konuştuk ve daha önce dörtlü de oynuyorlardı, bugün üçlü oynayacaklar. Kazanmak için buraya geldik. İsteğimiz daha iyi hücum etmek tabii ki. Aynı zamanda savunmada da daha iyi olmak istiyoruz. İsteğimiz, oyunun iki yönünü de iyi şekilde oynamak” diyen Santos’un planı tutmadı. Savunmadaki kurguyu değiştirmesine rağmen kötü gidişata engel olamayan Santos, beklentilerin altında kaldı.

 

Fernando Santos: Kopuk ve bireysel oynadık

Beşiktaş ağır yaralı Fernando Santos ile balayı bitti...

YORUM YAZ