MENÜ

Batshuayi, Feyyaz Uçar'ı yanılttı!

Beşiktaş'ın efsane golcüsü ve futbol yorumcusu Feyyaz Uçar’ın “Gomez’den de Aboubakar’dan da Ferdinand’tan da iyi” dediği Michy Batshuayi, Kayserispor maçında kaçırdığı gollerle saç-baş yoldurmaya devam etti.

Batshuayi, Feyyaz Uçar'ı yanılttı!

Beşiktaş tarihine adını yazdıran unutulmaz golcü Feyyaz Uçar, sezon başında yayın kuruluş beINSports’ta yaptığı yorumda Mitcy Batsuhayi’yi yere göğe sığdıramamıştı. Uçar, Belçikalı golcünün, bir sezon oynadığı halde siyah beyazlıların gönlünde taht kuran ve hiçbir zaman unutulmayan Les Ferdinand ile Beşiktaş’ta krallık yaşayan Mario Gomez ve yine unutulmaz performanslar ortaya koyan Vincent Aboubakar’dan daha iyi olduğunu söylemişti.

Haberin Devamı

‘Gomez’den de Aboubakar’dan da iyi’

Uçar, 28 Ağustos’ta Beşiktaş’ın Vavacars Fatih Karagümrük’ü 1-0 yendiği maçtan sonra yaptığı değerlendirmede “Bana göre Beşiktaş tarihinde en iyi golcülerden biri olacak. Gomez'den de iyi, Aboubakar'dan da iyi bana göre. Daha geriye gidersek bana kadar gelecek konu. Birlikte oynadığım Les Ferdinand'ın topu daha iyi kullananı” demişti.

Performansıyla Feyyaz Uçar’ı tekzip etti

Ancak sezon ilerledikçe Batshuayi, Beşiktaş taraftarına adeta saç baş yoldurturken, Feyyaz Uçar’ı da fena halde boşa düşürdü. Çok pozisyona girdiği halde gole dönüştürme oranı çok düşük kalan 28 yaşındaki santrfor, son olarak Yukatel Kayserispor karşısında da çok önemli pozisyonları gole çeviremedi ve böylece Beşiktaş, kupaya çeyrek finalde veda etti.

Haberin Devamı

Batshuayi, Ferdinand’ın gerisinde kaldı

Mitcy Batshuayi, siyah beyazlı formayla tüm kulvarlarda çıktığı toplam 31 maçta 11 gol atabildi. Bu gollerin tamamı ligde atılırken 4’ü penaltıdan kaydedildi. Beşiktaş’ta 1988-89 sezonunda forma giyen ve taraftarların ‘Ferdi’ lakabını taktıkları İngiliz santrfor Les Ferdinand ise 32 maçat 17 gol atmıştı.

Gomez 28, Aboubakar 37 gol attı

2015-16 sezonunda Beşiktaş ile şampiyonluk ve gol krallığı yaşayan Alman Mario Gomez ise 41 maçta 28 gol attı. Ve 2016-17 ve 2020-21 sezonlarında Beşiktaş forması giyen ve ikisinde de şampiyonluk yaşayan Kamerunlu Vincent Aboubakar de toplam 65 maçta 37 gol attı.

YORUM YAZ